Wki

Hur man bygger en mulltoa

I den här artikeln ett steg-för-steg-guide till att bygga en mulltoa gjord av tomma plastflaskor kommer att beskrivas (tillhandahålls av den Berkana Institute ). En mulltoa är alla system som omvandlar mänskligt avfall till en organisk kompost och användbar jord, genom den naturliga nedbrytningen av organiskt material i sina väsentliga mineraler. Mikro-och makro organismer göra detta över tid, arbeta igenom olika stadier av oxidation och ibland lokaliserade fickor av anaerob nedbrytning ( Wikipedia ).

Steg

Hur man bygger en mulltoa. Samla carrizo eller bambu som skall användas för att bygga väggarna i kompost toaletten.
Hur man bygger en mulltoa. Samla carrizo eller bambu som skall användas för att bygga väggarna i kompost toaletten.
 1. 1
  Samla carrizo eller bambu som skall användas för att bygga väggarna i kompost toaletten.
 2. 2
  Få en massa lera, sand och vatten tillsammans för att skapa det murbruk som du kommer att använda för väggarna i toaletten.
 3. 3
  Därefter smoosh vattnet och sanden ihop tills du får en trevlig fast lera för att bygga basen av din toalett.
 4. 4
  Börja med skiktning av plastflaskor (packas mycket tätt med smuts) med leran. Börja med ett lager av lera på marken. Efter det första skiktet, knyt topparna av flaskorna tillsammans med snöre för att hålla dem från att separera under vikten av de övre skikten. Bygg väggarna uppåt med hjälp av denna metod.
 5. 5
  Bygg väggarna upp lager-på-lager med den här metoden, bör du täcka flaskorna i de lägre skikten helt.
 6. 6
  Väggarna i basen bör vara ca en meter hög. Du kan lämna toppar och bottnar i flaskor exponerade i de övre skikten för en dekorativ effekt (sanningen fönster).
 7. 7
  Gör ett utrymme i leran för tvärbalkar som ska infogas. Dessa kommer att ge det stöd för golvet i toaletten. Se till tvärbalkar är stark och säker.
 8. 8
  Bygg "golvet" i toaletten med återvunnet plywood. Var noga med att skära ett trevligt stort hål i golvet för fast avfall, samt ett mindre hål för slangen som kommer att separera det flytande avfallet från det fasta avfallet. Golvet bör vara stark nog att bära upp vikten av minst två personer.
 9. 9
  Steg 9: Förbered behållaren med hjälp av en halverad oljefat eller annat liknande material. Du kommer att behöva skära ett hål i sidan av tunnan och täck med metallnät för ventilation.
 10. 10
  Placera cylindern under hålet i golvet och en separat behållare (en kanna eller stor flaska) för det flytande avfallet. Toaletten själv bör ha en separator så att de fasta och flytande avfall inte blandas med varandra.
 11. 11
  Gör byggnaden för toaletten med gamla trä och korrugerad plåt från lokala soptippen eller skroten.
 12. 12
  Bygg väggarna i toaletten i ramen, genom att använda garn eller rep för att hålla bitar av carrizo eller bambu tätt tillsammans.
 13. 13
  Här är vad det yttre av toaletten ser ut när det är färdigt.
 14. 14
  Detta är vad basen av toaletten ser ut när den är klar och med väggarna byggda ovanför.
 15. 15
  Placera din toalettsitsen över hålet i golvet och säkert på plats. Fäst en slang för det flytande avfallet till skålen och köra denna slang genom hålet i golvskivans och in i behållare för flytande avfall nedan.