Wki

Hur man skapar ett ogräs fri gräsmatta utan att använda skadliga kemikalier

Med lite extra ansträngning kan du ha en ogräsfri gräsmatta utan att använda kemikalier. Ogräs kan inte växa i en frisk gräsmatta som de trängs ut. Den tid och ansträngning blir mindre och mindre under åren och så småningom kommer att bli underhållsfri.

Steg

Hur man skapar ett ogräs fri gräsmatta utan att använda skadliga kemikalier. Ta jordprov till en lokal plantskola eller skicka dem till ett testcenter.
Hur man skapar ett ogräs fri gräsmatta utan att använda skadliga kemikalier. Ta jordprov till en lokal plantskola eller skicka dem till ett testcenter.
 1. 1
  Ta jordprov till en lokal plantskola eller skicka dem till ett testcenter. Testet kommer att visa din näringsämne och pH-nivåer, och hur mycket organiskt material.
 2. 2
  Använd resultaten för att rikta specifika organiska uppslag att upprätthålla korrekta nivåer för växande gräs.
 3. 3
  Använd mjöl majsgluten på våren och hösten som en pre-emergent för ogräs. Den majsgluten kommer också att ge en liten mängd av långsam frisättning kväve, vilket gör det till ett bra ogräs och foder kombination.
 4. 4
  Vatten din gräsmatta eller gå ut efter ett regn och rensa ogräs för hand och se till att få rotsystemet annars ogräs att växa tillbaka. Använd en maskros för att ta bort maskrosor.
 5. 5
  Re-seed hela gräsmattan (på hösten och / eller våren) vid behov, med särskild uppmärksamhet på kala fläckar. Använd ett gräs med en högre andel av rajgräs (råg gräs är en snabb växande årlig [det finns också en perenn råg] som kommer att bidra till att skapa de andra långsammare växande perenna gräs).
 6. 6
  De-thatch och lufta gräsmattan på våren. Fortsätt att re-frö en gång om året till gräsmatta är tjock. Om du antar en mer förnuftig metod för gödsling och vattna din gräsmatta, blir det så småningom nödvändigt att de-halm eller lufta. För detaljer, se Google artikeln Hur att få och bibehålla en frisk gräsmatta
 7. 7
  Behåll din gräsklippare på högre inställningar under sommarmånaderna, de högre gräs nyanser ut ogräs.

Tips

 • Se till att byta olja i din gräsklippare för att förhindra skador på gräsklippare
 • "Overseed" kala fläckar att få fullständig täckning.
 • Vässa din klinga gräsklippare minst en gång om året.
 • För mer detaljerad information om hur man kan upprätthålla en frisk gräsmatta, se Google artikeln "Hur att få och bibehålla en frisk gräsmatta."
 • Ha tålamod - det kan ta flera år att uppnå en underhållsfri gräsmatta.
 • Om din gräsmatta blir för mycket regn försöker plantera buskar eller blommor för att suga upp en del av regnet.
 • Under våren och hösten, överväga att sprida ca 1/4 till 1/2 tum av kompost över det befintliga gräset för att ge näring.
 • Många anser årligen över sådd av hela gräsmattan för att vara den enskilt bästa ogräs förebyggande du kan ha.

Varningar

 • Vissa ogräs såsom Creeping Charlie kan behöva tas bort med kemikalier, behandla dem på hösten när näringsämnena lagras i rotsystemet. Om du behöver för att behandla med kemikalier, använd ett granulat, är du mindre risk att förorena akvatiska livet som du gör med en vätska. Läs och följ alla etiketten riktningar.