Wki

Hur man bygger ett säkert rum

Om du bor i en del av landet som har extremt väder som stormar, inklusive tornados och / eller orkaner, kanske du behöver veta hur man bygger ett säkert rum i ditt hem eller på ditt företag. Dessa säkra rum kan erbjuda dig skydd och tillflykt i händelse av en storm, och du kan bygga en på en av många olika platser i ditt hem eller kontor.

Steg

Hur man bygger ett säkert rum. Vet det bästa stället att bygga eller skapa ett säkert rum.
Hur man bygger ett säkert rum. Vet det bästa stället att bygga eller skapa ett säkert rum.
 1. 1
  Vet det bästa stället att bygga eller skapa ett säkert rum. Dessa platser kan inkludera i källaren i en byggnad, på en betongplatta stiftelse som i ditt garage, eller i ett rum som ligger på första våningen inre av en byggnad.
 2. 2
  Se till att ditt rum inte bara kan ta höga vindar utan även skräp som kan flyga omkring.
  • Se till att din säkra rum är förankrad så att den inte lyfta eller välta.
  • Du kommer att behöva utforma väggarna, din dörr och ditt tak för att kunna stå upp till höga vindtryck samt motstår penetrering eller krossning av flygande eller fallande skräp.
  • Du måste se till att de utrymmen där rummet är ansluten också är konstruerade för att tåla vind.
 3. 3
  Designa en under jord säkra rum för att kunna motstå något vatten ansamling om du bor i ett område som inte bara har höga vindar utan också från regn.
 4. 4
  Tänk på vad viss typ av säkra rum du vill ha byggt.
  • En gård bunker säker plats är utformad för att grävas ned och installeras under jord. En utanför dörren öppnas till ovan jord, och du kan köpa enheter för att passa valfritt antal personer. Stål är ditt bästa val eftersom konkreta skyddsrum och glasfiber skyddsrum kan vara i riskzonen för sprickbildning.
  • Ovan jord skyddsrum kan fästas på utsidan av ett hem, eller de kan vara belägna i det inre. Vissa kan vara utformad så att för ett otränat öga att de är urskiljbara, och andra rum är stora nog att rymma alla de människor från företagen eller kyrkor.
 5. 5
  Hitta säkra planer rum konstruktion och närmare på http:/ / www.fema.gov/plan/prevent/saferoom/shplans/. Du kan använda dessa för att designa ditt eget kassaskåp rum eller arbeta med din entreprenör på dess konstruktion.
 6. 6
  Kolla in utformning och konstruktion riktlinjer för gemenskapens skyddsrum. Detta kommer att vara användbart för säkra rum utformade för att skydda mer än 12 personer.
 7. 7
  Köp ICC 500: 2008 standard för utformning och konstruktion av Storm Skyddsrum i ett nedladdningsbart format på http://www.iccsafe.org/Store/Pages/Product.aspx?id=8850P08_PD-X-SS-P-2008-000001 att hjälpa dig att planera för att bygga din storm säkert rum till koden. ICC är den Internationella Koden rådet, och det sätter kod i hela världen.
 8. 8
  Samla dina leveranser och börja byggandet på ditt rum.
  • Överväg användning av ankare som är motordriven kring enhetens vägg omkrets för att undvika horisontell rörelse.
  • För vertikal rörelse, titta på Simpson Strong Tie ankare.
  • Säkra din tak och vägg till bottenplattan av strukturen.
  • Montera två lager plywood runt i rummet inredning. Ett skikt av stål eller kevlar kan anses bakom plywood skiktet.
 9. 9
  Installera en dörr med en 2-tums (5 0,08 cm) kolvspärrlåset.

Tips

Varningar

 • Det rekommenderas att du tittar in i FEMA-koder för detta innan beroende på den för att rädda din familj i en naturkatastrof. Tips som att se till att dörren öppnas in och inte ut på grund av eventuella ackumulerade skräp utanför dörren kan rädda ditt liv. Också med ett ventilationssystem i stället är viktigt, och det finns många detaljerna i de byggnormer som du kommer att vilja veta innan du bygger.