Wki

Hur man frysa majs

Har inte du älskar smaken av färska, söta? Det är synd att det finns bara ett par veckor av året. Men om du känner till frysmetoders arv genom generationer av jordbrukare, kan du skörda eller köpa i bulk och njuta av att frisk smak året runt. Vad som följer är en komplett guide till att välja, förbereda och frysa stora partier av majs.

Steg

Hur man frysa majs. Hitta öronen som är precis rätt.
Hur man frysa majs. Hitta öronen som är precis rätt.
 1. 1
  Hitta öronen som är precis rätt. En bonde har endast en kort tid mellan när den är för liten för att vara ätliga och när det är för stor för att vara ätbara. Naturligtvis är alla fick sin egen definition av vad som är för stor för att vara ätliga! Du kan avgöra om det är lagom genom att skaka hand med. Om majskolv fyller handen fint och silke på toppen är brunt, är det redo att plocka. Om det känns för magra, lämna det för en annan dag.
 2. 2
  Ha en stol och ta alla agnar utanför när du har plockat tillräckligt med majs för att hålla dig sysselsatt hela dagen - Ett ​​par hundra ax borde göra det.
 3. 3
  Sätt majs i behållare eller på en plats där du kan hålla ett öga på din nyskördat bounty - det finns alltid critters (vare sig på gården eller i din bakgård) som letar efter en enkel varumärke och de kommer att ta din färsk majs bort från dig om du inte är ute.
 4. 4
  Rengör majs - inte självklart att du är den typen av person som inte har något emot lite av silkeslen naturlig tandtråd fastnat mellan tänderna när du är klar att äta. Det är bäst när du får säden alla rena och blanka med ingen av de små silkeslena hår hålla sig till det. Detta är typ av ett mödosamt och klibbigt jobb. Det hjälper till att hålla en skål med vatten på bordet medan du arbetar för att doppa händerna i, annars kan du sluta bete dig som Spiderman med allt du pekar på att hålla fast vid dina händer.
 5. 5
  Flytta in i när säden är alla saneras. Här visas en dags skörd (ca 500 öron) alla redo att tillagas.
 6. 6
  Förväll majs. Det finns andra metoder för att förbereda och laga säden, men många tror att denna metod ger den bästa smaken. Blanchering innebär att du lägger majs i vattnet, sätt på locket, då du tittar åt andra hållet samtidigt föra vatten till en rullande koka.
 7. 7
  Ta säden ut när vattnet kokar och kyler ner det så fort du kan. När du tar ut en sats och lägg i nästa, kyler färsk majs vattnet ner lite och du måste börja om igen, så det tar ca 5-10 minuter att koka varje parti. Nu kommer det svåra. Du har fått svalna säden snabbt, vilket är lätt om du gör 10 ax. Men hur ska du kyla 500 ax i rad? Om du bara lägga den i vattnet, blir vattnet varmt och förlorar sin kylande förmåga. Du kan lägga is i vattnet, eller så kan du hålla byta vatten, men båda dessa metoder är för små serier.
  • Här är bondens lösning på detta problem. Använd den högra sidan av diskbänken för att kyla de varma öron precis utanför spisen, sedan flyttar de ljumma öron till den vänstra sidan av diskbänken för att avsluta kylningen. Kallt vatten sipprar i från kran i den vänstra sidan av (1). Det magiska händer i del 2, som är bara en enkel upp-och nedvänd U-format rör som fungerar som en sifon för att flytta det kalla vattnet från den vänstra sidan till den högra sidan. Du börjar med att doppa dessa rör under vattnet för att få alla luftbubblor ur dem, sätta tummarna över ändarna på rören för att hålla vattnet i, sedan lägga den över avdelare i diskhon. Om du har gjort det rätt, rören är fortfarande full av vatten. När vattnet i den vänstra sidan är högre än den högra sidan, kommer den att strömma genom rören och in i den högra sidan.
  • Den andra lite magi är det bräddavlopp i den högra diskhon. Det är en S-formad bit av kopparrör som tål i sink något under toppen och det löper ut i avloppet. När vattnet blir högre än överdelen av röret, spiller den ner i röret och går ut i avloppet. Så nu har vi skapat ett vattenfall typ av system där kallt vatten kommer in i en punkt 1, rör sig genom rören i punkt 2, avslutas sedan i punkt 3. Vid tiden det kommer ut i punkt 3, det är faktiskt ganska varmt vatten eftersom du håller dumpning kokande majs till den sidan.
  • När du tar bort den kokande majs från kaminen, men du vill dumpa det i den högra sidan av diskbänken. Vattnet till höger kommer att bli varmt, men du har en kontinuerlig underhållsladdning av kallt vatten som kommer genom sifonen rören. Ge någon en uppgift för omskakning av majs genom omrörning runt i diskhon. Det är ett jobb som de älskar att göra, så brukar det är den yngsta personen, men ibland är det bara den mest trött personen.
  • När personen på är redo att ta sin säd, avlägsnar agitatorn kylan majs från den vänstra sidan av diskbänken och skickar den vidare till nästa steg, då de flyttar den varma säden från höger sida till vänster sida av sjunka. Den heta majs från kaminen sedan dumpas i den ljumma vattnet på höger sida av sink.
 8. 8
  Skär majs utanför kolven när säden har skållats och kyls så att öronen är sval vid beröring. Detta tar lite känsla så att du får tillräckligt med majs utan att få alltför mycket av kolven. Detta är förmodligen den mest kompetenta av positioner i processen och tar lite övning.
 9. 9
  Chill säden. När säden är utanför kolven, lägg den i kaka kastruller för en bra kylning. Kaka kastruller fungerar bra eftersom de sprider ut säden och överför värmen fint.
  • För att göra denna rätt, behöver du ungefär 6-8 kaka kastruller och en helt tom kylskåp. Sätt kokkärl i ett gammalt kylskåp, sedan flytta dem från ner på hyllorna i kylskåpet när du får nya kastruller fyllda. De varmaste som går i frysen, och kylaren som får flyttas in i kylskåp tills du är redo att väskan det.
 10. 10
  Påse majs. När kokkärl av majs är helt svalnat, du är nästan klar - allt som återstår är att paketera majs för final frysning. Använd quart och pint baggies Ziploc. Du vill inte ha dem helt fullt, bara tillräckligt så att du kan stänga dem lätt och sedan platta ut dem så att de enkelt lagra. En kvart baggie är ungefär tillräckligt för en måltid för 4-5 personer, och en pint baggie fungerar bra för 2 personer.
 11. 11
  Städa upp. Ta ut soporna och torka den våningen. Skicka majskolvar till och ser fram emot att äta majs när du vill.

