Wki

Hur man gör ett justerbart rep grimma

Ett rep grimma är bra att ha runt för nötkreatur, får och getter, och det är en absolut nödvändighet runt gården och ranch. Det är mycket billigare att göra en justerbar grimma än att gå och köpa en häst grimma från en foder-butik och ta reda på det är inte rätt storlek för djuren som du behöver för att använda den på.

Hemlagad grimmor är bra att använda för att undervisa boskap, såsom nötkreatur, får och getter, till leda, att göra rutinhantering i dag-till-dag aktiviteter, och att hålla dem vid behov. En grimma låga kostnaden gör att producenten för att göra extra att placera runt gården där och när det behövs.

Steg

Hur man gör ett justerbart rep grimma. Välj en 12 'till 15' (fot) (3.
Hur man gör ett justerbart rep grimma. Välj en 12 'till 15' (fot) (3.
 1. 1
  Välj en 12 'till 15' (fot) (3 0,6 m till 4,5 m) längd halv tum (1,27 cm) tre-strängat rep. Någon typ av rep, från bomull till nylon fungerar. Men ditt val beror på den nödvändiga styrkan, hållbarhet som behövs, och kostnaden. Mindre rep som är 1/4 "till 3/8" (6,35 mm till 9.52mm) diameter är lämplig för och getter.
 2. 2
  Avsluta ena änden av vid whipping det, att spänna fast den med en hylsa, doppning, eller värme-behandla det. Observera att den metod du väljer beror på dina önskemål och vilken typ av lina som används. Underlåtenhet att avsluta linändarna kommer att resultera i nötning och un-om.
  • Tillfälligt avsluta den andra änden av repet med tejp eller sträng.
  • Du kommer att behöva för att bilda en i detta syfte efter grimman är klar.
 3. 3
  Markera en punkt med handen ca 12 till 15 inches (30 0,5 cm till 38cm) från den vispade änden av repet. Hänvisa till denna längd som den korta änden av repet. Den återstående längden är den långa änden.
 4. 4
  Placera den korta änden på höger och den långa änden på vänster sida. Ta tag i repet på 12 "till 15" (30.5cm x 38cm) märke mellan tummen och första två fingrar (främre och mitten) på båda händerna.
  • Separera din höger och vänster hand med omkring 2 "(5cm) isär.
  • Rotera repet med höger hand och moturs med vänster. Detta kommer att öppna strängarna i repet mellan dina händer.
 5. 5
  Isolera någon av de öppna strängarna med tummen och pekfingret på vänster hand. Använd din högra hand för att sätta den vispade änden av den korta änden av repet under sträng öppning tills öglan som bildas har en ögonöppnande på runt dubbla diametern av repet.
 6. 6
  Placera repet så att ögat slingan ligger på vänster hand med den korta änden pekar mot 3-tiden och den långa änden pekar mot 6:00. Ta tag i ögat slingan och enkelsträngen kör över den korta änden av repet mellan vänster tumme och pekfinger.
  • Med höger tumme och pekfinger, tag den korta änden av repet vid en punkt nära ögat slingan.
  • Twist ögat-slingan och korta änden av repet med händerna tills du har isolerat två trådar mellan höger tumme och pekfinger.
 7. 7
  Använd din vänstra hand för att sätta den långa änden av repet från botten upp i och genom dessa två strängar.
  • Dra den helt igenom tills det finns inget slack. Om du har gjort det ordentligt fram till nu, kommer en sida av slingan visar tre strängar som ligger smidigt side-by-side. Detta är viktigt eftersom de kommer att placeras mot djurets ansikte.
 8. 8
  Med ögat slingan i höger, tag den korta änden av repet mellan vänster tumme och pekfinger ca 2 inches (5 cm) från den vispade slut. Två inches längre från den vispade änden, ta tag i den på samma sätt i höger hand (händerna ska vara 2 inches isär, Vänsterpartiet närmast den korta änden än den högra).
  • Öppna strängarna genom att vrida det medurs med din högra hand och moturs med vänster.
  • När strängarna är vidöppna, pressa ihop händerna. Detta kommer att orsaka strängarna att spännet och vik över, bildar tre.
 9. 9
  Linje dessa tre slingor upp i ordning och arbeta en vass pinne av samma diameter på linan i öglorna. Använd din högra hand för att mata den långa änden av repet i öglorna, med början på en närmast ögat slingan. Ta bort pinnen från en slinga i taget när du kör den långa änden av repet genom dem.
 10. 10
  Kör den långa änden av repet in i och genom ögat av slingan. Detta avslutar grimman!
 11. 11
  Permanent avsluta den långa änden av repet grimma på det sätt du väljer. Överväga att göra en krona knut i änden eftersom en krona knut och rygg skarv skapar ett praktiskt handtag.
  • Använd inte en låsringar att avsluta slutet eftersom det kunde fånga och riva huden av din hand.

Tips

 • Placera alltid grimma på djuret så att ögat slingan är på vänster sida. Detta gör att du leder från vänster.

Saker du behöver

 • 12 'till 15' (fot) (3.6m till 4.5m) rep
 • Vässad pinne samma diameter som repet