Wki

Hur man bygger en generator

Vårt samhälle har blivit vana vid att använda utrustning och apparater som drivs med växelström från vår lokala elleverantör. I de flesta fall är detta ideal, men i vissa fall, är växelström inte tillgänglig. Nätström kan vara otillgänglig eftersom distributionsnätet av makten leverantören inte är i drift, eller för att ingen distributionsnätet finns i området, vilket skulle vara fallet om camping eller vandring utflykter. Nätström kan göras tillgängliga i områden som inte kan få elström från ett distributionsnät med en bensindriven generator för att göra växelström. Bensindrivna generatorer också kan användas för att ladda 12 volts batterier av bärbar utrustning. De 12 volts batterier tillåter utrustning och apparater som ska användas i avsaknad av ett elnät, men har begränsad körtid tillgängliga. Använd dessa tips för att lära sig hur man bygger en generator.

Steg

Hur man bygger en generator. Välj ett elverk huvud.
Hur man bygger en generator. Välj ett elverk huvud.

Skaffa huvudströmbrytaren bitar

 1. 1
  Skaffa en motor. Den erforderliga motorstorlek är beroende på hur mycket ström som generatorn kommer att behöva leverera. En bra tumregel för en användbar, kompakt generator är att välja en motor inom intervallet 5 till 10 hästkrafter. Observera att de flesta motorer på deras hästkrafter vid en hastighet av 3.600 varv per minut (rpm). Dessa motorer är om storleken på motorer gräsklippare, och är vanligtvis tillgängliga i butiker gräsmatta utrustning, industriella butiker leverans eller eluttag utrustning.
 2. 2
  Välj ett elverk huvud. Detta huvud kommer att använda en magnet för att skapa elektricitet när axeln monterade magneten är spunnet av den externa motorn. För de flesta applikationer är utgående halter av 2.500 till 5.000 watt lämplig. Vid dimensionering huvudet, använd specifikation av tillverkaren för att bestämma motorns storlek som krävs för att driva den huvudet. Som en grov uppskattning, kan en generator producera cirka 500 watt per ingång hästkrafter. Huvuden är tillgängliga via industriförnödenheter butiker och industriella kataloger utrustning.
 3. 3
  Välj en 12 volts generator. Denna generator kommer att generera 12 volt likström när axeln drivs av den yttre motorn. Generatorn som väljs måste ha en inbyggd spänningsregulator. En 500 watts generator är typiskt tillräcklig, och skulle kräva omkring annan hästkrafter från den valda motorn. Generatorer är allmänt tillgängliga på bildelar leverantörer.

Anslut huvudströmmen bitar

 1. 1
  Tillverka en monteringsplatta. Denna monteringsplatta kan vara gjorda av något robust material som tål vibrationen hos bensinmotorer. De tre viktigaste power bitar (motor, generator huvud och generator) måste monteras så att deras axlar är parallella och axeln fastareoma för drivremskivorna är i samma plan. Montering hål och montering hålbilder måste härledas från tillverkaren data för varje av de tre stora kraftbolagen bitar.
 2. 2
  Montera remskivorna. En remskiva måste monteras till motoraxeln till remdrift remskivorna som kommer redan installerat på generatorn huvudet och generatorn. Denna remskiva storlek måste väljas så att när motorn roterar vid nominell hastighet anges av tillverkaren, skall banden skala upp detta eller nedåt till remskivorna i generatorn huvudet och generatorn. Välj skalning så att generatorn huvudet och generatorn körs vid nominellt varvtal anges på tillverkarens datablad. I de flesta typiska generatorer, kommer detta att resultera i en motor remskiva på 5 till 10 inches (125 till 250 mm). Remskivor finns på industriförnödenheter butiker och genom leverantören av utrustningen kataloger.
 3. 3
  Kör bälte eller bälten. Utformningen av generatorn kan behöva olika remskivor på motorn skall tillämpas med axelhastighet till generatorn huvudet och generatorn, eller detta kan vara användbar med en motor remskiva och en rem. Kör remmen över remskivorna och se till att de undervisas. Spårfräsning monteringshålen hos motorn kommer att ge god anpassning för att uppnå detta. AV-bälte är att föredra framför en standardrem eftersom det kommer att ha mindre tendens att halka. Bälten kan förvärvas från utloppet som levererat remskivorna.
 4. 4
  Montera bensintanken vid monteringsplattan.
 5. 5
  Återanslut bensin försörjning. Fyll bensintanken och placera raderna bränslematningselement till motorn.

Tips

 • Innan du köper en motor för din generator, se om du har några gamla trädgården utrustning från vilken en sådan motor skulle kunna räddas.

Saker du behöver

 • Bensindrivna motor
 • Bensin tank
 • AC generator huvudet
 • 12 volts generator
 • Block
 • Drivremmar
 • Direkta drivaxeln kopplare (trissor)
 • ledningar
 • magneter
 • lökar