Wki

Hur skyddar en källare från översvämning

Din färdig källare är din stolthet och glädje. Du har redan spenderat tusentals dollar och oräkneliga timmar att konvertera din konkreta dungeon till bekvämt boende.

Det sista du behöver är en tidvattenspool av grundvatten eller avlopp infiltrera ditt nya hem kontor eller våt bar. En enkel flash översvämning eller en cresting bäck kan lätt förvandla din nya mattor i en massiv, möglig svamp.

Din källare är inte "klar" utan några åtgärder för att förebygga översvämningar, åtgärder för att skydda ditt hem när översvämningar inträffar och en katastrofplan för att ge din familjs välfärd tills du kan återgå till ditt hem. Du behöver lager av skydd för tillräcklig säkerhet för din familj och egendom.

 • 1 steg
  • 1.1 Nödeffekt
  • 1.2 Varningssystem
  • 1,3 Flood försäkring
 • 2 tips
 • 3 Varningar
 • 4 Saker du behöver
 • 5 Relaterad Googles
 • 6 Källor och citat

Steg

Hur skyddar en källare från översvämning. Fokus på förebyggande åtgärder.
Hur skyddar en källare från översvämning. Fokus på förebyggande åtgärder.
 1. 1
  Fokus på förebyggande åtgärder. Långt innan du är i en översvämning situation, titta runt din egendom efter sätt att avleda regnvatten bort från ditt hem. Viktiga överväganden utökar hängränna ner pipar bort från ditt hem och se till att graden av din gård ytor lutning bort från ditt hem.
 2. 2
  Rengör dropplist på våren och efter alla löv har kommit ner i höst. Blockerade hängrännor kommer att orsaka allt taket vatten att dumpa direkt mot din foundation, vilket ökar sannolikheten för översvämmade källare.
 3. 3
  Förläng hängränna stuprör väl ut och bort från ditt hem. Anslut inte stuprör till din foundation sidfot drain kakel eller underjordiska torra brunnar. Detta kommer bara att leda till att taket vatten att ytterligare mätta marken och orsaka översvämning i källaren.
 4. 4
  Gå runt utanför i din trädgård under ett kraftigt regn storm. Titta att se om vattnet är svarande bredvid ditt hem och om ytvatten är riktad mot ditt hem. Om så är fallet, kontakta en lokal landscaper eller schaktning entreprenör för råd om olika sätt att omklassificering din gård så ytvattnet leds bort från ditt hem.
 5. 5
  Ge reservkraft. Installera en automatisk nödgenerator att tillhandahålla elektrisk tjänsten för viktiga kretsar som din ugn eller elektrisk värme, väl pump, kylskåp, septiktank pump och sump pump i fallet när strömmen bryts. Utan akut reservkraft, kan du återvända hem till onödig översvämmade källare, frusna vattenledningar och en översvämmad septiktank.
 6. 6
  Installera en sump pump. En automatisk sump pump ska hjälpa till att hålla vattenläckage normala regnmängder från att bygga upp i källaren. Så länge sumpen pump tank har en öppning i locket, kommer sumpen pumpen fungerar som en enorm golvbrunnen och hålla vattnet från att bli djupt.
 7. 7
  Installera en backup sump pump. Den sump pump är ditt främsta försvar mot källaren översvämningar. Emellertid är den mest tillförlitliga sump pump tillgänglig i branschen fortfarande en mekaniker enhet och kan misslyckas. En säkerhetskopia sump pumpsystem, företrädesvis med åtminstone en batteridriven pump, konfigurerad med en omkopplare för att börja arbeta om det viktigaste är ur drift, minskar kraftigt risken för översvämning. Vissa system kommer med ytterligare säkerhetsfunktioner såsom ett larm som utlöses när batteriet drivs startas.
 8. 8
  Gör en beredskapsplan familj. Planera i förväg med din familj så att alla har varandra mobiltelefon och andra kontaktnummer. Om du bor i ett område som är utsatt för historiska översvämningar, planera i förväg, där du kommer att kunna stanna till översvämning vatten avtar. Tänk på att alla dina grannar förmodligen kommer att behöva bostäder också. Som lokala hotell brukar översvämmas under översvämningarna, försöka ordna i förväg med några lokala familjemedlemmar från översvämningar området att ha tillfälliga bostäder om någonsin behövs.
 9. 9
  Ha översvämning försäkring. Lägg översvämning försäkring på din befintliga husägare politik. Översvämning försäkring tillhandahålls av regeringen och är ganska billigt. I Europa, om din hemförsäkring agent inte ger översvämning försäkring, kontakta FEMA för lokala myndigheter som gör.

