Wki

Hur man anpassa sig till kryddig mat

Kryddstark mat är njöt hela världen. I vissa länder, som Indonesien, är kryddstark mat även utfodras till nyfödda och endast den döende hålls från att åtnjuta allt kryddorna har att erbjuda. Kryddstark mat kommer att öppna upp en helt ny värld av kulinariska läckerheter till dem som vågar våga.

För att starta din egen resa in i en värld av kryddig mat, börja med att följa dessa steg.

Steg

Hur man anpassa sig till kryddig mat. Börja med livsmedel som är bara lite mer kryddig än vad du för närvarande används till.
Hur man anpassa sig till kryddig mat. Börja med livsmedel som är bara lite mer kryddig än vad du för närvarande används till.
 1. 1
  Börja med livsmedel som är bara lite mer kryddig än vad du för närvarande används till. När du äter dessa livsmedel, notera vilka kryddor du gillar, som du inte, och om de orsakar några biverkningar.
 2. 2
  När du växer bekväm med den nya nivån av krydda i maten, flytta upp till nästa. När du flyttar upp, gå med dessa kryddor, oavsett om värme eller smak, som du föredrar.
 3. 3
  Fortsätt att öka mängden krydda i din mat som du ställa in varje ny nivå. Men ge dig själv tid att anpassa sig till varje ökning av smak och värme. När du gör det, kommer du att öppna upp ett brett utbud av livsmedel alternativ som du kanske aldrig har övervägt att försöka.

Tips

 • Yoghurt kan också vara ganska praktiskt i kyla magen ner efter att ha ätit kryddstark mat. Det sänker kroppstemperaturen, vilket gör det lättare för kroppen att hantera mat och du kommer att ha färre problem morgonen efter. Vanligt är bäst, men en kopp vanilj kommer att göra också.
 • Om du äter något som är alltför kryddig, ha ett glas mjölk hands. Mjölk kommer mer effektivt lindra brännskadan på tungan än vatten. Anledningen till detta är att bränningen orsakas av en kemikalie som kallas kapsaicin i kryddor. En kemisk i mjölk, kasein, frikopplar capsaicin och gör att den kan tvättas bort. Vatten innehåller inga kasein, så det är inte effektiv och kommer bara sprida oljorna runt.
 • Ät saker som kommer att absorbera capsaicin som bröd eller ris.
 • Observera att den spiciest delarna av varm paprika är deras ådror och juicer som de avger. Själva köttet av peppar inte är mycket kryddig.
 • Det kan vara till hjälp för att införliva nya kryddor i livsmedel som tenderar att maskera eller försvaga spice, som en smörgås eller en soppa.
 • Ät långsamt, ju mer capsaicin du har förtärts, desto starkare kroppens reaktion vara. Äta håller långsamt en stadig men acceptabel mängd i kroppen.
 • Socker är också användbart för att döda värme, även om det inte är lika lätt att konsumera i så stora mängder som mjölk.
 • Göra lite forskning på de olika kryddor som används i livsmedel och deras hälsorisker och fördelar. Till exempel har cayennepeppar (vilket är mycket varmt om överutnyttjas) visat sig förbättra hjärthälsa.

Varningar

 • Magsår är i själva verket inte förvärras genom att konsumera paprika. Chilipeppar kan faktiskt även minska deras förekomst. Men, om du har några hälsofrågor, och är berörda, rådfråga din läkare innan du dricker dessa typer av livsmedel.
 • Overeating kryddstark mat kan bedöva dina smaklökar, inaktivera ditt smaksinne för en stund.
 • Tvätta alltid händerna efter hantering kryddig mat direkt. Detta gäller särskilt efter styckning råa hot peppers.
 • Om du kommer att hantera stora mängder varm paprika som kommer skäras i skivor öppen, såsom när man gör Jalapeno poppers, se till att bära latex eller gummihandskar. Den aktiva ingrediensen i varm paprika kan tränga igenom huden och orsaka en allvarlig brännande känsla i flera dagar!
 • När väg till badrummet, var noga med att tvätta händerna efter hantering av paprika.
 • Låt inte någon saft att få på dina läppar, ögon, eller något annat känsligt eftersom bränningen kan pågå i minst 15 minuter.