Wki

Hur man gör våfflor

Så länge du har ett våffeljärn, det finns inget för komplicerat om att göra dem själv. Våfflor bakas med ett våffeljärn. Våffeljärn är typiskt elektriskt även äldre våffeljärn användes för att baka atop gasspisar. Vissa äldre järnen var även används i den öppna spisen. Våffla fabeln säger en bepansrad riddare satte sig på pannkakssmet bildar välbekanta rutnätet. Svammel föddes. Våfflor är bra för frukost, lunch, middag, eller ens som ett mellanmål. Den tidiga glasstrut påstås bakades och bildade med våffla smet.

Ingredienser

 • 2 koppar (470 ml) oblekt, allrengöringsmedel, konditorivaror, eller cake mjöl. Du kan ersätta hela mjöl vete konditorivaror upp till hälften av detta belopp. Använd inte bröd mjöl för våfflor.
 • 1 tsk (5 ml) salt (valfritt)
 • Två teskedar (10 ml) bakpulver
 • 2 msk (30 ml) socker
 • 5 ägg, separera vitan och gulan
 • 1 1/2 dl mjölk (355 ml)
 • 2 till 5 matskedar (30-75 ml) av smält smör eller olja. Mer olja gör crispier våfflor. Mindre olja kommer att göra dem mer tårta-liknande.
 • 1 till 2 tsk (5 - 10 ml) vaniljextrakt (tillval)

men det gratisprogrammen trevligt några av dem kan vara shef

Steg

Hur man gör våfflor. Värm våffeljärnet.
Hur man gör våfflor. Värm våffeljärnet.
 1. 1
  Värm våffeljärnet. Anslut den och se till att den är påslagen eller vände upp till en temperatur, beroende på hur din fungerar.
  • Ett bra test av temperaturen är att låta en droppe eller två av vatten faller på plattorna i våffeljärn. Dropparna ska fräsa och dansa i 2-3 sekunder innan försvinna. Om dropparna sitta där mycket längre än så, är det våffeljärn inte tillräckligt varmt ännu. Om de försvinner på mindre än ett par sekunder, kan våffeljärnet bli för varmt.
 2. 2
  Blanda ihop alla de torra ingredienserna (mjöl, salt, socker, och bakpulver) till ett medium-stor skål. Ett sätt att göra detta är att lägga till salt, socker och bakpulver i mjölet som du sålla.
 3. 3
  Separera äggen. Egg separatorer, som denna, hänga på gulan medan du häller ut det vita. Det är också möjligt att använda hälften av äggskal för att göra samma sak.
  • Det är okej att lämna en bit av äggvitorna i med gulan, men inte får någon äggula i med äggvita. De äggvita kommer inte skum ordentligt om det finns även lite äggula i dem.
 4. 4
  Vispa ihop smör eller olja och äggulor i en separat skål. När du är klar, tillsätt mjölken.
 5. 5
  Vispa äggvitorna tills krämig i en annan separat skål. Joy of Cooking beskriver rätt skede som "hård, men inte torrt". Du kan använda en tråd visp, som visas här, eller använd en eggbeater om du har en. Hursomhelst, är målet att piska äggen till ett skum.
 6. 6
  Gör en brunn i de torra ingredienserna och häll i äggula blandningen.
 7. 7
  Rör äggulan blandningen i de torra ingredienserna tills allt är fuktig. Smeten kan vara lite knölig, men lämna inte torra fläckar eller klumpar som är för stora. Se till att röra om hela vägen till botten av skålen.
 8. Det är viktigt att inte över-mix smeter som bygger på bakpulver. Till skillnad från när du bakar en yeasted bröd, vill du inte att utveckla gluten i mjöl.
8
Försiktigt. Återigen, inte över-mix. Kom ihåg att vikning är en mycket mild, topp-till-botten slags omrörning.
9
Låt smeten att sitta i 5 minuter.
10
Pensla olja på både övre och nedre plattorna i våffeljärn. Gör detta innan varje våffla, eller det är mycket troligt att de våfflor fastnar.
11
Häll eller sked 1/2 till 1 kopp smeten på bottenplattan, beroende på våffeljärn. Om du är osäker, gå lite under det belopp du tror att du kommer att behöva. Rätt mängd smet inte kan gå hela vägen till kanterna, och det kommer att blåsa upp som kockar.
12
Stäng locket hela vägen in i smeten och vänta för svammel att laga mat. Tryck inte. Locket kommer att trycka ned tillräckligt och våfflor kommer naturligtvis puff lite. tillåta ca 2 minuter för svammel till formen. titta på ångan. Det kommer att stoppa eller minska kraftigt när våfflorna är klar. lyssna och titta på termostaten i ditt våffeljärn att stänga av och på. Ibland har det stänger är en kö som våfflor är klar. våfflor får mycket mindre klibbig när de är ordentligt tillagade. Om våffeljärnet är svårt att öppna och du oljat det ordentligt, prova att ge den en annan minut. du får bättre på att mäta rätt tid och temperatur för ditt våffeljärn när du har gjort några våfflor. Öppna inte våffeljärnet om du kan hjälpa det. Försök att laga varje våffla på en gång. Om du gör öppnar våffeljärn på en våffla som är fortfarande lite för blek, försiktigt stänger den igen och låta det gå lite längre.
13
Ta svammel. En spatel kan hjälpa dig att lyfta den utan att bryta svammel eller bränna fingrarna.
14
Servera varma med smör och lönnsirap. The real thing är bäst om du kan hitta det.
15
Skär några jordgubbar och blanda socker i dem för en annan toppning. Rätt mängd socker kommer att vända dem en klarröd. Bortom den punkten, sockra efter smak och låt dem satt i minst 30 minuter. Kyla dem om det blir längre än så eller om du vill dem kylda. De kommer att utveckla sin egen sirap. Prova andra färska frukter på samma sätt.

