Wki

Hur tar man bort latexfärg från kläder

När du målar dina väggar, en duk, eller ditt hus, hoppas du att färgen varar för evigt. Men den platsen av färg som fick på din favorit skjorta? Du vill ha ut det just nu. Här är en enkel fyra steg Google att ta bort latexfärg från kläder.

Steg

Hur tar man bort latexfärg från kläder. Spraytorkat latexfärg med hårspray (inte nödvändigtvis behöver vara hårspray) - Den ingrediensen i sprayen är isopropylalkohol (även känd som tvättsprit) - Den billiga saker fungerar lika bra som dyra märken.
Hur tar man bort latexfärg från kläder. Spraytorkat latexfärg med hårspray (inte nödvändigtvis behöver vara hårspray) - Den ingrediensen i sprayen är isopropylalkohol (även känd som tvättsprit) - Den billiga saker fungerar lika bra som dyra märken.
 1. 1
  Spraytorkat latexfärg med hårspray (inte nödvändigtvis behöver vara hårspray) - Den ingrediensen i sprayen är isopropylalkohol (även känd som tvättsprit) - Den billiga saker fungerar lika bra som dyra märken.
 2. 2
  Gnid den torkade färgen med en annan trasa - eller bara använda nageln.
 3. 3
  Gnugga och spraya tills färgen liquifies eller börjar att mjuka upp. Bara gnugga inte hårt nog - liksom på skjortor - att sätta ett hål i tyget.
 4. 4
  Gör tvätten som vanligt.

Tips

 • En annan metod är att använda gnugga alkohol direkt på färg eller utspädd. Detta fungerar även om uppsättningen i fläckar, men kan ta bort några av tygets färg om rensat för hårt.
  • Om färgen är redan torka en stark tejp såsom gaffers kan användas för att ta bort mycket av en befintlig fläcken. Applicera ordentligt, gnugga eller klia tejpen på tyget och sedan inte riva bort det. Detta kan ta flera försök att få tillfredsställande - och fungerar bra med bomull, denim och liknande kraftiga tyger. Ömtåliga föremål kan orsaka skada eller riva. OBS: Var noga med att dra bort tejpen och inte smeta den över tyget eftersom det kan lämna en limrester på tyget.
  • Använda pasta av salt och gnugga alkohol hjälper verkligen ta bort äldre fläckar. Låt fläcken blöt i tvättsprit och sedan täcka fläcken i salt och tillsätt mer tvättsprit. Använd fingrarna för att skrubba.

Varningar

 • År senare färgen är lite mer torr så tvättsprit kommer att ta längre tid att dra i. Du kanske förväntar de första 5 minuter med en liten mekanisk (betydelsen fysisk) gnugga passera innan du ser det börjar att bryta upp. Ha tålamod. Det tar tid att "smälta" huden av färgen. Räkna med det hela att komma ut med några skador. [BI (före internet) Jag upptäckte detta själv.] (Dv)
 • (2009) Tvättsprit ensam fortfarande fungerar, för latexfärg, även år senare. (Dv)
 • Gör detta snart efter att få måla på kläderna. Om du lämnar den sitter på ett tag, kan denna metod inte fungerar.