Wki

Hur kan man undvika att köpa förfalskade produkter

Förfalskningar har länge setts som ett allvarligt problem för företag - det har uppskattats att den förfalskning av märkesvaror kostar den amerikanska ekonomin ca 150€ miljarder euro per år - men senaste fallen av tainted tandkräm och exploderande batterier telefon har visat att falska produkter kan utgöra en verklig fara för konsumenterna, liksom. Även om det är nästan omöjligt att se till att alla de produkter du köper är äkta varor, kan några enkla steg hjälper dig att minska dina chanser att bli lurade.

Steg

Hur kan man undvika att köpa förfalskade produkter. Lär dig att upptäcka en falsk.
Hur kan man undvika att köpa förfalskade produkter. Lär dig att upptäcka en falsk.
 1. 1
  Lär dig att upptäcka en falsk. Lita inte på detaljhandlare eller regeringen för att skydda dig mot förfalskade produkter. Blotta mängden av dessa produkter gör det nästan omöjligt. Den viktigaste tips? Om ett erbjudande är för bra för att vara sant, är produkten troligen falska. Kolla in den relaterade Google för fler tips om hur platsen en bluff.
 2. 2
  Handla på välrenommerade återförsäljare. Förfalskade varor gör göra sina sätt på hyllorna i även de största, mest etablerade butiker, men mindre seriösa återförsäljare är betydligt mer benägna att sälja förfalskade produkter. Rabatt återförsäljare, som t.ex. "dollarn butiker," är enkla mål för leverantörer av förfalskade varor, eftersom dessa butiker säljer ofta en ständigt föränderlig variation av lägre kvalitet poster och tillgodose kunder som är mycket prismedvetna. Små butiker som säljer en svindlande mängd (mestadels) skräp är också främsta avsättningsmöjligheter för förfalskningar, särskilt de butiker som inte har varit i branschen under mycket lång tid.
  • Handla hos auktoriserade återförsäljare. Många företag, särskilt de som säljer vitvaror, elektronik och lyxvaror säljer endast via auktoriserade återförsäljare. Du kan ta reda på om en återförsäljare är auktoriserad att sälja ett visst varumärke genom att ringa tillverkaren eller kolla sin webbplats.
  • Sparsamhet butiker, mässor och loppmarknader är bra ställen att vänja och handgjorda föremål, men du bör vara mycket försiktig med nya namn varor vid dessa typer av lokaler. Även om du kan hitta legitima fynd på begagnade varor, det är också en bra idé att noggrant undersöka varje produkt som används, till exempel verktyg eller elektronik, som kan utgöra en säkerhetsrisk.
  • Var särskilt försiktig när du köper på nätet. Online-auktion webbplatser är fulla av förfalskningar, och eftersom du inte kan inspektera varorna först, är det svårt att säga vad du köper. Leta efter säljare med massor av bra feedback, och ställa frågor om var de fick merchandise. Också be om säljarens adress och telefonnummer, om de inte kommer att ge det till dig, kan det vara något fel. Skräppost kommer nästan alltid hänvisa dig till illegitima webbplatser. Om du beställer från någon av dessa platser, är chansen att du får förfalskade varor - om du får något alls. Återigen, oavsett om du handlar på nätet eller vid kiosken, vara försiktig med djupa rabatter.
 3. 3
  Var försiktig när du handlar utomlands. Du kan hitta förfalskade produkter nästan överallt, men i vissa utvecklingsländer och i populära över hela världen turistmål, kan du vara nästan säker på att de varor du köper är förfalskad. Återigen, om ett erbjudande är för bra för att vara sant, är produkten troligen en bluff.
 4. 4
  Håll dig uppdaterad med återkallelser. I många utvecklade länder, om ett parti av produkter som visar sig vara förfalskad, kommer det att påminnas. Påminner även utfärdas för defekta eller potentiellt farliga produkter. Du får ofta höra om påminner i nyheterna, men om du vill hålla sig à jour med den senaste informationen, kan din regering erbjuda en tjänst som hjälper dig att göra det. I USA kan du kolla Recalls.gov för återkallelse information och du kan även registrera dig för e-postmeddelanden om nya återkallelser.
 5. 5
  Rapportera misstänkta förfalskningar. Om du ser eller har köpt en produkt som du tror kan vara en bluff, kontakta myndigheter så att de kan undersöka. Om den misstänkta förfalskade produkten kan utgöra en fara för andra, kontakta lokala brottsbekämpande eller brottsbekämpande myndigheter såsom FBI (i USA) eller RCMPEN (i Kanada). Annars, kontakta märkes tillverkare vars produkter har förfalskats eller rapportera misstänkta förfalskningar till någon av de organisationer som anges i de externa länkarna nedan.

Tips

 • Spara dina kvitton, särskilt för hög dollar objekt. Om en produkt är förfalskad eller på annat sätt defekt, kan du behöva ditt kvitto för att få en återbetalning.
 • Inte säker på om en butik är på nivå? Be om ett kvitto. Om det finns moms i din jurisdiktion, se till att alltid laddar det - om inte, de är inte drivs lagligt. Om de inte kommer att ge dig ett kvitto, det är en stor röd flagga. Naturligtvis betyder bara för att de ger ett kvitto och försäljning avgift skatt inte att de inte säljer förfalskade varor. Detta är bara ytterligare ett sätt att testa vattnet.
 • Köp lokalt. Det är inte möjligt för de flesta att köpa endast produkter som är tillverkade i sina hemstäder eller ens i sina hemländer. När det är möjligt, dock överväga att köpa lokala livsmedel och produkter. Ju mer du vet om var en produkt kommer ifrån, och ju mindre avståndet en produkt måste resa för att komma till dig, desto lägre risk att produkten blir förfalskad.

Varningar

 • Förfalskningar kan ta sig in i någon affär, och som företag fortsätter att skura världen för billiga produkter, kommer problemet troligen att förvärras. Big-box återförsäljare är inte säker från förfalskningar, och shopping på mindre butiker kan vara lika säker eller säkrare än shopping på megabutiker.