Wki

Hur man skär en grapefrukt

Grapefrukt hud är den mest bittra delen. De konserverade skivor är skinn men har förlorat en del näringsämnen. Denna metod lämnar en bit av huden men tenderar att hålla den borta från tungan, lämnar frukt smulad godare och högre i fiber. (För hur man äter en grapefrukt halvt, se här istället: Eat-A-Grapefruit)

Steg

Hur man skär en grapefrukt. Skydda disken med en bred plåt eller skärbräda.
Hur man skär en grapefrukt. Skydda disken med en bred plåt eller skärbräda.
 1. 1
  Skydda disken med en bred plåt eller skärbräda. Vänd frukten på sin sida. Skär av toppen.
 2. 2
  Rotera frukt och skära av botten.
 3. 3
  Håll frukten botten upp och ner. Använd detta som ett stöd för att hålla frukten bort av plattan.
 4. 4
  Använd en böjd cut, skära bort en del av skalet. Då kan du antingen
   1. Vrid grapefrukt 1/8 av ett varv och såg ut en annan skiva.
   2. Upprepa tills du har gått hela vägen runt.
  • 5
   eller
    1. Vrid grapefrukt 1/4 av ett varv
    2. Såga av en annan skiva. Avlägsna fyra sidor av svål detta sätt.
    3. Ta bort de återstående bitar i mellan.
   • 6
    Använda något böjda nedskärningar, hugga av lagom stora bitar. Lär dig att undvika de "core"-området och det område där det kan finnas frön. Denna bild är en vy från sidan, med en föreslagen ordning styckningsdelar:
   • 7
    Färdigt.

Tips

 • Den övre delen av frukten har en liten brun kärna ur stammen men botten bara har en inbuktning. Efter ändarna skärs av, har botten ett hål eller mjuk vitaktig fläck där du kan peta in ett finger i det. Detta kommer att låta dig hålla det enkelt!
 • Fastställande grapefrukt för företaget? En frukt innehåller vanligtvis två små portioner. Garnera med maraschino körsbär.
 • För en något annorlunda smak, prova att lägga tre eller fyra droppar vaniljextrakt.
 • Smaka en liten bit för att se om det är surt. Om det är, tillsätt lite socker, eller lägga till en liten bit av salt, alltför.
 • Typiskt toppen och botten är de mest sura delarna, medan "ekvatorn" är sweetest.
 • Ingen anledning att slösa juice och fruktkött i svålen. Få en stor mugg eller skål med hög kant. Med hjälp av fingrarna, gnugga de rosa delarna att pressa saften ur skalen. Kläm ihop "kärnorna" torra, alltför. Drick juice upp om du vill, eller lägga den i med frukt bitar.
 • Grapefrukt peeling är en stor ingrediens i anti-mal potpurri. Kasta inte ut dem - Skaka dem i en påse med 1 tsk. kanel och 1/2 tsk. Frukt färsk för varje frukt värde av skalet. Torka dem på en bakplåt i ugnen på låg (runt 170F/77c grader). 4 timmar bör göra det, om de fortfarande är mjuka de kommer lufttorka fint. Låt dem torka i minst 48 timmar. Lägg rikligt med anis stjärnor, hela kanelstänger och hela kryddnejlikor. Placera en kopp i en zip-påsen och peta två dussin hål över hela väskan för att låta den smaskiga doften ut.

Varningar

 • Vissa människor bör undvika grapefrukt av medicinska skäl. Det har ingen effekt på de flesta människor, men grapefrukt och grapefruktjuice potentiellt kan störa vissa mediciner. Om du har frågor, vänligen kontakta VD
 • Grapefrukt påverkar också slemhinnan i mag-tarmkanalen, eventuellt göra absorptionen av näringsämnen och vissa mediciner starkare genom att blockera vissa enzymer. (Tanken att detta beror på att stora mängder C-vitamin är tydligen en myt.)
 • Enligt Mayo Clinic, har följande kända potentiellt allvarliga interaktioner (se länk):