Wki

Hur du öka din säkerhet i hemmet

Förhindra att ditt hem från att bli rånad. Öka ditt hem säkerhet utan att spendera något.

Steg

Hur du öka din säkerhet i hemmet. Tänk som en inbrottstjuv.
Hur du öka din säkerhet i hemmet. Tänk som en inbrottstjuv.
 1. 1
  Tänk som en inbrottstjuv. Låtsas vara en inbrottstjuv själv, och försök att tänka ut sätt att bryta sig in i ditt eget hem. Studera ditt hem och iaktta eventuella brister i sin säkerhet.
 2. 2
  Låsa din dörrar. Även om du kanske har vuxit upp på ett ställe där det var okej att lämna dörren olåst, är världens annorlunda nu.
 3. 3
  Lås fönster. Marknivå fönster och skjutdörrar är lätta att öppna från utsidan. En något mer motiverad tjuv kommer att kontrollera.
 4. 4
  Lås balkongdörren. Aldrig lämna balkong dörren olåst på natten eller när man går ut. Balkonger kunde ge enkel tillgång till inbrottstjuvar.
 5. 5
  Lås garageportar. Garageportar ger åtkomst i ditt hem, så behandla dem som alla andra dörrar, se till att de är låsta ordentligt, liksom dörren som leder från garaget rum i ditt hus.
 6. 6
  Nytt hem, nya lås. När du flyttar in i en ny bostad, byta alla lås som du vet aldrig vem som har en kopia av din nyckel.
 7. 7
  Lämna lamporna, tv och stereo på. När du går ut, lämna ett ljus på i alla rum i huset eller investera i en ljus timern automatiskt slår på ljuset oavsett på vilken tid du vill. Låt tjuven tvekar om att bryta i.
 8. 8
  Lämna inte noter på dörren. Till exempel: "Hej leverans företag, kommer jag inte vara hemma hela dagen bara lämna mina paket på verandan." Till en rånare, som säger, "Hej rånare, jag är inte hemma för dagen så att du kan råna mitt hus." Inte bara kommer en tjuv titt på din veranda, han vet också definitivt att du inte kommer att vara hemma för dagen.
 9. 9
  Stäng draperier. Håll draperier stängda i rum med dyr utrustning som skulle kunna ge inbrottstjuvar en titt i ditt hem.
 10. 10
  Rapport konstiga saker till polisen. Om du ser en konstig bil som kör genom området flera gånger om dagen, rapportera det! Om någon sitter i sin bil parkerad på gatan för en lång tid, rapportera det! Ett flyttlass på dina grannar hus utan till salu skylt, rapportera det!
 11. 11
  Installera säkerhet belysning till din gård. Det är svårare för en tjuv att bryta in om det finns ljus placerade vid infarterna till ditt hus.
 12. 12
  Få ett larmsystem. Om en inbrottstjuv lyckats bryta sig in i ditt hus, kan ett larmsystem avskräcka honom från att fortsätta.
 13. 13
  Ändra ditt lås om du förlorar din nyckel. Någon annan kanske har plockat upp den.
 14. 14
  Se till att dina häckar trimmas under nivån för fönsterbrädan.
 15. 15
  Få en hund. En hund skäller kan tjäna som en varning och väcka uppmärksamhet, något inbrottstjuvar försöker undvika.
 16. 16
  Lämna aldrig en extra nyckel. Det rekommenderas inte att lämna en extra nyckel kvar någonstans runt ditt hem, särskilt på uppenbara ställen såsom under välkommen mattan.
 17. 17
  Få säkerhet barer på fönstren. Speciellt om ditt hem ligger i ett dåligt område. Dessa kommer att hindra inbrottstjuvar från att bryta in genom fönstren.
 18. 18
  Få ett värdeskåp. Ett värdeskåp kan skydda inte bara värdesaker utan också viktigt pappersarbete, checkhäften, kontoutdrag och bokföring.

Tips

 • Klippa gräsmattan. Om en potentiell tjuv kommer förbi och ser att gräset inte klipps och tidningar är fortfarande på verandan, ser han en möjlighet. Ingen är hemma eller ingen bryr sig. Detta är särskilt viktigt när man säljer ditt hus eller gå på semester. Fråga dina grannar om de kan hämta din post, eller be posten att hålla din e-post, och klippa din gräsmatta gör ditt hus säkrare genom att göra det ser levde i. Människor som hemmet innebär tjuven kommer att gå vidare till lättare byte. Tjuvar är generellt lata de försöker göra lätta pengar på enkelt sätt. Inte ge dem en chans.
 • När du köper en apparat, t.ex. en dator eller TV, kasta du bara boxen utanför? Vem som helst kan köra med och se en Plasma låda TV i dina sopor och vet att du har en ny TV. Samma sak gäller för en dator, stereo, TV-spel och andra poster som är lätt bärbar och kan bli dyrt. Om den genomsnittliga tjuven ser du precis har fått nya saker varför skulle han gå bredvid för att stjäla?
 • Om någon ringer och säger att de ska göra en enkät hem säkerhet, alltid säga att du har ett säkerhetssystem ansluten till både brandkåren och polisen, samt brandvarnare och brandsläckare, eftersom man aldrig vet vem som verkligen ringer. Det är lätt för en potentiell inbrottstjuv att posera som en telefonförsäljare.

Varningar

 • Enkel och effektiv säkerhet är mestadels sunt förnuft. Du skulle inte lämna ditt hus med nycklarna i dörren skulle du? Så varför skulle du lämna dina nycklar i bilen med motorn igång och du inuti. Få en extra nyckel till dörren eller få en avlägsen starter. Gör det inte lätt för din bil tas. Behåll din plånbok i fickan och lite pengar i andra fickan.
 • Lägg inte upp på Facebook eller andra sociala nätverkssajter som du ska på semester. Andra kommer att se att du inte kommer att vara hemma ett tag, och kommer att se detta som en möjlighet att råna ditt hus.