Wki

Hur tråkig dina smaklökar

Om du behöver äta eller dricka något som är obehagligt, kommer att veta hur man stänger ner din smaksinne komma till hands. Här är några tips till bedövande dina smaklökar.

Steg

Hur tråkig dina smaklökar. Drick en stark alkoholhaltig dryck.
Hur tråkig dina smaklökar. Drick en stark alkoholhaltig dryck.
 1. 1
  Utandas. Dina smaklökar erkänner endast sex smaker: sött, salt, beskt, surt, Umami (kyndel), och överraskande, de kan smaka kalcium också. Resten är i näsan. Om du kan undvika att lukta på maten, ska du undvika att en stor del av smaken. Om du inte är bekymrad över vad andra runt omkring dig kanske tror, ​​kan du nypa också näsborrarna för samma effekt.
 2. 2
  Drick kallt vatten. Du kanske har märkt att någon vätska smakar annorlunda när det är varmt, än när det är kallt. Varför är det? Det är samma vätska, trots allt. Faktum är att allmänhet, bedövar kyla din gom, nedtoning smaker. Om du kan dricka ett glas kallt vatten precis innan du äter eller dricker något obehagligt, kommer du vara bättre. Om du kan koppla den obehagliga mat eller dryck, är det ännu bättre.
 3. 3
  Drick en stark alkoholhaltig dryck. En drink med en hög alkoholkoncentration (som whisky på bevis styrka) anaesthetizes näsan och Sears tungan.
 4. 4
  Kartlägg din tunga. Vissa områden är mer känsliga för vissa smaker, men allas tungan är annorlunda. Du kan ta reda på hur dina smaklökar är organiserade genom att doppa en bomullstuss i en vätska som exemplifierar denna smak (som citronsaft för surt, och socker vatten för söt) och lägg dem på olika ställen på tungan för att se när det "register ". När du vet vilka delar av tungan är känsliga för vilka smaker, kan du undvika att låta mat kommer i kontakt med vissa delar för att undvika vissa smaker.
 5. 5
  Använd ett sugrör. Om de smaker du försöker undvika i en vätska, använd ett sugrör så att du kan gå förbi din tunga. Okej, så detta inte egentligen tråkig dina smaklökar - det tar dem ur ekvationen. Försök att konsumera flytande rätt i halsen utan att låta någon av det spridas över hela munnen.
 6. 6
  Försök mirakel frukt. Denna afrikanska bär faktiskt reagerar kemiskt med dina smaklökar, gör allt smakar sött.
 7. 7
  Torka ur munnen. Din smak handlar om kemikalier. Du smaka olika saker beroende på hur den mat reagerar med saliv i munnen, så genom att ta pappershandduk och helt torka ut munnen, kan du eliminera nästan alla av smaken. Men kom ihåg, saliven i munnen fylls varje några sekunder, så äter den mat mycket snart efteråt!
 8. 8
  Öva. Med mat eller dryck som du inte vill smaka, prova att äta det i förväg, med mat du gillar. Främst används för vätskor. Försök vatten till praktik. Ta en klunk, och svälja snabbt. Smaken spenderar mindre tid på tungan, och även om det kanske ändå inte smaka gott, kommer det att göra smaken försvinner snabbare än de flesta metoder.

Tips

 • Om vad du äter är bara något som du inte är van vid, vara open minded. När du äter det, håller inte tro att det är äckligt eller smakar illa. Försök koncentrera extra hårt på smaken på maten och säger själv att det smakar riktigt bra. Du skulle bli förvånad över hur mycket av det är bara tänkesätt. Några av dina favorit livsmedel kan förvärvas smaker.
 • Låtsas att det är något som du är van att äta. Exempelvis skulle Tofu vara kyckling.
 • Acceptera att vuxna kan ha att göra saker som de inte vill göra, som att äta lite mat bara för att verka artig. Ditt liv kommer att bli mycket enklare om du hanterar saker på ett moget och trevligt sätt.

Varningar

 • Om du dricker mycket kallt vatten, se upp för hjärnan frysa!
 • Drick inte alkohol om du är under laglig ålder!
 • Om du tar medicin, se till att det är okej att dricka alkohol med den innan du använder denna metod. Och se till att du inte dricker för mycket.
 • Om något smakar dåligt, försök att inte förolämpa kocken. Istället gör ett vänligt förslag (t.ex. Wow, smakar det riktigt bra, men kanske nästa gång, kanske sätta en lite mindre vinäger i?). Kockar vill göra deras mat smakar så bra som möjligt, och de älskar när folk komma med förslag!