Tips

 • Försök att använda en elektrisk våffeljärn. De ger även värme och de flesta är nonstick gör det lättare att ta bort våfflor.
 • Placera våffeljärn på en bricka disk eller ett keramiskt material eller glas skärbräda. Ytan under den kan bli varm, och droppar av våffla smet kan landa på den.
 • Våfflor är genomstekt när de slutar ångande. Det vanligaste misstaget folk gör är att försöka ta bort en halv bakade våffla. Half Baked eller ofullständigt kokta våfflor kommer alltid att hålla sig till våffeljärn.
 • Pensla ett nytt lager olja eller smör på plattorna våffeljärn innan du lägger smeten för varje våffla. Annars kommer de sannolikt stick. En nonstick yta minskar ibland denna effekt.
 • Använd inte sprej nonstick matlagning på de flesta beslutsfattare nonstick svammel. Det kan påverka nonstick beläggning egenskaper frisättning. Kontrollera våffeljärn eller bagare instruktionsbok för detaljer.
 • Om du vill hemlagade våfflor utan börja om från början, använd en pannkaka mix med några matskedar extra olja.
 • Det kan ta några försök att hälla rätt mängd smet, ställ in rätt värme, och vet när de är klara. Ha tålamod och ge inte upp om den första kommer ut skeva eller över eller under-gjort.
 • Laga all din smet när du gör det. Om du har överblivna våfflor, förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet och värma dem i brödrosten, inte mikrovågsugn.
 • Gör våfflor vid bordet och servera dem när de kommer utanför våffeljärn. Om du måste vänta med att tjäna dem, täcka dem och lägg dem på en tallrik i en ugn på en väldigt låg inställning eller som har upphettats till en låg inställning och avstängd.
 • Ju mer salt du lägger till, desto mer som en muffin våfflor blir.
 • Om du inte har tid att göra våfflor till frukost, göra dem brunch, lunch eller middag. Du kan även hoppa över socker och servera dem med salta pålägg.
 • Garnera söta våfflor med en lätt damning av strösocker.
 • Detta är en av många recept, men grunderna är desamma. Titta runt för andra, inklusive yeasted våfflor som blandas natten innan.

Varningar

 • Var noga med att förvärma våffeljärn, som underlåter att göra detta kommer att resultera i ett våffeljärn som praktiskt limmas ihop.
 • Pensla olja på, inte spraya det. Drivmedlet i matlagning spray kan fatta eld.
 • Var försiktig när du öppnar våffeljärn och ta bort våfflor. Det är hett. Använd grytlappar och en spatel som behövs.
 • Som med alla smeter som innehåller ägg, äter inte den råa smeten. Okokt ägg kan orsaka.

Saker du behöver

 • VÅFFELJÄRN
 • Blandade skålar, skedar, knivar och mätning koppar
 • Ingredienser som behövs för att göra smeten.