Wki

Hur man stjäla ett ägg

Tjuvjakt ägg är ett hälsosamt sätt att förbereda ägg, eftersom du inte behöver smör eller olja för att laga mat med. Förlorade ägg kan ätas som de är, på sallader eller bröd eller göras till ägg Benedictus.

Den perfekta förlorade ägg kommer att ha en jämn, obruten äggula omgiven av en glänsande opak oval av äggvita som sitter jämnt runt ägget. Även om du kan känna lite skrämda vid tanken på att skapa en sådan perfektion, det är faktiskt väldigt enkelt, även utan användning av en tjuvskytt. Följ dessa anvisningarna för att producera ett pocherat ägg kunna imponera någon frukost eller brunch gäst du serverar!

Ingredienser

 • Ägg (så många du vill tjäna)
 • Vatten
 • Vit vinäger (tillval)

Steg

Hur man stjäla ett ägg. Få allt klart innan du börjar laga mat pocherade ägg.
Hur man stjäla ett ägg. Få allt klart innan du börjar laga mat pocherade ägg.
 1. 1
  Få allt klart innan du börjar laga mat pocherade ägg. Timing är allt när det kommer till bra pocherade ägg.
  • Alla de olika delar av måltiden, såsom toast, bör kött och hash browns, vara klar samtidigt.
  • Om matlagning för ett fåtal personer, kan det vara nödvändigt att hålla de andra delarna av måltiden varm i ugnen, ett soligt fönster eller en behållare på toppen av en kastrull med varmt vatten. Detta är bra, men alltid gör äggen räcker. Du kommer bli förvånad över hur snabbt tre minuter går. Medan du leka hälla din juice, blir det perfekt förlorade ägg ett hårdkokt ägg i ett ögonblick.

Med hjälp av en kastrull för att stjäla ägg

 1. 1
  Välj ett lämpligt kokkärl för tjuvjakt. Formen måste vara ytlig och bred, som tricket att tjuvjakt bra utan ett ägg tjuvskytt är att försiktigt glida in i ett brett, grunt pan fylld med sjudande vatten. Formen bör kunna ta ca 1,5 liter (2 3/4 pints) vatten, eller 10cm (4 ") djup av vatten.
 2. 2
  Tillsätt vatten. Fyll pannan ungefär två tredjedelar eller lite mer med vatten och sätta till en koka sakta.
  • Mjölk kan användas i stället för vatten om du söker en rikare smak.
 3. 3
  Om du vill hjälpa äggen att ställa, lägga 5-10ml (1-2 teskedar) av vit vinäger till vattnet. Det är inte nödvändigt men det förbättrar äggets utseende eftersom ättika koagulerar äggvitan.
  • Andra vinäger (balsamvinäger, rödvinsvinäger, äppelcidervinäger) är fina, och ibland smakar bra när tjuvjakt ägg, men kommer eventuellt att påverka den slutliga färgen.
  • Larousse Gastronomique rekommenderar 1 msk vinäger som ska tillsättas per 1 liter (1 3/4 pints, 4 1/3 dl) vatten. Å andra sidan, rekommenderar kocken Michael Romano tillsätta en tesked vinäger per liter (1 3/4 pints).
  • Citronsaft kan också hjälpa till att ställa ägget men dess smak kommer också igenom. Vissa människor råd att lägga salt, men det kan hindra koagulation så det är bäst att inte använda.
  • Om vinäger används, kommer äggen att ha en vinäger smak. Kocken Michael Romano råder att i kommersiella restauranger, är förlorade ägg brukar störtade ner i en annan kastrull med hett vatten som saltas men vinäger fri och att detta både säsongerna dem och avlägsnar vinegary smak.
 4. 4
  Välj. Ju färskare ett ägg är, desto bättre kommer det att stjäla eftersom dess vita är tjockare. Använd ägg som är så färsk som möjligt, ett ägg direkt från hönan kommer stjäla utan något behov av ättika, eftersom det kommer att koagulera omedelbart.
 5. 5
  Stjäla i ett lugnt tempo. För bästa resultat, bara stjäla ett ägg i taget. Mer än ett ägg riskerna övergår i andra ägg vid matlagning. Om du behöver att stjäla mer än en på en gång, stannar vid fyra eftersom något mer kommer att kasta ut tidpunkten och sammanslagning röran är oundvikligt. Instruktionerna efter affären med både ett enda ägg och upp till fyra ägg i taget.
 6. 6
  Knäck ett ägg i en ramekin, liten skål eller soppa slev. Gör detta försiktigt för att inte skada utseendet på ägget. Alternativt knäcka ägget på en liten, plan platta som detta gör glidande ägget i kastrull med vatten lättare. Bryt inte äggulan när knäcka ägget.
  • Med tanke på möjligheten att bryta ägget när du flyttar den från en skål eller tallrik till pannan, en del människor föredrar att hoppa över det här steget och bryta ägget rakt ner i vattnet. Om du gör detta, vara försiktig och bara lägga en i taget. Och notera att genom att knäcka äggen separat i en kopp och inte rakt ut i vattnet, de knäckta ägg har chansen att ställa tillbaka upp i sin lilla "protein kokong". Du kanske gillar att experimentera för att räkna ut vad som fungerar bäst för dig.
 7. 7
  Vänd ner den försiktigt kokande vatten till en sjuda. Vattnet bör vara knappt sjudande och temperaturen ca 160-180 º F (71-82 ° C).
  • Se till att du inte tappar ägget i kokande vatten (100 º C/212 º F), eftersom detta kommer att skärpa äggen och göra dem obehagliga.
 8. 8
  Snurra sjudande vatten för att kyla ner vattnet innan du släpper in den enda ägg.
 9. 9
  Sänk försiktigt ned eller släppa ägget i mitten av knappt sjudande bubbelpool. För att bidra till att upprätthålla formen på ägget, snurra runt den i en cirkelrörelse.
  • Kocken Michael Romano rekommenderar användning av en tråckla metod för att omsluta gulan med vita, forma det så här i ca 20 sekunder eller tills de vita set.
 10. 10
  Vänta 3-5 minuter tills kokta. Du kommer att veta att ägget är kokt när de vita är inställda och äggulorna börjar tjockna.
 11. 11
  Om tjuvjakt flera ägg på en gång, inte snurra inte det kokande vattnet. Placera den första skålen med sin sida bara bryta vattenytan. Med ett lätt snabb rörelse, dumpa ägget i vattnet.
  • Snabbt upprepa detta steg med de andra äggen, lägga dem på 10-15 sekunders intervall. Lämna gott om plats för äggen i kastrullen. Beroende på storleken på pannan, är två eller tre ägg i taget om rätt.
  • Ta varje ägg i följd efter att de har kokat i tre minuter vardera.
 12. 12
  Ta den förlorade ägg med en hålslev. Arbeta snabbt för att överföra varje ägg på plattan, låta överflödigt vatten droppa tillbaka i pannan. Larousse Gastronomique råd att uppdatera ägget i kallt vatten och låt rinna av på en duk. Kocken Michael Romano rekommenderar doppa äggen i sjudande, saltat vatten i 30 sekunder och placera dem på en torr kökshandduk att torka.
  • Om kanten är inte tillräckligt snyggt, trimma med kök sax - kocken hemlighet.
 13. 13
  Servera. Förlorade ägg ska serveras så snart de tas bort från vattnet och dräneras. De svalnar snabbt och en gång kalla, de är inte så önskvärt för diner.
  • Servera på tjocka skivor crusty bröd.
  • Servera med bakade bönor, en kokt tomat och korv.
  • Servera med en sallad.
  • Servera i ett pitabröd pocket.
  • Servera på grönsaker.
  • Servera de förlorade ägg över rostade smörade engelska muffins och toppad med Bearnaise eller hollandaisesås, kanske lite bacon eller grillad skinka på sidan.
  • Servera som ägg Benedictus.

