Wki

Hur mata en nyfödd kattunge

Det finns inget substitut för mödrar, och företrädesvis kattungar ska bo nära och sjuksköterska från sin mamma katt i upp till 8 veckor innan de antas. I fallet med en räddningsaktion, död den naturliga mamman, eller när omständigheterna orsakar katt mödrar att avslå en eller flera av hennes kull, är mänskligt ingripande behövs.

Det finns många saker att tänka på och material som behövs för att buteljera mata en kattunge. Noggrant övervägande och förberedelser kommer att göra flaskmatning en kattunge en lugnande och behaglig upplevelse som helst kommer att resultera i en glad, frisk husdjur.

Steg

Hur mata en nyfödd kattunge. Rådgör med lokala veterinärer och skyddsrum för att ta reda på om det finns en ammande mamma kattdjur (drottning) som kanske kan ta på kattungen.
Hur mata en nyfödd kattunge. Rådgör med lokala veterinärer och skyddsrum för att ta reda på om det finns en ammande mamma kattdjur (drottning) som kanske kan ta på kattungen.
 1. 1
  Rådgör med lokala veterinärer och skyddsrum för att ta reda på om det finns en ammande mamma kattdjur (drottning) som kanske kan ta på kattungen. Bröstmjölk är bäst för någon baby däggdjur, och innan du försöker flaskan mata en kattunge med kompletterande formler, är det alltid rekommenderat att söka upp en naturresurs som en ammande mamma katt att ta över platsen för den frånvarande eller inte mamma.
  • Tänk på att även om du hittar en katt kan sjuksköterskan den unga kattungen, kan hon inte acceptera kattungen. Förbli närvarande - det finns en risk att en drottning kan försöka att döda en kattunge som hon avvisar.
  • Kom ihåg att ju yngre kattunge, desto högre ämnesomsättning och oftare kattungen behöver utfodring på grund av den lilla magen. Detta innebär att du, eller någon annan, måste vara runt hela dagen tills kattungen är gammal nog att börja gå över till fasta ämnen. En kattunge som är mellan 6-10 veckor gamla måste matas sex till åtta måltider om dagen, medan en kattunge i åldrarna 10 veckor till 6 eller 7 månader behöver fyra måltider per dag och en kattunge upp till 9 månader behöver 3 måltider per dag. Det är inte förrän i vuxen ålder som 2 måltider om dagen är okej!
 2. 2
  Köp kattunge bröstmjölksersättning byte (KMR) och förnödenheter såsom sprutor och flaskor på en lokal sällskapsdjur butik. För unga, är bröstmjölk eller moders mjölkersättning en nödvändighet under de första veckorna i livet. Ett bra varumärke att använda i Europa Just Born kattunge mjölk men var noga med att be din lokala veterinär för råd om en formel som han eller hon rekommenderar och som finns där du bor.
  • Anitra Frazier, författare till The Natural Cat rekommenderar söker pulveriserad drottningens mjölk.
  • Om du vill göra din egen formel, se den som föreslås nedan.
 3. 3
  Sterilisera sprutor och värma mjölken något, enligt anvisningarna på förpackningen. Sedan sätta några droppar på din handled, för att säkerställa att det inte är för varmt. Detta är precis samma som är gjort för en mänsklig baby.
  • Placera inte formeln i mikrovågsugn, detta kommer att orsaka bubblor av mycket hett eller mycket kallt formel bildas i flaskan. Istället lägger formeln i en container och sätta det i det varma vattnet.
 4. 4
  Blanda formeln omedelbart före erbjuda kattungen för att säkerställa bästa kvalitet. Det rekommenderas inte att lämna blandat formel sitta eller ens kylda - bara göra det som du behöver det och kasta det som inte används.
 5. 5
  Mät lämplig utfodring beloppet beroende på vikten av kattungen.
  • Kattungar 1 till 3 veckor gamla kan smälta upp till två matskedar per 4 uns (113g) av kroppsvikten var 2 till 3 timmar.
 6. 6
  Sätt mjölken i flaskan och se till att du kan trycka in en droppe eller så ut på en gång.
  • sägs vara bäst för små kattungar 4 veckor gamla och yngre som flaska bröstvårtor kan vara för stort eller kan tillåta alltför snabbt eller alltför högt flöde av vätska.
 7. 7
  Mata kattungen. Gör detta genom att sitta i stolen med en vikt på knät. Placera kattungen liknande sätt som han skulle sjuksköterskan från sin mor, med huvudet högt och magen vila.
  • Låt kattungen att fortsätta omvårdnad tills han är klar, men inte mycket foder.
  • Det är viktigt att ha tålamod och lugn medan flaskmatning en kattunge att se till att kattungen är till mods. Dessutom tillåter kattungen att ta sin tid medan flaskmatning undvika överätande eller problem med matsmältningen.
 8. 8
  Uppmuntra och stimulera rapa genom att hålla kattungen med ryggen vilande mot kroppen och försiktigt gnugga magen. I drottningen och kattungen relation, kommer mamman brudgummen kattungen att hjälpa honom passera vind och avföring. Var inte förvånad över vare sig resultat - det är ett gott tecken!
 9. 9
  Återgå kattungen till sin varma säng eller låda att vila. Fortsätt med det ordinarie utfodring schema varje dag för de kommande veckorna fram till avvänjning på fasta ämnen är lämpligt. Vid denna tid, tala med din om en lämplig avvänjning kost.
  • Lägg fasta livsmedel såsom mjuka, konserver och hårda livsmedel till kosten när kattungen är omkring 4 veckor gamla. Vissa kattungar kommer flaskan foder i upp till 8 veckor och denna utveckling bör kommuniceras med en veterinär professionell.

