Wki

Hur man väljer en entreprenör hem förbättring

Ett hem förbättring projektet kan vara mycket stressande. Gör det mindre stressande genom att välja din entreprenör noggrant. Nyckeln till framgång är att kolla in allt du kan om entreprenören innan du delar med dina pengar.

Steg

Hur man väljer en entreprenör hem förbättring. Kontrollera med vänner som har gjort liknande arbete till det jobb som du överväger.
Hur man väljer en entreprenör hem förbättring. Kontrollera med vänner som har gjort liknande arbete till det jobb som du överväger.
 1. 1
  Kontrollera med vänner som har gjort liknande arbete till det jobb som du överväger. Se hur nöjda de var med entreprenören. Om du inte har några vänner som hade den typen av utfört arbete, måste du ta till de lokala gula sidorna.
 2. 2
  Innan du ens börjar ringa entreprenörerna, kolla med Better Business Bureau (BBB) ​​i ditt område. Se om det finns några olösta klagomål med en viss entreprenör. Välj en som har inga uppgifter om klagomål, eller en där klagomålet Beslöts att konsumentens tillfredsställelse. Var medveten om att en ny entreprenör eller en som ändrade sitt juridiska namn till Dodge klagomål inte kan ha någon dokumentation av klagomål med BBB, så det är viktigt att följa alla dessa steg.
 3. 3
  Ring entreprenörer som klarar BBB testet och få bud. Var noga med att ge jobbet detaljerna på samma sätt med varje entreprenör så att du inte kommer att jämföra "äpplen och apelsiner". Få en lista med referenser, som nyligen har avslutat jobb entreprenören har gjort som liknar dina.
 4. 4
  Välj det bästa budet. Den bästa budet är inte alltid det lägsta, som kvaliteten på materialen kan variera. Ingående granska förslagen.
 5. 5
  Ring referenserna som ges av entreprenören du plockat. Se hur nöjda kunderna var med jobbet. Om det fanns klagomål om jobbet, eller uppdragstagaren inte ge några referenser, överväga "näst bästa" bud istället.
 6. 6
  Kontrollera att entreprenören du väljer är licensierad.
 7. 7
  Läs avtalet noga. Se till att entreprenören har en ansvarsförsäkring och att hans anställda omfattas av arbetare s ersättning. Ställ frågor om något du inte förstår, och inte vara blyg om att be om ändringar i avtalet. Du är kunden.
  • Se till att kontraktet listar detaljerna av ditt jobb. Lista varumärken förnödenheter, typ och mängd av varor som skall installeras, etc. Kommer din entreprenör göra målningen efter något har installerats eller underleverantörsavtal med någon annan, eller lämna dig att säkra målningen?
  • Inkludera sanering och avlägsnande av skräp i kontraktet.
  • Notera någon uppföljning eller garanterar avtalet ger.
 8. 8
  Skaffa ett ansvar försäkringsbevis utfärdas i ditt namn. Försäkringsbolagen ger dessa ut på en regelbunden basis. Var inte blyga för att be om det. Det är det enda säkra försäkringsbevis oavsett vad som står skrivet på lastbilen!
 9. 9
  Se till att entreprenören erhåller nödvändiga bygglov. Om han / hon kommer att gräva, se till att han / hon kontrollerar underjordiska verktyg.
 10. 10
  När du är nöjd med avtalet, underteckna den och ge entreprenören sin insättning med check. Om du bestämmer dig för att ge en kontant deposition, vara säker på att få ett kvitto.
  • På många projekt finns det ingen anledning att ge en insättning. I vilket fall, låt inte de betalningar komma före jobbet. Betalning bör göras på en färdig grund: att säga att jobbet är 25% klar (kontraktet ska beskriva vad det är), sedan betala 25%, etc. Det enda undantaget är för anpassade material som en entreprenör inte kan återvända.

Tips

 • Allt annat lika, en entreprenör som är tillräckligt stor för att ha en verklig person som svarar i telefon under normal kontorstid är en bättre insats än en "one man band" som har alla sina samtal till röstbrevlådan eller en telefonsvarare.
 • Du kanske upptäcker att du kan hitta någon entreprenör som inte har haft några klagomål. Om detta är fallet, välj en med minst antal klagomål, och leta efter ett uttalande i BBB-rapport som säger "mängden klagomål är genomsnittet för denna typ av verksamhet".
 • Betala inte kontant. Betalning med bara om någon annan alstrar en dokumentation av betalning som kan vara bra att ha bör en tvist uppstår.

Varningar

 • Tänk på att om entreprenören inte har arbetare ersättning försäkring och en arbetstagare kommer till skada på ditt jobb, kan du hållas ansvarig! Likaså om han skadar din nästas egendom och han inte har ansvarsförsäkring. För extra trygghet, be entreprenören namnet på hans försäkringsbolag och kalla det försäkringsbolag för att kontrollera att han har ansvar och arbetare s ersättning täckning gällande.
 • Lita inte på muntliga löften. Få allt i skrift. På så sätt blir det inga missförstånd och din position kommer att bli mycket starkare om, Gud förbjude, du måste gå till domstol för att lösa ett problem.
 • Inte betala för hela jobbet i förväg. De flesta entreprenörer på små projekt kommer att kräva en liten deposition vid undertecknandet, hälften på faktiskt börjar jobbet och resten på färdigställandet. På större arbeten, såsom ett rum Dessutom kommer betalningen delas i tredjedelar på vissa "benchmarks", t.ex. en tredjedel vid början, en tredjedel efter avslutad inramning, grov VVS och grov el, och den sista tredjedelen efter slutförandet.