Wki

Hur bli av loppor naturligt

Om du har märkt att du får fler och fler loppor runt huset, men inte vill kemikalier på ditt husdjur eller din bostad, här är några mindre hårda sätt att bekämpa loppor.

Steg

Hur bli av loppor naturligt. Rengör alla områden utomhus där ditt husdjur kan umgås.
Hur bli av loppor naturligt. Rengör alla områden utomhus där ditt husdjur kan umgås.

Rengör ditt hus

 1. 1
  Kasta allt av sällskapsdjur strö i tvättmaskinen. Detta inkluderar allt att husdjuren att regelbundet ljuga eller sova på som inte alltid är avsedd att fungera som sällskapsdjur sängar. Om sängkläder kan gå i torktumlaren, kommer 15 eller 20 minuter i en het torktumlare döda vuxna, larver och ägg.
 2. 2
  Vakuum överallt. Du bör särskilt göra detta i områden som inte får mycket exponering för solljus (loppor som fuktiga och svala fläckar), var som helst som du hittar torkat blod och avföring (loppa skräp), och stoppade möbler. Innan dammsugning av mattor, strö salt, Borax eller bakpulver hela. Work it in i botten av mattan med en kvast. Låt det sitta i några timmar, alla av dessa pulver kommer att orsaka loppägg som instoppad djupt in i mattan att torka ut.
  • Låt inte ditt husdjur gå på mattan under denna tid, eftersom de kan få lite saker på sina tassar och slicka bort det, vilket får dem att bli sjuka. Om det finns en chans att husdjur kommer gå på mattan, använda bakpulver och vara noggrann när man arbetar in den i botten av mattan så att den inte sitter på ytan och få på ditt husdjur tassar.
  • När vakuumet påsen är full, försegla den i en plast soppåse och lägg den i en täckt sopbehållare, företrädesvis utanför. Annars kan de små rackarna krypa ut och gör sig mysig igen.
 3. 3
  Rengör alla områden utomhus där ditt husdjur kan umgås. Trimma gräsmattor och ogräs och blottlägga eventuella svala och fuktiga mörka fläckar (som loppor älskar) för solljus, eller hålla ditt husdjur borta från dessa platser.

Rengör ditt husdjur

 1. 1
  Ge ditt husdjur ett bad. Använd något milt schampo. Tvätta halsen först så att lopporna inte hoppa upp till huvudet under badet. Vara noggrann eftersom du kommer förmodligen se flera loppor lossna och flyta omkring i vattnet.
 2. 2
  Gör din egen växtbaserade loppa dopp. Ta två koppar färsk rosmarin blad och lägg dem till två liter vatten. Koka under trettio minuter. Sila vätskan, kasta bladen och blanda det med upp till en liter varmt vatten. Häll detta över ditt husdjur till mättnad. Skölj inte bort, utan låta ditt husdjur att lufttorka.
  • Detta är något att göra på en varm dag bara. Lägg även till 2 till 3 droppar citron blandningen under ditt husdjurs halsband för att hålla loppor borta.
 3. 3
  Använd en loppa kam. När ditt husdjur är torr, använd en loppa kam som är särskilt utformade för att avlägsna loppor för att bli av med envisa de som finns kvar. Använd borsten hela deras hud.
 4. 4
  Gör en loppa krage. Ta husdjurs halsband eller halsduken och sätta på droppar eukalyptus olja, tea tree olja, citronella, lavendel, eller geranium. Detta måste göras varje vecka.
  • Obs: Använd inte eteriska oljor på katter! Även katter är extremt känsliga för eukalyptus och tea tree olja, metabolisera en katts förmåga att eventuella eteriska oljor inandning, förtäring eller upptagning genom huden anses vara svag och det finns alltid en risk för överbelastning en katt-system.
  • Med tea tree oil, vara särskilt noga med att använda produkter med 1% eller mindre av den eteriska oljan. Det kan orsaka illamående, kräkningar, letargi och allmän svaghet, och bör användas med försiktighet. Med denna olja, är mer inte bättre.

