Wki

Hur leveranstid en katt

Följ dessa försiktighetsåtgärder för att se till att din katt transporteras ordentligt med en kvalificerad sällskapsdjur transportör.

Steg

Hur leveranstid en katt. Se till att din katts papper är up-to-date dagar före leverans.
Hur leveranstid en katt. Se till att din katts papper är up-to-date dagar före leverans.
 1. 1
  Se till att din katts papper är up-to-date dagar före leverans. Kontrollera med din veterinär för att ta reda på några extra försiktighetsåtgärder eller råd som du behöver innan leverans tid. Veterinären kommer också se till att ditt djurs rabies skott är aktuella. Detta är också ett bra tillfälle att fråga om eventuell sedering för djuret under sin resa.
 2. 2
  Använd en lämplig bur för din katt. Din katt ska kunna komma upp och vända i inneslutningen. Se till att bäraren är tillräckligt styv för att tåla ett fall eller kollision med annat bagage utan att kollapsa på din katt. Det är en bra idé att skriva ner dina kontaktuppgifter på buren, bara för att vara på den säkra sidan.
 3. 3
  Placera en krage på katten, med korrekta taggar, och kom ihåg att markera din kennel med din information (kontaktuppgifter. Och destination adress / telefonnummer).
 4. 4
  Var noga med att föraren känner någon speciell medicinering din katt tar, liksom vilken typ av diet, vatten och motion schema att din katt är van vid. Var noga med att ge extra mat och medicin för att föraren, i fall resan tar längre tid än väntat på grund av väder, trafik, mekaniska problem, etc.
 5. 5
  Skicka leksaker, handdukar, filtar, eller andra saker som din katt älskar att leka med och får dem att känna sig hemma. Om luft transport erfordras, vara medveten om att djur som reser ensamma som last (när en passagerare biljett inte har köpt) inte kan resa på ett passagerarplan. Under dessa omständigheter, om det är för varmt eller för kallt flygbolaget inte kan acceptera husdjur för leverans samma dag. Alltid ringa i förväg för att se till att ditt husdjur kommer ombord, samtal och åter efter start för att se till att ditt husdjur gjort det på planet.

Tips

 • Vissa flygbolag tillåter två katter att resa tillsammans i en större bärare. Att ha en välbekant katt i närheten kan lindra nerver och stress (det är bara lättare att resa med en kompis!). Vissa flygbolag kan kräva en anteckning från veterinären föreslå detta arrangemang.
 • Du kan också sätta ett klistermärke på bäraren som säger "live pet". Du kan också sätta ett märke på bäraren så att den kan identifieras.
 • Forskning sällskapsdjur transportörer tills du hittar en som uppfyller dina krav och prisläge.
 • Många flygbolag tillåter dig att ta ett husdjur med dig på sin bärare, och lägga den under sätet. Fråga innan leverans.
 • Prova och gå med din katt.
 • Ställ flera frågor och be om referenser innan du låter ditt husdjur att resa med sällskapsdjur transportör du väljer.

Varningar

 • Det är också väldigt kallt i lastrummet på ett plan, skulle jag föreslå att du tittar efter ett flygbolag som används för att hantera husdjur. Dessa flygbolag kommer att sätta din vän i en särskild "pet hold 'där temperaturen är lagom att låta din vän att vara så bekväm som möjligt!
 • Det är farligt för en katt - eller något djur i allmänhet - att resa i lastrummet på ett plan. Det är möjligt för bagage falla på buren, så använd en robust transportör.

Saker du behöver

 • Cat mat och vatten
 • Kennel / Cage (om det inte tillhandahålls av sällskapsdjur transportören)
 • Krage med korrekta taggar
 • Leksaker, medicin, filt, allt annat din katt behöver
 • Har transportören telefonnummer så att du kan hålla kontakt