Wki

Hur man äter en banan

För dem av oss som har ätit bananer hela vårt liv, kan det tyckas löjligt att ge en handledning om hur man äter en. Men för någon som aldrig ätit en banan (och det finns många människor i världen som inte har), det är så förbryllande för dem som äter en taggig päron, granatäpple, kronärtskocka eller Durian fick för första gången vara med dig.

Steg

Hur man äter en banan. När du handlar för bananer, undvika missta dem för mjölbananer.
Hur man äter en banan. När du handlar för bananer, undvika missta dem för mjölbananer.
 1. 1
  När du handlar för bananer, undvika missta dem för mjölbananer. En groblad är en frukt som ser ut ungefär som en banan, men är mycket fast och stel som en potatis när omogna och sörjig och något sött när den slutligen mognar. Mjölbananer är inte för att äta rå, men för matlagning. (En av de många sätt är för dem.) Kommersiella mjölbananer är i allmänhet större, fastare, och färgade mörkare och mindre jämnt än bananer.
  • Inte alla bananer är långa och gult. Vissa är små, breda, eller ens olikfärgade. Röda bananer är mindre, mjukare och sötare än vanliga Cavendish bananer, med en svag hallonsmak. Leta efter exotiska bananer Etniska Livsmedelsaffär från tropiska länder. Fråga om de är för att äta eller laga mat, och hur man berättar när de är mogna. Viss dämpning är vanligtvis ett gott tecken.
 2. 2
  Kontrollera att din banan är mogen. Leta efter en banan som är gul till färgen och lätt fläckig med små bruna eller svarta fläckar. En del människor föredrar fastare gul-all-over skede, vissa föredrar den mjukare, sötare, starkare smaksatt gul-brunaktigt skede. Stora bruna fläckar indikerar en övermogna, grötig eller ens jäst banan. Använd den för bananer bröd. Gröna bananer behöver oftast mer tid att mogna. Du kan mogna råa bananer och andra frukter snabbare genom att hålla dem varma och trånga tillsammans så att etengas vardera producerar behålls och berättar sina grannar att mogna snabbare också. Täta inte allt hårt: en papperspåse rekommenderas ofta att behålla mycket av eten men hålla vattnet från att bygga upp och ruttnande frukt.
  • Om du kyla en banan, kommer utsidan vänder snabbt brun, men det kommer att stoppa mognad och försämras betydligt långsammare än vid rumstemperatur. Så kylskåp en banan bara när det handlar om mogen, och äter det inom några dagar.
 3. 3
  Skala bananen. En del människor föredrar att skala hela saken och sedan äta det, medan andra skal som de går. Det finns mer än ett sätt att huden en banan:
  • Ett roligt sätt är att medan du håller den i båda händerna, flytta båda händerna, in eller ut (ändå du vill), samtidigt som du drar iväg. Din banan kommer att vara i två stycken. Detta är också bra för bananer för en smoothie!
  • De flesta människor skal från stäven slutet. Fast böja stjälken i slutet av frukten, och dra bakåt och nedåt mot frukten. De längsgående fibrerna i skalet kommer att hålla en remsa tillsammans för att dra bort. Dra resten av huden utanför i liknande remsor (två är vanligt).
  • Du kan också dra från blossom (icke-stem) änden som en apa. Bryta den torra ärr blomändan kräver mindre kraft och mosar bananen mindre än böja isär den tuffa naveländen. Det brukar också leder till mindre "banana strängar" och du kan använda stjälken som ett handtag som du äter hela vägen till detta ändamål. Nyp precis bakom blomändan ärr att bryta isär, sedan skal bitar av den nedåt. En liten del av företaget, kan osmaklig blomändan ärr kvar på frukten. Du kanske vill kasta den.
  • Du kan även skala bananen i ett stycke. Borttagning av frukten från huden sidled genom en enda längsgående slits lämnar skalet intakt nog att hålla sin rörigt insidan vänd inåt. Tryck inåt strax under skaftet på den sida banan krökt bort från tills utsidan av huden split. Tryck sedan ned med en tumme på vardera sidan av split och dra isär för att fördjupa och bredda den. Exponera slutet av frukt, sedan hålla stammen att böja undan och exponera mer frukt som du äter.
   • Ett stycke metoden verkar kräva två händer för att fungera bra inte bara att skala banan intermittent, men att hålla det medan man äter: en för att hålla änden fortfarande innehåller banan, och en annan att böja den tömda änden bort från frukt-innehållande ände. Det skulle vara bra för passagerarna att hålla en bil snyggt, men inte för föraren.
   • Den i ett stycke metod tenderar att hålla banan strängar på skalet snarare än frukten. Orsaken kan vara att banan trycks ut i sidled med skalet drar på en stor del av sin längd på en gång, istället för att gripa varje sträng endast på en enda punkt ner över vilka skalet drog men ändå lämnar uppåt och nedåt punkter på frukten för att hålla strängen.
  • Om du inte vill att hela banan på en gång, halvera det innan peeling. Du och en vän kan skala det från den avskurna ändan utan kladd, eller så kan du ställa in den avskurna ändan av den andra halvan på en tallrik eller täck den med plastfolie för senare (kanske nästa dag spannmål).
 4. 4
  Ta bort "banana strängar" som du går. (De fibrösa bitar som löper längden på banan mellan den ätliga delen och skalet.)
 5. 5
  Bli av med huden. Sätt den i papperskorgen, använd den, eller kasta det någonstans oansenliga utomhus för att bryta ner.
  • Om du är i en sluten miljö (t.ex. i en bil på en resa, eller på ett hotellrum) antingen täta skal i en sluten påse eller hitta en annan soptunna borta från människor. Bananskal kan fylla ett rum med sin udda doft på nolltid.
  • Bananskal är mycket hala: deras tjocklek hindrar dem från att tryckas bort i en grov yta som olja. Så håll dem gator och trottoarer.
  • Bananskal gör mycket bra. Du kanske vill spara dina peeling överblivna bananer om du samlar kompost för din trädgård.
  • och andra idisslare kan smälta alla typer av växtmaterial. Om du har en, kan du mata den några bananskal. Det kan vara bäst att skölja dem först för att avlägsna eventuella bekämpningsmedel.
  • Alternativt kan bananskal användas i många recept. Bananskal är en huvudingrediens i många öst-indiska desserter och huvudrätter.
  • Eller lägg dem på ditt ansikte för en hud "behandling". Även om de inte gör mycket i längden - vi äter vanligtvis vår mat i stället för att absorbera det genom vår hud som lägre livsformer - de är lugnande slick, sval och.

