Wki

Hur kan man förhindra ett rån

I dagens tuffa ekonomi är hem invasioner blir tyvärr mer verklig. Människor förlorar sina poster, och många får aldrig se dem igen. Om du inte vill att ditt hus rånade, kommer den här guiden visar dig några enkla steg du kan vidta för att förhindra ett inbrott.

Steg

Hur kan man förhindra ett rån. Ett fungerande larmsystem är alltid en bra åtgärd.
Hur kan man förhindra ett rån. Ett fungerande larmsystem är alltid en bra åtgärd.
 1. 1
  Ett fungerande larmsystem är alltid en bra åtgärd. Att få en är inte särskilt svårt och oftast inte dyrt. Dessa larm kan vara en stor avskräckande för inbrottstjuvar. Kontrollera dock att det professionellt är installerad.
 2. 2
  Låsa dörrar och fönster är en bra åtgärd. Olåsta dörrar och fönster är inbjudningar för någon att råna ditt hus. Om ett lås inte fungerar, få det fasta omedelbart.
 3. 3
  Förstör lådor. Så konstigt som det kan verka, kan människor vill råna dig för vad som är på en ruta i slutet av din uppfart. Om du har en ruta som visar en plasma-TV eller något annat väldigt dyrt, du vill bli av med det.
 4. 4
  Lämna lampor på om du lämnar. Om ett hus ser ledig och oförberedd, kan detta hus vara ett offer för ett rån. Lämnar lampor på är en säkerhetsåtgärd för varje hus.
 5. 5
  Lita på dina grannar. Om du ska vara borta ett tag, kan grannar skydda ditt hus.
 6. 6
  Stäng ditt garage. Lämnar det öppet, även under dagen sätter din bil och dess innehåll i riskzonen från främlingar som passerar ditt hus. Var särskilt vaksam om att stänga det på natten. Om du ser din grannar garage öppen efter läggdags, kalla dem för att låta dem veta. De kommer att uppskatta samtalet, och sannolikt återgälda tjänsten om du oavsiktligt lämna ditt garage öppen.
 7. 7
  Hålla saker lägga undan och utom synhåll, om möjligt, så en snokande främling inte kan se värdesaker genom fönster. Detta gäller för din bil också.
 8. 8
  Om du har glas bredvid dina utanför dörrarna använder en dubbel döda bolt, så att de inte kan nå om krossat glas och skruva isär dörren. Håll en tangent för deadbolt inuti huset nära dörren hela tiden så att du kan fly enkelt i händelse av en brand.
 9. 9
  Plantera taggiga buskar i närheten av fönster som kan vara utsatta för inbrott för att avskräcka tjuvar.
 10. 10
  Eliminera höga buskar i närheten av dörrar och fönster som kan tillåta tjuvar att döljas från vaksamma grannar när de försöker bryta sig in i ditt hem.
 11. 11
  Var säker på att säkra fönster i ditt garage. För skjutfönster bruk kanal lås att klämma på eller en pinne som håller fönstret glider öppen. En gång i ditt garage, tjuvar har många möjligheter att bryta in i ditt hus med hjälp av dina egna verktyg från garaget. Och tyvärr en gång i ditt garage ofta dörren som leder in i ditt hem är olåst. Så låsa den, med en död bult, och hålla det låst när du är borta eller sover.
 12. 12
  Säkra övre våningar fönster, och särskilt dörrar till däck eller balkonger. Dessa kan ofta nås med atletisk ungdom eller erfarna tjuvar som söker enkel tillgång till ditt hem.
 13. 13
  Lägg utomhusbelysning till ditt hem så att besökarna är i vanlig syn på dina grannar när du närmar dig ditt hem. Lämna dem om när du är borta, eller sätta dem på rörelsesensorer, och / eller ljussensorer så de är i skymningen och / eller när någon närmar sig ditt hus.
 14. 14
  Om du har att parkera bilen utanför, park i en väl upplyst plats och ha den låst. Du kanske vill investera i en bil larm också.
 15. 15
  Håll inte en nyckel till ditt hus, gömd utanför ditt hus. Mest tankeväckande tjuvar kommer att hitta en gömd nyckel om de har tid att söka. Om du måste hålla en knapp utanför hemmet förvara det i ett grannar hus. Du kan även hålla det dolt utanför deras hus om du är orolig för dem att vara tillgänglig när du behöver din nyckel.
 16. 16
  Om du har knappsats garageportöppnare installeras utanför ditt hem, vara smart om koden. Använd inte ett nummer som kan slås upp av en bestämd tjuv. Undvik födelsedagar, adresser, telefonnummer eller sekvenseras eller repetitiva siffror. Det är okej, inte bäst, men okej att kombinera tal, såsom de två första siffrorna i ditt telefonnummer plus den månad du föddes. Eller så kan du använda två siffror från din mammas födelsedag och två siffrorna från din pappas födelsedag. Dela inte den här koden med någon men din närmaste familj.
 17. 17
  Var försiktig med arbetstagare och entreprenörer som arbetar på ditt hus eller din nästas hus. Om du har värdefull utrustning eller verktyg, sätta dem utom synhåll, ur sinne. För några är det, kan vara frestande att hjälpa sig själva till dina grejer, eller berätta för en kompis där det finns några värdefulla objekt som ska "lyftas" vid ett senare tillfälle.

Tips

 • Kontrollera säkerhetssystem och lås ofta, för att se till att de är i skick.

Varningar

 • Om ditt hem är invaderat och du är där, ring polisen! Tjuvar kan eller kan inte vara beväpnade, och förlora din Xbox 360 Elite är bättre än att förlora ditt liv!