Wki

Hur man överlever i farliga tider

Dessa dagar vi befinner oss ser över våra axlar, i vår omgivning som kan verka hotande och illavarslande. Här är några saker att tänka på.

Steg

Hur man överlever i farliga tider. Se till att du alltid berätta för din make, barn, föräldrar, etc.
Hur man överlever i farliga tider. Se till att du alltid berätta för din make, barn, föräldrar, etc.
 1. 1
  Sluta oroa. Alltid leva för idag, ingen vet när det blir deras tid att gå, och om du tillbringar all din tid åt att oroa - även om det är svårt att inte - du miste om så många möjligheter.
 2. 2
  Se till att du alltid berätta för din make, barn, föräldrar, etc. Som du älskar dem, speciellt när du är på väg att lämna hemmet för dagen.
 3. 3
  Undvik onödiga risker. I dagens värld, det finns tillräckligt med oundvikliga risker utan att ta extra chanser. Här är några exempel.
  • Billiga
   • Res endast vid behov. Körning i sig är ofta en farlig verksamhet.
   • Använd välbekanta vägar till din destination.
   • Håll din bil i bra skick, och har gott om bränsle.
   • Undvik att resa sent på natten när folk kan dela vägbanan i en nedsatt kondition.
   • Undvik resor i dåligt väder, såsom snö, slask, eller översvämningar.
   • När du reser på ett plan, tåg, buss, eller annat sådant fordon, se till att läsa alla informationsbroschyrer, och vara medveten om de närmaste nödutgångarna. Försök att sitta inom 5 rader med en utgång. De flesta plan överlevande fly planet på mindre än 90 sekunder genom bländande, kvävning rök. De som tar längre tid dör ofta. Räkna raderna till utgången så att du kan komma dit snabbt med ögonen stängda.
  • Medicinskt:
   • Var försiktig med OTC-läkemedel, särskilt om du också tar receptbelagda läkemedel. Dessa kan ofta orsaka oförutsägbara biverkningar.
   • Ha en rutinmässig läkarundersökning regelbundet.
   • Göra self-undersökningar, till exempel, för bröst-eller testikelcancer. Män bör kontrollera sina bröst, också, eftersom de kan utveckla denna sjukdom också.
  • Arbete:
   • Använd program arbetsgivarens säkerhet, som särskild utbildning och certifieringar för riskfyllda aktiviteter.
   • Håll din säkerhetsutrustning i gott skick.
   • Var uppmärksam och medveten om arbetsmiljön.
 4. 4
  Håll dig trygg hemma. Använd lämpliga anordningar hem säkerhet, och planera för situationer när du kan behöva svara på ett hem nödsituation.
  • Håll eld, rök och kol detektorer kolmonoxid i gott skick. Om de är batteridrivna, byta batterier varje år. Om de är anslutna till ditt hem elektrisk service, se till att de har en batteribackup för skydd under strömavbrott. Byt batterier varje år.
  • Håll ditt hem själv säker. Se till att du aldrig förvara giftiga kemikalier eller brännbara material på ett osäkert sätt, och för äldre bostäder, har ditt elsystem och ugn inspekteras.
  • Använd säker utrustning och rutiner när man gör projekt hem underhåll eller ombyggnad. Människor faller av stegar eller tak varje år göra enkla, vanliga hushållssysslor som städning hängrännor eller reparera bältros.
  • Om du är orolig för brottslighet, tänka på följande:
   • Säkerhetssystem. Ett inbrottslarm med en direkt uppmaning funktion kan meddela den lokala polisen om det finns en inkräktare.
   • Ha ett vapen för självförsvar. Om du väljer ett skjutvapen, kontrollera att du har rätt utbildning och kommer att vara villiga att använda den om det behövs. Vissa människor föredrar en bra, stout klubb som ett basebollträ, särskilt där skjutvapen ägande regleras eller förbjudas.
   • Överväga att äga en hund. Hundar kan vara lojala följeslagare och pålitliga inbrottslarm, och kan avskräcka en potentiell inkräktare genom sin närvaro.
   • Håll utsidan av ditt hem med eventuella gömställen för en inkräktare, och använda utomhusbelysning för att tillåta dig att observera lokalerna.
   • Installera och använda bra kvalitet lås och dörrbeslag, däribland deadbolts, tittare dörr, och kedjor säkerhet.
 5. 5
  Var medveten om nyhetshändelser och situationer som kan indikera risk från utomstående källor. Detta kan vara allt från en terrorist varning till en berättelse om brottslig verksamhet i ditt närområde. Ofta när en seriell brottsling är aktiv i en stad eller samhälle, alla använder extra omsorg i dagliga funktioner.
 6. 6
  Prata om, och samordna med grannar för att förmedla information om potentiella faror. Neighborhood Crime Watch grupper kan i hög grad bidra till individuell säkerhet.
 7. 7
  Kommunicera resplaner och resvägar med din familj. Detta kommer att göra det möjligt för dem att meddela myndigheterna omedelbart om du inte var du ska vara vid en given tidpunkt. Detta har räddat livet på resenärer som blev förlorade i snöstormar, liksom människor som gör en vildmark trek som blev förlorade utan tillräcklig överlevnadsutrustning.
 8. 8
  Ta inte onödiga risker med din hälsa. Vi kan betrakta "farliga tider" som hotet av terrorister eller kriminella, men med sjukdomar som hiv, kan den verkliga faran vara en biologisk händelse som kan förhindras. Här är några att tänka på:
  • Öva säker sex. Detta är inte en föreläsning om monogami, även om det kan vara den säkraste praxis. Om du är sexuellt äventyrlig, använd sunt förnuft och skydd.
  • Ät hälsosam mat. Håll borta från över-bearbetade eller kemiskt behandlade livsmedel när det är möjligt.
  • Undvika missbruk av droger.
  • Begränsa alkohol till socialt acceptabla nivåer. Det finns argument för att vissa alkohol har positiva hälsoeffekter, men drickande kan orsaka leverskador, och försämrat omdöme, som kan bidra till olyckor.
  • Undvik stress. Forskning tyder på att stress kan bidra till högt blodtryck, dålig sömn, och en minskning av vakenhet under tiden. Vi alla upplever stress, men så mycket som möjligt, situationer som ökar det bör undvikas.
 9. 9
  Var medveten om farorna i ditt eget område. Folk vid kusten i Mexikanska golfen är bekanta med farorna med orkaner, precis som de i North Dakota förstå hur man kan förbereda sig för och överleva en snöstorm. Jordbävningar, tsunamis, och skogsbränder kan ha en fruktansvärd tribut, och även om de kan vara oundviklig, kan rätt förberedelser åtminstone öka dina chanser att överleva dem.
 10. 10
  Överväga att flytta om den miljö du lever i är alldeles för farligt att erbjuda en tillfredsställande livskvalitet. Detta kan vara ännu viktigare om du har familj att oroa sig. Ingen vill uppfostra barn i en hög brottslighet område, eller om olagliga droger är vardagsmat.
 11. 11
  Undvik konflikter. Skära av en annan förare kan resultera i en "road rage" incident, eller starta ett gräl med en främling på ett idrottsevenemang kan hamna i kaos. Gör ditt bästa för att komma överens med andra, och om en situation verkar bunden att få elaka, lämna omedelbart.
 12. 12
  Kontrollera din omgivning. Om något inte verkar rätt, hitta en polis och rapportera det, inte göra något åt ​​situationen själv, är polisen väl utbildade för situationer som denna.
 13. 13
  Förbered för nödsituationer. Har en nödsituation kit i bilen, hemma och på jobbet. Håll objekt som du kan behöva i din ort, som extra tunga kläder och filtar i kalla klimat.
 14. 14
  Håll en ficklampa och ett par skor i närheten av din säng så att de lätt kan användas i händelse av en nödsituation.
 15. 15
  Använd akuta uppladdningsbara nattlampa ficklampor i ditt hem nära trappor eller andra potentiellt farliga platser där mörker kan förstärka risken. Några av dessa natt-lampor kommer att bo på även vid strömavbrott.

