Wki

Hur man blåsa ut ägg

"Blåst ut" äggen ofta krävs för Craft-projekt som använder tomma, kompletta äggskal. Blåses ut äggen kan bevaras i flera år efter att de har gjort, utan äggvita eller äggula, kommer äggen inte förstöra. Om du vill lära dig effektiva tekniker för att blåsa ut ägg, läs den här artikeln.

Steg

Hur man blåsa ut ägg. Poke två hål i en rå, regelbunden och medelstora ägg.
Hur man blåsa ut ägg. Poke två hål i en rå, regelbunden och medelstora ägg.
 1. 1
  Poke två hål i en rå, regelbunden och medelstora ägg. Ägg har vanligtvis en ände som är mindre och spetsigare. Pierce den mindre änden först, sedan den andra änden (topp och botten). Att tränga igenom den initiala hålet, använd en nål eller ett ägg-sticknålsdon tillgängligt från specialitet leverantörer. Se särskilt avsnitt nedan för att använda ett plåster för att förhindra brott på ägget.
  Hålen måste sedan göras större, så att du kan få ägginnehållet ut. För att göra detta, kan du hålla antingen använda ett stift eller liknande verktyg eller för en mycket effektiv metod, använd två stora runda naglar, en 1/12 "(2mm) tjocka och en 1/6" (4mm) tjocka. Vässa ändarna av varje nagel med en fil eller nagelfil för att skapa fyra skarpa kanter. Gör hålet du ska spränga igenom en lite större med hjälp av nageln. Gör sedan slutet hål något större, ungefär dubbelt så stort som det första hålet, eftersom det är där äggets innehåll kommer att strömma ut.
  • Känn runt äggskal för alla svaga punkter - ibland är de lite grå i färgen. Om du inte kan hitta någon, bara välja en plats nära mitten av äggets ändar för att peta hål i.
  • Ta tag i ägget fast i din icke-dominanta hand (men inte bryta det!) Som du håller spiken in med din dominanta hand. Sätt nageln långsamt och applicera ett jämnt tryck.
  • För att göra skalet lättare att peta hål i, försöka gnugga ägget på fint sandpapper för att tunna skalet. Detta gör det lättare att tränga igenom skalet med en tung stift eller till och med ett gem. Den gem är bra att bryta äggulan insidan, vilket då gör det lättare att Blowout.
 2. 2
  Nå genom det större hålet med en nål, tråd, uträtat gem, tandpetare, eller liten ballong pump. Stick hål på gulan och bryta upp de membran som håller det hela. Tryck försiktigt instrumentet in och ut ur hålet flera gånger.
 3. 3
  Bestäm hur du vill att blåsa ut dina ägg. Den traditionella metoden använder ett litet strå (som de tunna strån du kan hitta i någon kafé) och luft från munnen, men du kan också använda en spruta för att pressa in luft i hålet. Om du inte vill använda din mun, väljer ett verktyg från följande:
  • Ett öra sköljblåsa
  • En injektionsspruta (utan en vass nål fäst)
  • Ett lim spruta
  • En "egg blower" (till exempel, Blas-fix).
 4. 4
  Sätt upp en ren bred skål eller burk för att fånga insidan av ägget. Håll ägget precis ovanför denna skål när du blåser. Om du använder rena material, kan du spara dessa delvis slagna äggulor och vitor för andra rätter i framtiden.
 5. 5
  Om du vill använda den traditionella metoden, hålla upp den tunna strån till det lilla hålet. Blås luft genom sugröret och in i ägget, låter insidan flöda ut ur det större hålet. Gör detta tills ägget är tom.
 6. 6
  Om du vill använda en spruta eller speciell ägg fläkt, håll verktyget till det lilla hålet i ägget. Skjut luft eller vatten genom hålet för att få ägget insidan ut. Om du använder vatten, kanske du inte kunna spara äggen för en framtida recept. Upprepa tills alla ägginnehållet är ute.
 7. 7
  Ta ett glas vatten och häll det över äggskalet för att skölja ut. Ta sedan din halm eller spruta för att blåsa ut vattnet och eventuella kvarvarande äggula / vit. Skaka försiktigt och upprepa tills ägget är helt ren.
  • Du kommer att vilja göra detta över en skål - om du sparar äggen för senare användning, inrätta en separat bred skål för att fånga vattnet, eller bara göra det över diskhon.
 8. 8
  Torka intakta äggskal. Eventuellt lägger alla äggskal i mikrovågsugn på hög i 15-30 sekunder eller baka dem i 300 º F/150 º C ugn i 10 minuter. Detta kan bidra till att göra dem starkare.
  • Alternativt kan du låta dem rinna (större hål nedåt) i 2-3 dagar.
 9. 9
  Klar. De är nu redo för att dekorera och utsläppande på displayen.

Speciellt sätt att förhindra ägget går sönder

 1. 1
  Överväg att använda följande åtgärder för att förhindra sprickbildning vid borrning av hål i ägget:
  • Placera ett häftplåster / plåster på ägget vid piercing punkten.
  • Pierce ägget med det verktyg som används.
  • Dra försiktigt häftplåster tillbaka för att ta bort. Hålet kommer att finnas kvar och äggskal blir intakt.

Tips

 • Om du värmen blåses ut ägg för mycket, kan de spricka i extrem värme!
 • Du kan också använda en spetsig vatten droppformade borr att slipa ett hål.
 • Tänk på att när du blåser på ägget, kommer det flyta om du försöker att färga det.
 • Använd ägg rumstemperatur om du kan. Insidan kommer att vara mindre styv och tenderar att flyta lättare.
 • Om du vill göra ägget lite mer dekorativt, kan du ta en liten nål och mönster peta i tomma ägget. De kommer inte att vara synlig om du lämnar ägget som det är, men om du sedan färga det, kommer de mönster sticker ut.
 • Låt inte dina ägg gå till spillo! När du har blåst ut ett ägg, kan du fortfarande använda den för att göra äggröra och andra rätter, så länge du har sett till att din utrustning är ren. Täck skålen med plastfilm, och upp och ner tallrik eller annat lämpligt skydd tills du vill använda de delvis vispade ägg.

Varningar

 • Var försiktig när du arbetar med råa ägg som de kan bära salmonella. Tvätta händerna och utrustning du har använt med varmt tvålvatten före och efter hantering av äggen. Gravida kvinnor och personer med nedsatt immunförsvar löper störst risk från salmonella.

Saker du behöver

 • Raw vanliga ägg i rumstemperatur
 • Nål, hatt stift, liten spik eller en spetsig flasköppnare
 • Nails med vässade ändar förklaras i steg, fil eller nagelfil
 • Öron sköljblåsa, injektion eller lim spruta (med eller utan fastsatt nål), en "ägg fläkt," ett litet sugrör, eller en basketboll munstycksadaptern för en cykelpump (linda nålen delen med en fuktig pappershandduk för att göra det försegla med ägget bättre)
 • Sandpapper att tunna skalet
 • Skål för att fånga äggvitorna / äggulor