Wki

Hur man gör en katastrofplan för din familj

Katastrofer, såväl naturliga ( orkaner, tornados och översvämningar, till exempel) eller konstfibrer (dvs., kärnkraftsolyckor, eller terroristattacker) kan slå till när som helst, oavsett om vi är redo för dem eller inte. Även med förvarning, kan en katastrof vara överväldigande, och det är inte alltid möjligt att kommunicera med familjemedlemmar som kan vara på jobbet eller i skolan när en strejk. Lite planering och övning innan du är i fara kan hjälpa dig och din familj att överleva även de värsta katastroferna.

Steg

Hur man gör en katastrofplan för din familj. Bestäm vilka katastrofer ditt område är mottagliga för.
Hur man gör en katastrofplan för din familj. Bestäm vilka katastrofer ditt område är mottagliga för.
 1. 1
  Bestäm vilka katastrofer ditt område är mottagliga för. Om du bor i Kansas, behöver du inte att förbereda sig för en orkan, men du skulle bättre vara redo för tornados. Medan vissa katastrofer, som t.ex. brand, kan hända var som helst, de risker som kan uppstå varierar kraftigt från plats till plats. Kontrollera med din lokala krisberedskap eller kontor, kapitel, eller National Weather Service för att få en uppfattning om vad nödsituationer du bör förbereda sig för.
 2. 2
  Ta reda på vad du ska göra om en katastrof inträffar. Organisationerna ovan kommer sannolikt att kunna ge dig råd vad du ska göra i en nödsituation. De kanske kan ge dig utrymning kartor och information om lokala varning och beredskapsplaner. Om du inte kan få all information du behöver från tjänstemän, forskning dina lokala faror på egen hand. Räkna ut, till exempel, vilka förberedelser du bör göra för en tornado eller orkan (du kan hitta information om många katastrofer här på Google) och hur man överlever om du är fångad i en katastrof, och fastställa de bästa utrymningsvägar på din egen om det behövs. Kom ihåg, när det kommer till kritan, är det ditt ansvar att se till att din familj är väl förberedd.
 3. 3
  Välj en mötesplats och ett sätt att komma i kontakt med dina familjemedlemmar. Det finns en god chans att alla dina familjemedlemmar inte kommer att vara på samma plats när katastrofen slår till, så det är viktigt att ha en förutbestämd mötesplats. Välj en plats som troligen kommer att vara säkra och det är långt borta från din stadsdel, som du inte skulle kunna göra det tillbaka till ditt hem.
 4. 4
  Utse en vän eller släkting som en kontaktperson som du, din make och dina barn kan ringa om du inte kan möta upp. För att minimera risken att kontaktpersonen också kommer att påverkas av katastrofen, välj någon som bor i en avlägsen stad eller i en annan stat. Se till att alla dina familjemedlemmar har kontaktpersonens telefonnummer med dem hela tiden.
 5. 5
  Diskutera katastrofscenarier med din familj och se till att alla vet vad de ska göra i alla sannolika nödsituationer. Det är viktigt att utbilda dig själv om hur man ska bemöta sannolika risker, men vad händer med din familj om de är borta från dig eller om du dödas eller skadas? Det räcker inte för en person i familjen att veta vad man ska göra - alla bör känna till planen.
 6. 6
  Fix potentiella risker i ditt hem. När du har identifierat potentiella katastrofscenarier, noggrant inspektera ditt hus och försöka göra det så säkert som möjligt. Här är några exempel:
  • Varje hem bör ha brandvarnare och brandsläckare. Testa rökdetektorer minst en gång i månaden, och byt ut batterierna årligen eller vid behov. Brandsläckare bör laddas enligt tillverkarens anvisningar, och familjemedlemmar bör lära alla också borde veta hur man fly huset i händelse av en brand.
  • Om du bor i ett område utsatt för jordbävningar, skulle du inte en lång, tung bokhylla sitter bredvid barnets säng, eftersom det skulle kunna vältas i ett skalv.
  • Om du bor nära skogen med möjlighet till skogsbränder, bör du rensa din egendom pensel och högt gräs för att skapa en buffertzon mellan ditt hem och elden.
 7. 7
  Lär din familj grundläggande livräddande tekniker. Alla som kan lära och första hjälpen bör ta en certifiering klass och behålla sin certifiering ström. Vuxna och äldre barn bör veta hur man stänger av gas, el och vatten, om huset är skadat, och alla borde veta hur man upptäcker en gasläcka. Nödnummer bör anslås nära telefoner, och även små barn bör få lära sig att kalla 9-1-1 eller motsvarande nödnummer i ditt land. Öva hur man använder en brandsläckare och kontrollera brandvarnare är bra påminnelse övningar att göra en gång om året.
 8. 8
  Montera en katastrof kit. Var beredd på nödsituationer med minst en tre-dagars leverans av icke-hållbara livsmedel och dricksvatten, receptbelagda mediciner, först tillhandahåller stöd, och andra saker du kan behöva om du har några verk och inget sätt att köpa förnödenheter. Håll en mindre sats i bakluckan på bilen. Se relaterade Google för mer information om att bygga en katastrof kit. En billig "pay-as-you-go" mobiltelefon är ett bra komplement till satsen.
 9. 9
  Öva din plan. Övning ger färdighet, och i ett liv-eller-död situation, du vill svara perfekt. Periodvis går över dina beredskapsplaner med din familj, och uppdatera dem vid behov. Quiz och borra din familj på viktiga säkerhetskoncept. Gör ett live-test med din familj, gör det till en utflykt och få alla inblandade. Det kommer att hjälpa dig att identifiera vad som fungerar och vad som inte fungerar.
 10. 10
  Har beredskapsplaner. I händelse din nödsituation webbplats är otillgänglig eller andra saker förändras, det är en bra idé att ha en suppleant som redan identifierats.

