Wki

Hur du kan hjälpa jordbävningsoffren i Japan

En magnitud 9,0 jordbävning drabbade Japan den 11 mars 2011 kl 05:46 UTC / 02:46 JST. Det och tsunamin som följde förstörde hem och tusentals människor saknas. Många av oss känner ett akut behov av att hjälpa till och det bästa svaret just nu är att göra en monetär donation snarare än att försöka att donera material eller livsmedel. På så sätt kan den organisation du väljer att donera köpa material och mat som behövs och kommer inte att behöva skicka dem så långt.

I den här artikeln hittar du en rad möjliga alternativ för att göra donationer, tillsammans med några andra idéer om hur du kan hjälpa till.

Steg

Hur du kan hjälpa jordbävningsoffren i Japan. Från oss, skicka meddelandet "redcross" till 90999.
Hur du kan hjälpa jordbävningsoffren i Japan. Från oss, skicka meddelandet "redcross" till 90999.
 1. 1
  Från oss, skicka meddelandet "redcross" till 90999. Detta kommer automatiskt att donera 10€ till Röda Korset för att hjälpa jordbävningsoffren. Donationen kommer att debiteras på din telefonräkning och kommer att gå direkt till det japanska Röda Korset.
  • Från Kanada, skicka samma meddelande till 30333.
 2. 2
  Donera direkt via Röda korset webbplats i ditt land. En del av länkarna är följande:
 3. 3
  Ge ett bidrag till japan gren av Frälsningsarmén, som har erbjudit skydd åt strandsatta pendlare i Tokyo.
  • I Europa, för att göra en 10€ donation text JAPAN eller QUAKE till 80888.
 4. 4
  Gör en donation till nätet.
  • Convoy of Hope ger mat, vatten och förnödenheter. Förutom maten som erhålls från Stillahavsområdet, är Convoy of Hope sjöfart vattenfiltrering enheter, filtar, bärbara kaminer, hygienartiklar och andra saker som behövs från en värld distributionscenter i Europa.
  • att göra en donation med kreditkort.
  • Om du texten TSUNAMI till 50555, Convoy of Hope kommer att få din donation och en 10€ 0,00 avgift kommer att läggas till din mobilräkning.
 5. 5
  Gör en donation till Rädda Barnens organisation, som svarar på denna katastrof.
 6. 6
  Överväga att donera via Googles krishantering. Det är på: http://www.google.com/crisisresponse/japanquake2011.html. På denna sida kan du välja att donera till det japanska Röda Korset, UNICEF eller Rädda Barnen. Denna sida finns även praktiska snabblänkar och telefonnummer för nödsituationer och för att finna människor, riktiga uppdateringar tid, och anslagstavlor.
 7. 7
  I europa, donera via ShelterBox. ShelterBox ger stöd genom att leverera nytta lådor med en kvinnojour och akuta verktyg lättnad. Du kan göra en donation på: http://www.shelterbox.org/
 8. 8
  Hjälp zoo och akvarium varelser av japan: Donera att hjälpa omlokalisering fond nödläge av djur, placering av generatorer, reparationer av kapslingar och livsmedelsförsörjning. Fond: http://www.heralddeparis.com/help-the-zooaquarium-creatures-of-japan/126581
 9. 9
  Gör en donation till den globala ge japan jordbävningen och tsunamin lättnad fonden: http://www.globalgiving.org/projects/japan-earthquake-tsunami-relief/. Det finns olika nivåer av donation belopp som du kan göra och du kan också göra dessa donationer till ära eller minne av någon om ville.
 10. 10
  Hjälpa människor att hitta varandra. Om du har information om någon i Japan, prova att lägga till följande:
  • Google Person Finder på: http://japan.person-finder.appspot.com/?lang=en. Du kan använda detta för att både hitta och ge information om någon saknas eller hittades.
  • Amerikanska medborgare kan använda det amerikanska utrikesdepartementet webbplats med information: http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/pa/pa_5378.html US State Department information.
  • Användning och Facebook som ett sätt att dela information om var människor och för att ansluta människor igen. Du kan också dela dina donation länkar på dessa webbplatser, som förklarar att du har använt dem för att donera och uppmuntra andra att göra det också.
  • Vissa online community styrelser kan vara tillgängliga för användning i ditt land för att lämna meddelanden om att hitta folk. Gör en online-sökning för sådana skivor.
 11. 11
  Skicka ett meddelande av hopp och uppmuntran till skolbarn och räddningspersonal i japan. Hoppas Letters hjälpa genom att samla online-meddelanden, översätta dem till japanska och leverera dem via lokala organisationer. Du kan skicka ditt meddelande på.
 12. 12
  Donera från var som helst i världen till pålitliga projekt av ditt val på http:/ / www.betterplace.org/ med en lista med välgörenhetsorganisationer och exakt de saker de behöver för att hjälpa till. Betterplace välgörenhetsorganisationer inte bara ta pengar, men också kläder, stolar, skrivbord etc. Donera vad du vill, var du vill.
 13. 13
  Gör en lemonad stå och donera till någon av de ovan nämnda platser. Andra saker du kan göra för att fundraise inkluderar:
  • Håll en baka försäljning (quake baka) och skicka intäkterna till insamlingen av valet.
  • Organisera en triathlon, maraton, eller annat sportevenemang. Samla sponsring och pengar fundraising att skicka till japanska välgörenhet val genom biljetter, hinkar insamling, utlottningar, sponsring per mil / mål, etc.
  • Auktionera ut föremål av värde som objekt som undertecknats av idrottsstjärnor och politiker, företag donationer etc. Förklara att alla vinster går till välgörenhet, för att bevisa detta, erbjuda sig att ge vinnaren med banken bevis för betalning av vinster till välgörenhet konto.
  • Håll en välgörenhetsorganisation enhet eller gala på din lokala skola och skicka alla intäkter till en skola i nöd i Japan.
  • Ta en samling hink till arbete eller till grannar och vänner som känner dig och frågar om de ska donera. Håll alla donation kvitton som bevis för donation ifall någon frågar om detta. Du kanske vill fråga bara folk du känner att andra människor kanske inte känner att de kan lita på dig om de inte vet du, det beror på var du bor.