Tips

 • Om du skörda säden själv, börja plocka det tidigt på morgonen. Det är en härlig känsla när du kliver in genom majsfält och daggen ligger fortfarande på gräset och på majs stjälkar.
 • 500 ax bör ge ca 60-65 quart påsar med fryst majs. Det tar fyra eller fem personer omkring åtta timmar att göra hela processen, och du hamnar med tillräckligt för att ge en hel familj med majs under större delen av året. Även om det låter som en hel del arbete, det är en process som har gått i arv i flera generationer, och när dina barn lära sig hur, kommer de alltid vill vara där för att hjälpa till om det är möjligt.
 • Att laga den frysta majs, ta påsen ur frysen och lägg den i en täckt glasskål. Microwave en kvart väska för ca 6-8 minuter. Tillsätt lite smör och salt efter smak och du har färskt provsmakning corn i minuter.
 • För en annan södra recept, steka några skivor bacon i en stekpanna. Tillsätt några flisor av lök (tillval) och koka tills löken är klar. Tillsätt majs och ånga tills majs är gjort... Det är jättegott!
 • En stor gummi-maid tub fungerar bra för kylning majs också. Placera en 30-gallon gummi-maid badkar utanför och släppa i din trädgårdsslang. Låt vattnet som rinner genom hela processen och du kommer alltid att ha kyliga vattnet för att kyla av majs.

Varningar

 • Om du är i ett majsfält, vara noga med att leta efter och kliva över någon elstängsel som används för att hålla tvättbjörnar borta.
 • Hålla rent så att du inte sluta med förorenade livsmedel.
 • Även den råa majs smakar utsökt och det är frestande att knapra, inte äta för mycket av det, eftersom rå majs kommer att ge dig ett bra fall av körningarna!

Saker du behöver

 • Massor av majs
 • Stor kastrull för kokning av majs
 • Några vassa knivar
 • 6-8 tomma kaka kastruller
 • En mestadels tom kyl och frys
 • Ziploc baggies