Wki

Hur man gör absint

Absinthe är gjord med Artemisia absinthium (malört) och andra örter. Ursprungligen användes som en bitter digestif (liknar Amaro), kan riktigt absint vara svåra att uppbringa. Hög kvalitet absinthe görs med användning av malört och andra örter under destillationsprocessen, även om det inte är ovanligt för kommersiella exempel på absinthe som skall göras genom att helt enkelt blötlägga en kryddblandning i alkohol (hänvisad till som en maceration). Mycket tidigt absint var också uppenbarligen göras utan destillation av ett växtbaserat maceration. Aktiva botaniska beståndsdelar (såsom tujon ur malört) extraheras in i alkohol under örterna är dränkta i alkoholen. Malört sorter finns som innehåller försumbara mängder tujon, men malört bör alltid i hög grad bidra till den upplevda bitterhet absint.

Ingredienser

 • 750ml flaska Bacardi 151 rom, Everclear (sprit) eller vodka
 • 1oz Malört (blad) (Artemisia absinthium)
 • 1/3oz isop (hela växten)
 • 10g stjärnaAnise (frukt / blomma)
 • 30g Anis frö (frö)
 • 20g fänkålsfrö (utsäde)
 • 6g Citronmeliss (hela växten) (Melissa officinalis)
 • 3.2g Koriander (utsäde)
 • 1,8 g Calamus (Root)
 • Veronica
 • Cardomom
 • Timjan
 • Lavender
 • Salvia
 • Mint
 • Angelikarot
 • Roman eller petite malört (Artemisia Pontica [valfritt])

Steg

Hur man gör absint. Bestäm vilken typ av absint du vill göra.
Hur man gör absint. Bestäm vilken typ av absint du vill göra.
 1. 1
  Bestäm vilken typ av absint du vill göra. Absinthe görs alltid med vad som kallas "The Holy Trinity", som består av malört, anis och fänkål, men äkta malört kan väljas som inte innehåller tujon. Absinthe som inte innehåller tujon bör vara mycket säkrare än absinthe som innehåller tujon. Välj en slutlig absinthe färg. Färg genomsyras till abisnthe under växtbaserade maceration. Grön absint görs med gröna örter som mynta och petite malört. Den klorofyll från dessa örter extraheras i absint. Red absint kan göras genom att utesluta de gröna örter och använder röda örter såsom paprika vilket ger den en mer kryddad smak samt. De oljor från anis och fänkål frön kommer att bidra till louche effekten (grumlighet bildas när vatten sätts till absint).
 2. 2
  Förbered din ingredienser och den plats där du kommer att förbereda absint. Använd ca 1/3 kopp eller mindre av växtbaserade ingredienser per 750ml alkohol bas. Tvätta händerna, ytan du kommer att arbeta på och dina örter. Hacka, smula, eller slipa växtbaserade ingredienser. Den malört kan hackas eller smulad (om inte marken). En mortel och mortelstöt kan användas för slipning örter som anis frön. De växtbaserade beståndsdelar kommer att mer effektivt ur örter som har grunden eller finhackad.
 3. 3
  Lägg ingredienserna och alkohol till murare burkar eller liknande fartyg glas som kan förseglas.
 4. 4
  Förvara flaskan i ett mörkt varmt rum i 2 veckor till 2 månader att låta Artemisia absinthium och andra örter ingjuta tillräckligt i alkoholen. Denna process kallas maceration och varaktigheten kommer direkt att påverka smaken. För lång, och smakerna blir lerig och bitter, för kort, och det kommer inte att vara tillräckligt smak.
 5. 5
  Ta din blandningen och sila alla örter från den med en cheesecloth, kaffefilter, eller liknande material. Den resulterande vätskan kommer sannolikt att bli brun och bitter. För att göra "riktiga" absint, är destillation nödvändig för att koka bort bitterhet. Destillatet kommer att vara tydlig och ha mycket mindre smak. När du har denna "absinthe blanche", kan du göra det själv med en andra maceration process. Denna andra maceration ger absint dess sanna smak och färg.
 6. 6
  Använd mycket mindre malört, föredra petite (för att minimera bitterhet). Eftersom detta inte kommer att destilleras, kommer den att lägga starka smaker och naturlig färg. Var kreativ, lägga smaker du tycker om. Upplösta smak, inte två månader. För mycket maceration kommer bitter ditt parti.
 7. 7
  Det är lättare att göra en separat sats av "smak absint" i stället för att sätta örter direkt i destillerat absint. På så sätt kan du även göra en "anis" alkohol, "fänkål" alkohol, och "mint" alkohol, och blanda dem självständigt till personliga preferenser. På så sätt kan du ändra receptet i "realtid" som du smaka. Annars måste du vänta en vecka eller så för maceration.
 8. 8
  Blandningsprocessen är av yttersta vikt. Du kommer att blanda din destillat med aromämnen, samtidigt utspädning av blandningen med antingen vodka eller vatten. Blanda upp det, smaka lite, och sedan blanda allt som är nödvändigt. För mycket alkohol (destillat) och hopkok kommer brinna som en stark sprit. För mycket smak (upplösta) och drycken blir alltför bitter eftersom smaken fastnar på tungan. Du kan också sockra absint vid denna tid, med allt från socker till sweet-n-lågt till majssirap.
 9. 9
  Flaska, och eftersom du förmodligen inte vet hur man åldras det, njut.
 10. 10
  Njut med din föredra absint ritual.