Använda en individuell ägg Poacher

 1. 1
  Använd stegen i den tidigare metoden. Men när det gäller att lägga ägget, tillsätt ägget tjuvskytt först. Den bör ha en krok som sitter på kanten av pannan, helt enkelt koppla detta på plats före glidning i ägget.
 2. 2
  Tillsätt sedan ägget direkt in i ägget tjuvskytt.
 3. 3
  Koka enligt ovan, dra sedan ut hela ägg tjuvskytt. Töm och tjäna som skisserats ovan.

Använda en kisel ägg tjuvskytt cup

 1. 1
  Om du har tillgång till ett bra kök butik, överväga att köpa en liten kisel ägg tjuvskytt kopp eller en uppsättning av kisel ägg tjuvskyttar (en uppsättning ofta kommer med en kastrull med en tydlig lock). Detta är ett ganska billigt alternativ och de är mycket lätt att använda.
 2. 2
  Float koppen i pannan.
 3. 3
  Föra att sjuda och bryta äggen i kopparna.
 4. 4
  Sjud med en täckt kastrull under 8 minuter (vid havsnivå).
 5. 5
  Använd en smörkniv för att separera pocherat ägg på kanten av koppen och vänd koppen över toast.
 6. 6
  Servera.

Göra pocherade ägg på förhand

 1. 1
  Trots vad som sades om tjänstgör omedelbart, vilket noterades av Julia Child och andra kockar som Michael Romano, är det möjligt att göra förlorade ägg i avancerade för upptagen kock med en folkmassa på foder.
 2. 2
  Gör de förlorade ägg enligt ovan.
 3. 3
  Helt enkelt kasta de förlorade ägg i vanligt iskallt vatten för att kyla. Ställ i kylskåp och låt tills det är dags att servera - de håller väl i upp till ett dygn i kylskåp.
 4. 4
  Släppa dem i en kastrull med sjudande, saltat vatten i 20-30 sekunder (och inte mer än en minut) och de är redo att servera genast. Laga inte dem något mer än detta. Använd de tjänstgör förslagen ovan.

Tips

 • Du kan också stjäla dina ägg i en liten Teflon stekpanna. Den rymmer tillräckligt med vatten för att täcka ägget, kan du montera två ägg i på en gång, och det är lättare att få äggen in och ut utan att bryta.
 • Ett ägg-poaching ringen kan användas för att hålla formen på förlorade ägg. Dessa är metalliska ringar tillgängliga från köksbutiker.
 • Non-stick, kan stål, elektriska och mikrovågsugn tjuvskyttar ägg köpas och användas för att stjäla ägg. Följ instruktionerna som medföljer den berörda tjuvskytt.

Varningar

 • Bara lagra kokta ägg om de har gräddat inuti.
 • Tappa inte ägget i kokande vatten (100 º C/212 º F)! Detta kommer att negativt påverka smak och konsistens av dina ägg eftersom en rullande koka kanske bara slita ägget isär. Som en tumregel, föra vatten till en koka, sedan reducera den till en sjuda (eller mycket mild koka) innan tillagning.
 • Om äggulan bryts när du knäcka ägget eller som du sätter ägget i vattnet, är det ägg en goner. Dra ut den och använda den för något annat om du kan, kanske någon vill äggröra istället.