Nödeffekt

 1. 1
  Få en propan eller naturgas generator. Slösa inte din tid att köpa en bensindriven generator. Du måste vara hemma vid tiden för strömavbrottet att starta den. Du kommer också att behöva hålla tillbaka till ditt hem för att lägga till bensin.
  • Det finns ett brett utbud av propan eller naturliga gasgeneratorer som körs automatiskt när strömmen går. De inrättas för att köra en gång i veckan automatiskt för att hålla batteriet laddat.
  • Du kan vara på jobbet eller på semester när en nödsituation uppstår. Din automatiska nöd generator kommer att försäkra att alla dina viktiga elektriska kretsar har makt för värme, sumpen pumpar och kylskåp.
 2. 2
  Kontrollera att du har en sump pump. Det är viktigare än din plasma-TV eller ett kylskåp. Utan det, det är precis som Titanic på ett isberg fält: dåligt.
 3. 3
  Kontrollera om din sump pump har reservkraft eller om batteriet i backup sump pump är fulladdat. En enkel 30-minuters åskväder kan snabbt förstöra helger värde av svett kapital - inte din sump pump har reservkraft.
  • Nödeffekt finns i tre grundläggande former. Backup batteri system com i olika konfigurationer. Några kommer att arbeta för ett par timmar men några state-of-the-art batteribackup sump pumpsystem har makt nog att hålla en källare från översvämningar under de flesta förhållanden. Vissa system tillåter dig att lägga till mer än ett batteri för att fördubbla längden på makten. En standby generator ger automatisk och långsiktigt skydd. Det skyddar också hela ditt hus, men det är dyrare. Eftersom fristående generatorer används också för att hålla din öl kallt och din TV trimmad till det stora spelet du skyddar din familj och varmt under en katastrof kanske du vill lägga skyddet av en batteribackup med det enda syftet att hålla din källaren torr.

Varningssystem

 1. 1
  Få ett varningssystem. Även om du har reservkraft, bör du varnas för att din källare gör översvämning.
  • Hem larm-och säkerhetsföretag kan ge dig en varning till din mobiltelefon eller personsökare när strömmen går eller om din källare översvämningar.
 2. 2
  Se till att du bär nödnummer kontakt för din rörmokare eller elektriker vid mottagning av en varning.

Översvämning försäkring

 1. 1
  Kontrollera din husägare försäkring. Om det bara skyddar dig från vind skador, inte översvämningsskador, kontakta ditt försäkringsbolag agent eller FEMA för råd om hur man lägger översvämning försäkring.
 2. 2
  Få en separat policy översvämning försäkring för att skydda din källare från stigande tidvatten. Kontrollera med din lokala försäkringsagent för mer information.

Tips

 • Du kan hjälpa till att förebygga problem källare vatten genom att hålla din dropplist ren, sträcker stuprännor avrinningslister och övriga löpande underhåll.
 • Om sump pump är, försök att göra hålet djupare så det kommer att samla in längre innan det översvämningar ut på golvet där din plasma-TV är.
 • Tänk på att vädret är inte den enda orsaken. Se till att din VVS är bra. Se till att dina ledningar inte läcker eller spricker.
 • Installera en backventil för säkerhetskopiering avlopp. Översvämningar orsakar gatan avloppsledningar ska säkerhetskopieras, och kan leda tillbaka till ditt hem!
 • Sätt en ventil eller hål i källaren väggen där var översvämmade vattnet kan rinna ut såsom genom källaren fönstren. Detta kan sänka kostnaden för din översvämning försäkring.

Varningar

 • Underskatta inte chanserna att din källare översvämningar. Detta kan hända i alla hem, oavsett hur väl du skyddar den.

Saker du behöver

 • Generator eller en batteridriven backup sump pumpsystem
 • Övervakningssystem
 • Översvämning försäkring
 • Räddningsplan