Mock kattunge mjölkersättning

 1. 1
  Montera följande ingredienser:
  • 2 dl helmjölk, använd getmjölk företrädesvis (komjölk kan orsaka problem men ibland behovet är större än laktosintolerans, så diskutera med din veterinär om du har inget val, även, se "Varningar" om komjölk)
  • 2 råa ekologiska äggulor eller 1 äggula och 1 tsk varm kokosolja
  • 2 matskedar proteinpulver
  • 6 droppar flytande vitaminer för barn eller NU-Katt flytande vitaminer
  • 1 tsk blandade tarmfloran
 2. 2
  Placera ingredienserna i en bunke. Vispa ihop med en gaffel eller visp.
 3. 3
  Värm formeln till badtemperatur (101 º F eller 38 0,3 º C) genom att placera utfodring fartyget i en skål med varmt vatten. Test enligt ovan, sedan mata kattungarna som återgetts ovan. Ett rekommenderat schema för utfodring:
  • Under 4 ounce kitten: 1/2 tsk per utfodring, varje 2 timmar
  • 4-8 ounce kattunge: 2-4 matskedar per dag, var 3 timmar
  • 8-24 ounce kattunge: 6-10 matskedar per dag, var 4 timmar.

Tips

 • Stimulera eliminering genom att placera kattungen i en ren kattlådan och knacka sina genitala och anala områden med kompress, bomullstuss, eller en pappershandduk med varmt vatten. Detta imiterar rengöring en mamma katt skulle göra för att uppmuntra eliminering.
 • Väg kattungar före utfodring formel för att säkerställa att rätt mängd ges. Håll koll på viktökning eller förlust under loppet av utfodring och rådgöra med en veterinär om kattungen är att förlora eller ökar i vikt för snabbt.

Varningar

 • Aldrig mata en kattunge komjölk så många katter är faktiskt laktosintolerans och lider av mag klagomål när Fed mejerimjölk.
 • När lära sig och öva på flaska foder en kattunge, tänk på att övergödning eller utfodring felaktigt kan orsaka problem med andningen. Observera kattungen under matningen så att ingen mjölk kommer genom näsan eller magen känns inte utspänd.
 • Det är bäst att lämna kattungar till sin mamma tills de är minst 6 veckor gammal som mamma vet bäst och även då åldrarna 8-10 veckor är snällare. Uppfödare rekommenderar att vänta tills en kattunge är 12 veckor gammal innan man hittar sitt nya hem. Dessutom, det finns komplikationer från föräldralösa en kattunge, kattungar kan bli unsociable, utveckla hälsofrågor, och deras utveckling kan hindras.
 • Kattungar spela mer grovt och bita mycket hårdare än kattungar föds till avvänjningsålder av en drottning. Detta verkar bero på att de inte har haft en feedback under spelning utveckling. De utvecklar också upptagningar som suger knappar och örsnibbar och utan en vuxen katt att visa dem hur man brudgummen eller använda kattlådan, kommer livet att bli mycket svårare för en sådan kattunge.
 • Använd olika flaskor för separata kullar eftersom vissa sjukdomar kan överföras från mor till kattungar och från en kull till en annan i en multipel katt situation.
 • Se till att kattungen inte är kallt när du matar det, eftersom detta kan orsaka matsmältningsproblem.
 • När en kattunge har avlägsnats från sin mor och formel har administrerats, kommer det inte vara möjligt att sända tillbaka den kattunge till sin moder under enstaka matning.
 • Var helt säker på att mjölken du ger en nyfödd kattunge är inte varmt. Ge en kattunge varm mjölk kommer att bränna sin mun och andra känsliga områden.
 • Konsultera en veterinär om kattungen inte äter alls, kan detta vara ett tecken på sjukdom.

Saker du behöver

 • Steriliserade sprutor (har några så att medan vissa torkar du fortfarande har torra och kära för att använda under dagens utfodring), om kattungarna är mycket unga och små, kanske en bebis gummi öra spruta fungerar bäst
 • Liten nappflaska eller en docka nappflaska (det senare endast om den är gjord av giftfri plast som nappflaskor redan förutsätts livsmedel säkra)
 • Kitten mjölk / kattunge mjölkersättning
 • Gummi / silikon spenar som är gjorda av giftfria material och tillräckligt små för kattungen att suga på
 • Handduk