Alternativa metoder

 1. 1
  Pröva något av dessa sätt att äta en banan:
  • Gör recept som Banankaka, banan milkshake, bananer pudding, en banana split, bananbröd, eller choklad bananer bröd!
  • Stek skivade bananer i smör, stänk på lite rom, och när rom är varmt, satte eld på rök att imponera på dina gäster. Tillsätt lite apelsinjuice och koka tills varmt igen, strö över farinsocker och servera med grädde eller glass. Denna efterrätt är så trevligt det är olagligt i vissa länder.
  • Mosa en mogen banan och blanda det med naturell yoghurt för att göra en läcker frukost eller dessert.
  • Frysa en banan att äta som en näringsrik Popsicle-liknande fryst behandla. Du kan också päls i smält choklad eller infoga en pinne före frysning för att göra det lättare att hålla.
  • Sätt skivade bananer i stråsäd - kalla eller varma.
  • Använd bananer som bindemedel i din favorit vegan efterrätt.
  • Dela en helt skalad banan på längden, lägg jordnötssmör i mitten, lägg banan ihop, och kalla det en frukt smörgås.
  • Bananer kan även göra en sorts öl. Prova det med vissa salt stekt mjölbananer!
  • Tänk på att lägga en banan inte utövar kalorierna från en stor, rik dessert, men det kan göra en mindre, rik efterrätt smakar bra och mer fyllning.

Tips

 • Att mata en banan till en bebis, mosa den först och använd en liten sked. Du kan mosa den genom knådning i huden, men du kanske inte vill mosa hela längden på banan om du planerar att äta resten själv. Att mata en banan till ett litet barn, skiva banan, inklusive längden i två eller fyra delar, för att minska risken för kvävning.
 • Mognande bananer avger en särskilt stor mängd eten, som orsakar dem och andra närliggande frukt att mogna snabbare. Låt inte det overripen din frukt innan du får en chans att äta det. Detta är varför vissa människor lagrar bananer från frukt skål och även hänga upp dem på lite trä montrar.
 • En enkel uppgift som att äta en banan är en utmärkt chans att öva mindfulness. Titta på din banan och begrunda odling, skörd, och säljprocessen. Vad gjorde sitt bananplantan se ut? Var lastbilschaufför gärna bära något så glatt gul-grön? Skala bananen metodiskt och skär den i små bitar som om det var något mycket mindre bekväm. Tugga och njuta av var och en.

Varningar

 • Uppblåsthet, kan magbesvär eller gasig förnimmelser efter att ha ätit en banan bero på en allergisk reaktion. Frukt i allmänhet orsakar viss gas i kroppen naturligt och är oftast ofarliga. Om berörda, prata med en dietist eller en läkare.
 • Bananer har ett gasformigt hormon som kallas etylen som orsakar frukt och blommor mognad. Så lägger inte dina bananer bredvid dina blommande växter eller snittblommor eller de vissnar snabbt.
 • Bananer går dåligt om de hålls ute för länge. Men om den jämna vithet är bortskämd med en lite dålig plats, behöver du inte att kasta bananer bort - bara hugga den otäcka bit ut med en kniv.
 • Om du äter dina bananer snabbt du kan få ont i magen och kasta upp, och det skulle vara dåligt.