Wki

Hur man äta brie


Brie ost kommer från departementet Seine-et-Marne i Frankrike tidigare känd som "Brie". Det är ljust till färgen, ofta med en ätlig vit kant, och det kan ha en svag gråaktig anstrykning under svålen. Den kan ha en antydan till ammoniak. Åldrad Brie kommer att ha en starkare smak och skalet blir smulig.

Här är några tips på hur man kan tjäna denna läckra salta osten.

Steg

Hur man äta brie. Tänk dig en klassisk och enkel metod som tjänstgör med kex och skivor av frukt såsom äpplen eller bär.
Hur man äta brie. Tänk dig en klassisk och enkel metod som tjänstgör med kex och skivor av frukt såsom äpplen eller bär.
 1. 1
  Tänk dig en klassisk och enkel metod som tjänstgör med kex och skivor av frukt såsom äpplen eller bär.
  • Ta Brie ost till rumstemperatur.
  • Servera med kex eller skivor frukt.
  • Scoop Brie med musikanter och skivor frukt och äta.
 2. 2
  Grädda brie. Det finns många alternativ när det gäller bakning brie. Prova tranbär bakade brie för en söt, höst twist.
 3. 3
  Gör brie sv croute som är ett litet hjul av brie täckt med puff filodeg bakverk, borstad med ett ägg tvätta, och bakat tills degen är gyllene. Låt stå några minuter innan servering.
 4. 4
  Ge göra krabba fyllda lax ett försök! Vad kan vara bättre än bakade lax fyllda med en fyllig och krämig brie fylla tillsammans med paprika, lök och skarpa pinjenötter.
 5. 5
  Överväga att göra en pesto och ost sprids med brie. Perfekt för tillfälliga sammankomster eller ett mellanmål för dig själv!
 6. 6
  Servera brie med vin. Mjuk ost som brie tenderar att para ihop mycket väl med torr Riesling, Marsanne, eller viner Viogner. En lättare rött vin som Pinot Noir fungerar bra också för det är den känsliga men ändå rik smak som kontrasterar fint med mellowness av brie.

Tips

 • Servera små mängder Brie som förrätt. Servera Brie som förrätt när man planerar en lättare måltid. Brie är mycket rik smak och fyllning.
 • Ett annat sätt att tjäna, är att linda Brie i aluminiumfolie och baka i ugn tills varm och mjuk i mitten. Detta gör osten lättare att sprida på bröd eller kex och gör en fin kontrast för kall frukt på sidan.
 • Yngre Brie är mjukare och melty i texturen. Äldre Brie är mer smulig och har en starkare smak.
 • När du förväntas skära av en bit av brie själv, försök inte att ändra den allmänna formen och utseendet av den återstående delen. Tunna skivor från kanten mot mitten fungerar bäst. Hur som helst, bör du inte lämna andra med svål.
 • Ät svålen tillsammans med mjuka material, lära sig att uppskatta kombinationen.
 • Fetthalten överskattas av de flesta konsumenter. Etiketten anger andelen (Teneur en matière Grasse) baserat på den torra produkten. Eftersom Brie innehåller ca 40% vatten, bör man multiplicera denna siffra med 0,6 för att få en mer realistisk uppskattning.
 • Även om du kan äta ost utan bröd eller kex, är du inte tänkt att göra det när din värd erbjuder bröd. Bara lägga den på brödet.
 • En massa prat om rätt temperatur och förvärmning osten är inte mycket franska. Produkten är bra som det är.

Varningar

 • På grund av den (om än mycket liten) risk för listerios äter inte ost gjord på opastöriserad mjölk när du är gravid. Dessa ostar sägs smaka bättre men exporteras sällan. Man köper oftast det från jordbrukare som har gjort osten själv.