Wki

Hur man gör en osynlig mask för videokameror

Den ökande användningen av övervakningskameror som svar på oron för terrorism betyder att när du är i det offentliga, det finns en chans att du är bevakad och registreras. Även om sådana säkerhetsåtgärder göra vissa människor känner sig trygga, andra oroar sig över konsekvenserna av att vara bevakad av "Big Brother". Genom att bädda en mössa med hög ljusstyrka infraröd (IR) lysdioder, kan du hindra ditt ansikte från att registreras av någon form av dolt, säkerhet, paparazzi, eller personlig videokamera. För att göra detta, följ dessa instruktioner.

Steg

Hur man gör en osynlig mask för videokameror. Markera och skär hatt.
Hur man gör en osynlig mask för videokameror. Markera och skär hatt.
 1. 1
  Koppla. Se till att dina kablar är tillräckligt långa (ca 15cm / 6 i varje) beroende på hur stor din mössa är. Starta ledningar upp lysdioderna en efter en, och se till att notera de positiva och negativa terminaler. (Färg-kodning trådarna rekommenderas: till exempel, kan du använda en vit tråd för varje pluspol och en tråd färg för varje minuspol.) Vira trådarna tätt LED vardera så att de inte kommer att falla sönder. Du kan även anslutningarna, men det är nog inte nödvändigt.
 2. 2
  Markera och skär hatt. Denna del är också viktigt, eftersom du måste plocka logiska (men diskret) platser att placera: om du placerar dem långt ifrån varandra, kommer ljusstrålen inte vara stark nog att döda en kamera, men om du placerar dem för nära, de kommer att dölja ditt ansikte från en viss vinkel, men inte andra. Tror detta och placera dem väl. Markera varje fläck med en markör, sedan skär några hål med ett par små i mitten av framsidan av mössan samt några på sidorna.
 3. 3
  Fäst lysdioder. Vänd hatten inifrån och ut. Ta varje lysdiod och placera den tätt i sitt hål. För extra stabilitet, fast varje lysdiod med en klick lim så att det inte kommer att falla ut, men försök att inte täcka glödlampan, utan fokuserar istället på att hålla tråden på plats. Hot lim kommer att fungera bra för detta ändamål. När du är klar, vänd hatten rättvända ut.
 4. 4
  Säkra kablarna med tejp. Tejpa alla kablar ihop med eltejp och fäst dem på insidan av mössan.
 5. 5
  Power up. Anslut en liten 9V batteri till trådarna och fäst den med eltejp. (Det är där med färgkodade ledningarna kommer verkligen komma till hands, eftersom de kommer att berätta vilka kablar för att ansluta till den positiva och negativa polen på batteriet.) Du kan även lägga lite på / av-knapp om du vill. I detta exempel är batteriet placeras på insidan baksidan av hatten.

Tips

 • Det starka ljuset vara på toppen av huvudet kan fortfarande lämna åtminstone delar av ansiktet synligt. Placering några lysdioder i skjortkrage och / eller bär LED örhängen eller bitar örat (som falska eller modifierad bluetooth headset) skulle förbättra masken.
 • Eftersom IR är osynligt för blotta ögat, kommer du att använda din egen videokamera för att se till att det fungerar.

Varningar

 • Denna metod fungerar bäst i svagt ljus, i fullt dagsljus eller starkt upplysta områden, det finns mindre av en ljus diskrepans, vilket gör lysdioderna mindre bländande till kameran. (Detta kan ses i videon när den färdiga produkten visas: du kan tydligt se hatten och de enskilda LEDs, utan förblindande effekt.)
 • Det fungerar lika bra som skiner ett ljus i någons ansikte - utom CCTV aldrig blinkar. Sålunda kräver det en att kunna kontinuerligt möta kameran i rätt vinkel. (Lägg märke till nästan halva ansiktet syns i bild trots bra placering.)

Saker du behöver

Även ungefärliga priser är angivna, bör detta projekt kosta ca 10€ USD.

 • 8 eller fler högintensiva, infraröd lysdioder (5€ 0,30 styck, 5 0,40€ totalt)
 • En hatt / keps (5 0,00€ om du inte redan har ett)
  • se till att den kan ta emot alla de inre delarna
  • välja en med en design som kommer att kamouflera lysdioder
 • 16 tunna trådar från en 2 meter lång UTP-kabel (5€ 0,00)
 • Eltejp (5€ 0,80)
 • Ett 9v batteri (5€ 0,00)