Tips

 • Det är en bra idé att plocka två eller tre akuta kontakter, en som bor utanför ditt lokala riktnumret förutom en som bor inom och även någon som kan ta emot textmeddelanden. Vid större katastrofer kan man ofta ringa ett nummer utanför ditt riktnummer men inte inom. I extrema fall, har människor var tvungna att förlita sig på textmeddelanden när telefonlinjerna och torn decimerades i katastrofen. Efter orkanen Katrina mobiltelefoner var nästan meningslöst att ringa i de drabbade områdena, men de räddat många liv och hjälpt återförena familjer tack vare sin förmåga textmeddelanden som överlevde.
 • Vidta åtgärder för att skydda dina data. Lagra viktiga uppgifter, dokumentation och information på en lösenordsskyddad flash-enhet (packa det i din nödsituation kit) eller online backup system så att om du måste evakuera snabbt, har du tillgång till allt du behöver.
 • Köpa och använda "Självförsörjande Radios" och "Självförsörjande" ficklampor. Dessa använder inte batterier och är säkrare än ljus. Några av dessa modeller kan även ladda din mobiltelefon.
 • Lär dig hur och utarbeta instruktioner för att stänga av alla dina gas och elförsörjning i händelse av en nödsituation.
 • Om du har problem med något av dessa steg, det finns många resurser på Internet för att bistå i denna process. Kolla in dessa platser: Ready.gov, som drivs av US Department of Homeland Security och Prepare.org, som drivs av den europeiska Röda Korset.
 • Förutom de medel som nämns ovan, kanske du också vill kolla med ditt försäkringsbolag efter sätt att göra ditt hus säkrare. Försäkringsbolagen har ett intresse av att minimera risken för skador eller skador på ditt hem i händelse av en katastrof, så de kommer oftast att vara glada att förse dig med information. Många försäkringar kräver också vissa försiktighetsåtgärder för att en förlust ska täckas.
 • Vara seriös om din beredskapsplanering, men vara noga med att inte irrationellt att skrämma barn eller att bli besatt av katastrofen själv. Planering gör dig säkrare, och det borde göra dig och din familj känner sig säkrare också.
 • Om din arbetsplats, skola eller stad inte har utvecklat en beredskapsplan, ta initiativ till att börja planera en. Gå till möten mellan lokala tjänstemän och begära assistans, och samarbeta med dina grannar och arbetskamrater för att hjälpa till att göra din hela samhället säkrare.

Varningar

 • Detta är inte avsett att vara en komplett guide till katastrof förberedelse. Du kommer att behöva bedöma unik uppsättning av potentiella faror i ditt område och förbereda dem därefter.