Wki

Hur man beställer kaffe

När du beställer, är du förvånad kontinuerligt av vad som kommer ut på pick-up fönster? Oroa dig inte, med bara en liten bit av kunskap, kommer du att vara på väg till " koffein city "på nolltid.

Steg

Hur man beställer kaffe. Beställ storleken på din.
Hur man beställer kaffe. Beställ storleken på din.
 1. 1
  Beställ storleken på din. Håll dig till de villkor som små, medelstora eller stora för bryggkaffe och enkel, dubbel eller trippel för drycker. Vid beställning espresso drycker, oftast, kommer en liten med 1 shot espresso, kommer ett medium med 2 skott, kommer en stor med 3, men du kan be om något belopp av skott i valfri storlek cup. Om du vill ha något ovanligt, liksom 3 skott i en liten kopp, glöm inte att ange. Om du är på en oberoende kaffe hus, inte talar Starbucks språket. Alla vet villkoren små, medelstora och stora, men inte alla vet villkoren tall, grande, och venti. Tall är en särskilt förvirrande term, som på många caféer, innebär det en större kupstorlek än typiska (dvs. en espresso skjuten i en stor kopp kan kallas en "enda lång" drink.) En unadvertised kortStarbucks existerar vilket är 8 gram.
 2. 2
  Be om koffeinfritt kaffe om det är vad du vill, betona, om det behövs, att du vill ha en koffeinfria kaffe. De flesta av de tjusiga dryckerna kan göras med decaf, så fråga.
 3. 3
  Var beredd på-gratis kaffe. Restauranger och caféer i norra Europa tjänar generellt kaffe utan mjölk redan lagt. (Det finns regionala undantag -. En "vanlig" kaffe på Manhattan kommer att innehålla grädde och socker) Kaffe hus har oftast en självbetjäning stativ med socker och grädde eller - liksom övriga tillägg såsom kanel - som du kan lägga till din kaffe om så önskas.
 4. 4
  Ange vilken typ av mjölk och kaffe du vill för espresso drycker: koffeinfritt, låg fetthalt, hel eller fettfri.
 5. 5
  Bestäm hur du vill att din mjölk.
  • Om du vill ha någon mjölk alls, vill du ha en espresso.
  • Om du bara vill ha en klick skum, vill du ha en Macchiato (mock-e-ah-till).
  • En del skum och en del mjölk är en "Cappuccino".
  • Mestadels skum är en "torr Cappuccino" och allt skum är en "extra-torr cappuccino".
  • En mycket mjölk och lite skum är en latte.
  • En hel del mjölk och inget skum är en platt latte.
  • En glasyr är en latte med chokladsås.
  • Bryggt kaffe med ångad mjölk är en café au lait.
  • En espresso med vispgrädde är en Con Panne.
 6. 6
  Tänk också på vilken typ av mjölk som du vill: hel, icke-fett, soja, organiskt, hälften och hälften (breve), eller tunga vispgrädde.
 7. 7
  Lägg en arom och smak. Om du vill, beställa en arom. Choklad, vanilj, karamell och hasselnöt är de mest populära.

Tips

 • Alla kaffe-servrar vet villkoren små, medium, large, singel, dubbel och trippel. Även de som arbetar på Starbucks.
 • Glöm inte att tipsa din barista. Det krävs kunskap och skicklighet att köra den perfekta bilden och skum mjölk precis rätt. Om du vill att din favorit kaffe hus att hålla bra baristas (så att du kan hålla få stora lattes,) visa dem att du uppskattar dem.
 • Var medveten om att Starbucks är mycket annorlunda än oberoende kaffehus, mestadels i det språk de använder. Om du regelbundet beställa en drink på Starbucks, tror inte att du kommer att få samma sak om du använder samma språk i en annan butik. Ett bra exempel är deras "Caramel Macchiato", som egentligen inte är en macchiato alls, det är mer en vanilla latte. (En lysande varumärke erkännande marknadsföring flytta från deras sida, en enorm huvudvärk för resten av kaffe-servering världen.) Ta dig tid att titta på menyn om du går någonstans annorlunda, och känn dig fri att ställa frågor om du är osäker på någonting. De flesta baristas föredrar att svara på frågor om sina drycker än att försöka avkoda Starbucks-tala.
 • I upptagen platser som meddelar ditt namn eller dryck när det kommer upp, eller skriva det på din kopp, vänligen se till att du lyssnar noga och ta rätt dryck. Ta någon annans drink kommer bara leda till att alla mer problem. Bara fråga om du är osäker.
 • Programvaran kan göra processen mycket lättare än traditionella metoder. iPhone apps som "Coffee Order" tar alla besväret av att beställa komplexa drycker.

Varningar

 • Koffeinhaltiga kaffe är alltid standard. Om du föredrar koffeinfritt, be om det.