Naturliga produkter för att bli av loppor

 1. 1
  Använd jäst som ett vapen. Förmodligen, gillar loppor inte smaken av jäst. Köp några bryggare eller näringsmässiga jäst och gnid den på ditt husdjur hud. Du kan också strö en liten mängd på sin våta mat och blanda i.
 2. 2
  Använd MYNTA. Denna olja avskräcker loppor. Plantera den runt ditt hus. Gör inte detta om ditt husdjur är benägna att äta växter eller om du har barn runt.
 3. 3
  Gör en citrus spray. Skiva en tunt, lägg den i en halvliter vatten och värme till kokpunkten. Låt det sitta över natten och på morgonen, spreja på områden där man misstänker loppor umgås (akta oss för färgning) och gnugga den över ditt husdjur päls. Blötlägg inte, utan snarare dämpa päls. Gör detta en gång i månaden för att bekämpa loppor.
  • Använd inte mycket i början, och håll utkik efter tecken på illamående på ditt husdjur.

Följ upp

 1. 1
  Ställ ut tvålvatten. Om loppor är ett problem i ett visst område i din trädgård eller hem, fylla en kastrull aluminium paj med tvålvatten och ställa ut det i området (ieunder en säng). De loppor är fångade på toppen av vatten på grund av spänningen i vattenytan. Byt vatten varje dag tills det inte finns fler loppor. Om du placerar pie pan utanför, tom dagligen för att förhindra myggor.
 2. 2
  Upprepa din städning regim så ofta som möjligt. Om du missar några områden där lopporna angriper, vill du inte ge dem en chans att föröka sig.
  • Dammsug noggrant varannan dag. Eftersom loppor kan utveckla resistens mot insekticider, dammsugning regelbundet är viktigt för att få dem under kontroll.
  • Klipp gräsmattan regelbundet.
  • Tvätta husdjur sängkläder på hett tvålvatten minst en gång i veckan.
 3. 3
  Gör loppa fällor. Detta hjälper dig att följa dina framsteg. Ju fler loppor du ser, desto mer du behöver rengöra.

Tips

 • Det kan inte nog understrykas att även om dessa lösningar är "naturligt", kan de fortfarande vara farlig för ditt husdjur och människor också. Se upp för tecken på obehag och sjukdom.
 • Spara dina grapefrukt peals och blöta dem i badvattnet innan sällskapsdjur badar. (Om du inte har ett problem med det.) Loppor hatar vanligtvis lukten och kan hoppa av, men se till att du gör det här ute.
 • Dammsugning kan döda nästan lika många loppor som någon produkt och är mycket effektiv på hårda trägolv som har luckor. Dammsug ett kraftigt angripna rum två gånger om dagen för att se om du kan sätta en buckla i problemet.
 • Skicka PET (er) utanför eller begränsa dem till badrummet så att eventuella loppor de bär inte skulle hoppa på ytan du bara rengöras.
 • Fråga alltid din veterinär innan du försöker något hem botemedel för ditt husdjur. De kan kontrollera hur säker behandlingen är för ditt husdjur och kan ha mer tips om hur man kan behandla och förebygga loppor.
 • Vet att inget fungerar så bra som några av de bättre loppan produkter. Dessa ovanstående metoder är för en mer holistisk alternativ till loppan mediciner. Det finns risker i kommersiella medicinering för att läsa på vad du använder och lära sig om det.

Varningar

 • Med tea tree oil, vara särskilt noga med att använda produkter med 1% eller mindre av den eteriska oljan. Det kan orsaka illamående, kräkningar, letargi och allmän svaghet, och bör användas med försiktighet. Med denna olja, är mer inte bättre.
 • Var försiktig med att använda för mycket av någonting, speciellt eteriska oljor. Eteriska oljor är också giftiga för många djur - speciellt katter. Kontrollera med din veterinär.
 • Titta på dina djur noga för eventuella tecken på känslighet. Inte inför allt på en gång. Prova en sak i taget så att du vet om det blir alltför störande för ditt djurs hälsa eller komfort.
 • Många växtbaserade förespråkarna säger att vissa eteriska oljor är säkra för katter. Nyckeln är att inte använda för mycket. Sedvanligt cat-ofarliga oljor är Cederträ, citrongräs, pepparmint och rosmarin. UNDVIK Tea Tree Oil och eventuella oljor citrus (citron, apelsin, grapefrukt, etc.) Lemongrass är säker som den är en ört snarare än en citrusfrukt. Gör en sökning på Internet för "katt säkra eteriska oljor" för mer information. Läs flera olika platser, utan förlitar sig på endast en eller två för att "hela bilden."
 • Pennyroyal är en känd toxin. Var mycket försiktig i sin användning. Det kan orsaka spontanabort och bör inte användas av gravida kvinnor eller om gravida husdjur.