Wki

Hur får man ett husdjur orm

Ormar är en mycket intressant PET att ha. Du måste ta mycket väl hand om det.

Steg

Hur får man ett husdjur orm. Hitta en riktig uppfödare.
Hur får man ett husdjur orm. Hitta en riktig uppfödare.
 1. 1
  Utbilda dig själv. Läs om djuret du ska köpa - vanor, krav mat, habitat. Se till att du verkligen vill ha en orm, och är beredda att ta väl hand om det.
 2. 2
  Hitta en riktig uppfödare. Djuraffären ormar är ofta dåliga lager, antingen missbrukas eller fångas. Hitta en uppfödare du kan lita på som erbjuder god kvalitet ormar för ett pris du är villig att betala.
 3. 3
  Titta på ormen innan du bestämmer dig för att anta det. En frisk orm bör ha klara ögon och näsa, prydligt ordnade fjäll, och andas utan andnöd. Det bör inte vara slö, men gör att du kan plocka upp utan alltför mycket krångel.
 4. 4
  Fråga ormens tidigare ägaren om djurets historia. Du måste veta vad den äter och hur ofta, oavsett om det är en noga eater, datum och kvaliteten på dess sista skjul (ett väl-skjul huden lossnar i ett stycke, om ormen skjul i bitar kan det vara ohälsosamma).
 5. 5
  Köpa ett hem för din orm. Du behöver en tank, några bur foder, en värmekälla, termometrar, en vatten skål stor nog för ormen att suga in, vissa saker för din orm att klättra på, och ett gömställe som är precis stor nog för ormen att krypa upp i. Buren måste vara minst 2/3 av längden på ormen. Kontrollera att du har en plats att sätta en bur denna storlek.
 6. 6
  Du kommer också att behöva köpa lite mat för ormen. Den bästa orm maten är pre-dödade rov: du köper bytet fryst, tina upp hemma och mata den till ormen. Se till att du är bekväm med tanken på detta.
 7. 7
  Om du planerar att mata din orm levande föda, vara medveten om riskerna. Levande möss och råttor kan bära sjukdomar och parasiter, och de kan bita och kämpa, möjligen skada ditt husdjur.
 8. 8
  Ställ upp ormens hem, sedan ta ormen hem och introducera den till sin nya miljö.
 9. 9
  Njut! Ormar är bra husdjur och fasta vänner. Bond med ditt nya husdjur, och glädjas åt din lycka.

Tips

 • Om att få en orm strax efter dess födelse, se till att hantera det regelbundet så det kommer att bli tama. Bebis ormar är mer blyg än vuxna ormar, så om ormen är nervös först, ge inte upp.
 • Se till att alla i din familj är bekväm med tanken på att leva med en orm. Försök också att se till att minst en person förutom du är villig att mata ormen om du går på semester.
 • Får inte en orm om du inte är absolut säker på att du kommer att kunna hålla den under hela dess livslängd. Djurhem och djurparker är full av vuxna ormar att deras ägare inte kunde hantera eller bara inte vill ha något mer.
 • Den bästa första orm för människor som aldrig har hållit orm innan är majs ormar. Corn ormar är fogliga, relativt litet, vanligen föds upp, och nonvenomous.
 • Inte får en art som är giftig eller har ett rykte om aggressivitet.

Varningar

 • Alla reptiler kan bära salmonellabakterier. Efter hantering din orm, se till att tvätta händerna noggrant. Aldrig rengöra buren eller dess komponenter i din diskbänk och hålla ormen borta från livsmedel och maträtter. Låt inte barn under 6 års ålder hantera djur, och om äldre barnen röra vid det, att de inte sätter sina händer i munnen efteråt.
 • Stor försiktighet bör iakttas kring utfodring tider av alla ormar, är detta när de är mest aggressiva. Aldrig hantera din orm när han eller hon är hungrig. Hantera inte dem direkt efter utfodring heller. Detta kan få dem att spy sin mat.
 • Får inte en stor orm (en som kommer att växa längre än 5 meter) för din första orm. Stora ormar kräver mycket erfarenhet och ett stort arbete, plus att de behöver en stor orm-bevis skåp till sig själva. Oavsett hur "cool" du tror att det skulle vara att äga en stor orm, om du aldrig har hållit en orm innan, är en burmesisk python eller röd-tailed boa ett dåligt val. Förutsätt inte att du kommer att få tillräckligt med erfarenhet eller spara tillräckligt med pengar för att hålla ormen när det växer från en bebis till en vuxen. De växer snabbare än du tror.
 • Låt aldrig en constrictor att linda sig runt din torso eller nacken, när skrämd eller rädd det skulle instinktivt ihop sig och skada eller döda dig.
 • Få en termostat eller lampa dimmer för den under tank värmare. Okontrollerat i tank värmare kan nå 120F som brinner din orm. Övervaka alla temperaturer.
 • Använd inte "värme bergarter," lilla elektriska stenar som värmer upp för att värma din orm. De kommer att orsaka brännskador. Kontrollera att värmekällan är inte inne i buren eller någon plats där ormen kan komma för nära den. Övervaka temperaturerna i buren noggrant.
 • Hantera aldrig en stor orm på egen hand. Har minst en vän hjälpa dig när du matar eller plocka upp en stor orm. Om det börjar att linda runt dig, varva ner den försiktigt från svansen. STARTA INTE från huvudet! Detta är farligt, eftersom ormen kan bli defensiv, och bita, eller sammandra mer.
 • Giftormar (eller "hot herps") är olagligt i många ställen, och bör endast hållas av mycket erfarna reptil ägare. Får inte en bara för att du tror att det skulle vara coolt.