Tips

 • Se till att du får rätt typ av malört.
 • Använd alltid färska, rena ingredienser och förbereda alla typer av mat och dryck i en ren plats. Dock kommer örter vanligtvis torkas före användning.
 • Försök inte att skynda på processen. Tålamod är en del av en god drink.
 • Hög kvalitet absinthe görs alltid genom att destillera en initial naturläkemedel och alkohol maceration. Det destillerade maceration används sedan för att göra ett naturläkemedel maceration som inte destilleras. Den initiala destillerade maceration görs med hjälp av olika metoder än den slutliga maceration, så du behöver inte använda dessa instruktioner för att göra destillerat absint. Det är också oftast olagligt liksom farligt att destillera sprit.
 • Skapa ett tilltalande recept använder de listade ingredienserna, och lägga till ytterligare växtbaserade ingredienser om så önskas. Men använd inte mer än ca 1/3 kopp (16 teskedar) av örter per 750ml av alkohol bas. En stor mängd av örter kommer att resultera i en hög koncentration av växtbaserade beståndsdelar i den slutliga produkten, och den absint kan smaka mycket bitter eller extremt hårda om en stor mängd av örter används.

Varningar

 • Absinthe som innehåller höga halter av tujon kan vara skadligt. Tujon är giftigt, särskilt när höga koncentrationer konsumeras. Tujon är en konvulsiva och binder till gamma-aminosmörsyra A (GABA ^) receptorer i det centrala nervsystemet. Nivån av tujon i europeiska Absinthe är reglerat, och sådana fastställda nivåerna är inte tänkt att vara skadligt. Absinthe är inte en illegal drog, även om tujon regleras på grund av dess potentiella toxicitet. Det rekommenderas inte att man dricker mer än tre eller fyra portioner av absint i ett sammanträde. Den akuta intag av absint är inte tänkt att vara skadliga, men kronisk, långvarig konsumtion kan orsaka skada.
 • Aldrig dricka absint bara för att den innehåller tujon. GABA-typ hjärnans receptorer som tujon verkar på också handlat på eller påverkas av flavonoider antioxidant polyfenoler. Dessa flavonoider är inte giftiga som tujon, och återfinns i icke-toxiska örter som kamomill och valeriana.
 • Undvik att använda salvia, eftersom den innehåller tujon.
 • Undvik att använda stora mängder av stjärnanis som innehåller potentiellt giftiga beståndsdelar.
 • Undvik att använda stora mängder muskot, eftersom det innehåller giftiga beståndsdelar.