Tips

 • Terrorister är inte de enda att se upp för, världen har förvandlats till en farlig plats att leva, och "levande" är det enda du kan göra för att skydda dig.
 • Så många av oss är rädda för att dö av en terroristattack, dör så inte innan du måste, leva ditt liv, medan det fortfarande är medveten om vad som händer runt omkring dig.

Saker du behöver

 • Två eller flera "Självförsörjande Radios" och två eller flera "Självförsörjande Ficklampor", glow sticks. Om det "träffar (ökända) fan", kommer du att vara bättre informerade. Batterierna kommer att säljas ut, stearinljus användning förbjuden på grund av säkerhetsproblem.
 • Ha en kontant reserv till hands och lite silver eller guld om du har råd. Alla kan handlas för "saker som du behöver" i oroliga tider, men vara väldigt diskret med det. Du vill inte "blinkar det om" eller låta alla veta.
 • De saker du kan behöva i ditt hem kommer att skilja sig än de saker du kan behöva på jobbet eller på resa... Figur vad du kan behöva och planera och packa därefter.
 • Home behov är i många fall viktigare eftersom i farliga tider och i händelse av naturkatastrofer människor tenderar att bo nära sina hem såvida berättade att evakuera. Du bör ha grundläggande nödvändigheter för att stanna i hemmet under en längre tid om det behövs. De skulle vara extra mat och vatten, alternativt belysning, matlagning och alternativ uppvärmning exempelvis stearinljus, oljelampor, mini propanvärmare och spisar tillsammans med den nya LED mini belysning som kommer att köra en längre tid på vanliga batterier. De flesta av dessa kan hittas på din lokala butiker i sportartiklar avsnitt. Icke lättfördärvliga livsmedel såsom varor kan kan hålla på ett tag utan att gå dåligt. Var noga med att "rotera dina aktier" för att minimera risken för förruttnelse.