Wki

Hur sålla mjöl utan en sil

Många recept kräver siktat mjöl, men vad händer om du inte har en mjöl sil runt? Siktning tjänar flera syften (luftning av mjöl partiklarna så att de absorberar vätska jämnare, standardisera densiteten av mjölet så att det kan mätas exakt, och distribuera torra ingredienserna i hela mjöl) så det är något du inte vill snåla på. Lyckligtvis, siktning mjöl utan en sil är något som faktiskt är ganska lätt att göra. Följ bara någon av metoderna nedan.

Steg

Hur sålla mjöl utan en sil. Tillsätt de övriga torra ingredienserna till toppen av mjölet högen, så siktning kombinerar ingredienser mycket väl, och fångar eventuella klumpar som har fastnat tillsammans (e.
Hur sålla mjöl utan en sil. Tillsätt de övriga torra ingredienserna till toppen av mjölet högen, så siktning kombinerar ingredienser mycket väl, och fångar eventuella klumpar som har fastnat tillsammans (e.
 1. 1
  Mät upp hur mycket mjöl du behöver och lägg det i en skål.
 2. 2
  Tillsätt de övriga torra ingredienserna till toppen av mjölet högen, så siktning kombinerar ingredienser mycket väl, och fångar eventuella klumpar som har fastnat tillsammans (e. G. bakpulver, kakao, salt, etc.).
  • Hoppa över detta steg om receptet säger "X koppar siktat mjöl". Det innebär att du behöver för att mäta mjölet efter att den siktas, så lägger de torra ingredienserna i denna punkt kommer att kasta av mätningen. Om det står "X koppar mjöl, siktat" då kan du lägga till de torra ingredienserna nu (eftersom det är i huvudsak säger att mäta först, och sedan sålla).
 3. 3
  Sikta mjölet med hjälp av en eller flera av följande metoder:
  • Skakning - Skaka försiktigt skålen för att införa luft i mjöl.
  • Soppa skedar - Lätt lyft mjölblandningen upp i luften och lät den falla tillbaka i skålen, som om du gungade en sallad. Detta är ett effektivt sätt att få lite luft till mjöl när du inte har en sil.
  • Gaffel och sil - Rör din mjölet med en gaffel, sedan använda ett nät sil eller en pasta durkslag att sålla mjöl.
  • Vispa - Vispa mjölet med en tråd visp eller en gaffel. Som ett resultat blir mjölet fluffig och luftad.
  • Matberedare - Dumpa inlösta för mängden mjöl i en matberedare och puls fem eller sex gånger.
 4. 4
  Mät ut mjölet igen om receptet kräver det (om det står "X antal siktat mjöl" inte "X mängd mjöl, siktat"). Nu att densiteten av mjölet är konsekvent, kommer du att få en mer exakt mätning. Lägg de torra ingredienserna efter mätning och sålla igen för att distribuera.
 5. 5
  Sätt en åtgärd kopp i en stor skål för att hjälpa fånga mjölet som missar koppen. Scoop mjöl från säcken. Skaka scoop att långsamt låta mjölet "snö" ner i åtgärden från ungefär en fot ovan. Använd den övre kanten av ett bord kniv för att skrapa bort mjölet staplade över kanten av åtgärden koppen.

Tips

 • Om du håller mjölet i en plast behållare eller annan lufttät behållare, kanske du behöver bara ge det en snabb skaka innan du öppnar för att förvirra mjölet. Bara ett par skakar gör mjölet lättare och lättare att arbeta med.

Saker du behöver

 • Mjöl
 • Durkslag eller nät sil
 • Skedar
 • Tråd visp eller en gaffel
 • Skål