Wki

Hur man kalibrerar en momentnyckel

Att ha tillförlitliga verktyg i din låda är mycket viktigt. Vissa verktyg behöver särskild vård och anpassning. Korrekt momentnyckel kalibrering av en professionell bör göras varje år eller så, men i en nypa, finns det ett sätt att kalibrera en själv. Denna artikel kommer att berätta hur man kalibrerar en momentnyckel med denna metod.

Steg

Hur man kalibrerar en momentnyckel. Märk baksida skiftnyckel vid centrum av drivningen av skiftnyckel.
Hur man kalibrerar en momentnyckel. Märk baksida skiftnyckel vid centrum av drivningen av skiftnyckel.
 1. 1
  Märk baksida skiftnyckel vid centrum av drivningen av skiftnyckel.
 2. 2
  Mät från detta märke till var du vill placera din hand medan du använder verktyget och göra en andra markering (eller en linje). Bestäm avståndet mellan de två varumärkena.
 3. 3
  Säkra fyrkantiga huvudet i en bänk skruvstäd, vilket gör att ingen annan del av nyckeln vidrör vice. Flytta handtaget till ett horisontellt läge.
 4. 4
  Passa momentvärdet till inställningen av avståndet du fick i steg 2 x 20 pounds (9.07 kg).
 5. 5
  Dinglar en £ 20 (9.07 kg) vikt från märken du ritade i steg 1 och 2.
 6. 6
  Om ett klick från verktyget hörs, lyfta vikten och sakta flyttar den åt skiftnyckel huvudet tills klicka hållplatser. Gör en trevande märke och upprepa steg för att se till att platsen är korrekt.
  • Om det inte finns någon klickar på första, flytta vikten från chefen för skiftnyckel tills du hör ett klick. Gör en trevande märke och upprepa för att se platsen är korrekt.
  • Du kan göra ditt varumärke mer definitiv efter två eller flera kontroller landa på samma plats.
 7. 7
  Mät avståndet mellan den fyrkantiga huvudet och klickar markerar du just gjort. Detta är det andra numret du behöver för din kalibreringsekvation. För att hitta den verkliga mängden vridmoment, multiplicera avståndet med 20 pounds (9,07 kg).
 8. 8
  Använd formeln ta = ts x (D1/D2). Anslut dina siffror i denna ekvation, komma ihåg att TA är vridmomentet anbringas, är Ts ditt momentinställning, står D1 för den sträcka du hittade i steg 2 och D2 står för den sista sträcka du hittat.
 9. 9
  Kontrollera dina matte flera gånger och justera skiftnyckel därefter.
 10. 10
  OBS: Det avstånd som spelar roll är avståndet från mitten av enheten huvudet till den plats du hänger vikten. Det har ingenting att göra med var du brukar lägga din hand. Det är foot pounds. Fötterna avser momentarmen. I detta fall momentarm är avståndet från mitten av enheten huvudet till den plats du hänger vikten. Så om du hänger vikten 1 fot från enheten huvudet mittlinjen och hänga en 20 # vikt du ansöker 20 pounds x 1 fot till enheten huvudet eller 20 fot pounds. Om du lägger tyngden 6 "från mittlinjen av huvudet du skulle ha 10 foot pounds (20 pounds x 0,5 meter = 10 foot pounds. Nyckeln Handtaget bör vara parallella med golvet när du gör detta, men för mer exakta mätningar, redogöra för den extra vikten av den svängande skiftnyckel hantera själv, mätt från hang punkten. Detta skulle normalt vara ~ £ 1 för tum skiftnycklar pund storlek och ~ £ 2 för fot lb storlek skiftnycklar om du inte har en väga skala.

Tips

 • Den vikt du använder måste vara exakt 20 pounds (9,07 kg).
 • Tänk på att lyfta vikten av skiftnyckel handtag när du söker och dubbelkontroll klicket plats för att garantera plats noggrannhet.
 • Om du har allvarliga tvivel om din förmåga att kalibrera verktyget på detta sätt, skicka den till en professionell butik. Butiken kommer att ha rätt utrustning och personal för att kalibrera den korrekt.

Saker du behöver

 • Bänk klämma eller skruvstäd
 • Ett objekt som väger 20 pounds (9,07 kg)
 • Tunn rep eller garn
 • Måttband
 • Marker
 • Kalkylatorn eller papper och penna (valfritt)