Wki

Hur reagerar efter att ha skjutit ett hem inkräktare

Om ditt liv är i fara, har du rätt till självförsvar. Om du hör en inkräktare i ditt hem, eller bryta in, skrika ut att du har en pistol och att frysa. Om de kör ut ur dörren, följ inte dem. Om däremot de hotar dig, eller komma närmare, även när du har sagt dem att du har en pistol, har du rätt att försvara dig själv.

Steg

Hur reagerar efter att ha skjutit ett hem inkräktare. Slå 9-1-1 och begär ambulans och polis.
Hur reagerar efter att ha skjutit ett hem inkräktare. Slå 9-1-1 och begär ambulans och polis.
 1. 1
  Se till att det är säkert att göra så, och sedan:
 2. 2
  Slå 9-1-1 och begär ambulans och polis. Förklara för dem att du sköt på en inkräktare av rädsla för ditt liv. Säg att du har en pistol.
 3. 3
  Om det är säkert att göra så, kolla skicket på inkräktaren och rapportera allt detta till 9-1-1 operatören. Hur illa är han sårad? Där blev han träffad? Är han död eller bara sårad?
 4. 4
  Om faran är över, (inkräktaren får inte vara ensam) lägger undan pistolen på ett säkert ställe, lossas. De tjänstemän som svarar på ditt samtal kanske vill hämta vapnet efter bevis. Det värsta du kan göra är att vända sig till polisen med en pistol. När polisen anländer, helt enkelt tala om för dem att du sparken ditt vapen av rädsla för ditt liv. Ger inte någon ytterligare information, bara säga "jag sköt av rädsla för mitt liv." När du får berättelsen rakt med din advokat, då och först då vill du ge polisen information.
 5. 5
  Om så begär av polisen, (eftersom det kan förstöra / förorena bevis) promenad runt huset och de områden i posten sätt, att göra det möjligt för polisen att se hur inkräktaren kom in i ditt hus.
 6. 6
  Du kommer nästan säkert att bli arresterad. Tala med en advokat innan du pratar med polisen.

Tips

 • Se alltid till att du och din familj, är säkra.
 • Olåst vapen kan hittas av barn, och alla skjutvapen anses "alltid laddas" även om du tror att det inte är, så låser upp dem i ett kassaskåp. Å andra sidan, tar varje pistol på ett säkert längre att komma till i desperata situationer. Oavsett om du låser upp det eller inte beror på om du har barn runt.
 • Säg aldrig att du sköt "bara för att skada" den personen. Lagarna är att du bara får skjuta av rädsla för ditt liv, och om du verkligen kände ditt liv var i fara, skulle du inte bara "skjuta för att skada" - du skulle skjuta för att stoppa hotet. Din advokat kommer att kunna ytterligare förklara detta för dig.

Varningar

 • Vissa stater har passerat " Castle läran lagar "som gör att du kan skydda ditt hem och familj med dödligt våld. I denna lära, vissa stater har en "plikt-till-retreat", som innebär en skyldighet för hemmet åkande att retirera så långt som möjligt och muntligt anmäla sin avsikt att använda dödligt våld, innan de kan vara juridiskt motiverat att göra så för att försvara sig. Andra stater har en "stand-din-marken" bestämmelse, som avlastar hem åkande av någon skyldighet att retirera eller anmäla sin avsikt att använda dödligt våld innan de kan lagligen motiverat att göra så för att försvara sig. I stater där Castle Law ingår som en del i ett större personligt-självförsvar lag, kan det finnas en skyldighet att retirera om bråket som händer på en plats utanför hemmet, även om det inte finns någon skyldighet att retirera om bråket händer på hemmet. För närvarande, påstår att ha svag eller ingen "Castle Law" är Idaho, New York, Pennsylvania, South Dakota, Iowa, Nebraska, New Hampshire, New Mexico, Virginia, Vermont, och District of Columbia. Men de lagar varierar från land till land så se till att du vet de lagar som gäller för dig.
 • Du kan fortfarande få problem, även om du skulle försvara dig själv, om inkräktaren dödades utanför huset. När han lämnar då enligt lag, är han inte längre skada någon, och det är då du som är ansvarig för hans död (om han dör).