Tips

 • Ha tålamod som några av platserna kan lida ett överväldigande gensvar. Gör en anteckning att återkomma senare om du inte kan få i genast.
 • När det gäller att skicka fysiska föremål, vänta tills informeras om detaljerna. Japan är ett högt utvecklat land med en stor tillverkningsindustri, dess behov kan vara ganska specifik och om du vill hjälpa till med varor, är det bäst att vänta på information.
 • Du kanske kan hjälpa till med dina egna färdigheter såsom medicinsk, logistik, räddningsaktion, etc., färdigheter. Kontakta de berörda organisationerna för mera detaljer.
 • Vissa donationer är skattemässigt avdragsgill, beroende på var du bor och mängden donerat. Behåll alla kvitton som bevis på dina donationer.
 • Om du vill göra en donation men inte har mycket eller några pengar, överväga att hjälpa till genom att dela information om donationer så långt som möjligt och spendera tid på att skicka meddelanden av stöd med hjälp av sociala medier. Om du är i Japan och kan erbjuda ett utrymme för människor som har förlorat sina hem, överväga att göra detta som ett sätt att hjälpa till.
 • Ring personer du känner från Japan som bor eller växte upp utanför det landet. Ring folk du känner som har familj och vänner i Japan. Kalla dem även om du inte har pratat med dem sedan gymnasiet. Nå ut. Bara visa att du är med dem. De är inte ensamma. Japanska-européer sörjer också.
 • Be för de drabbade och anhöriga i jordbävningen. Hjälpa till att organisera bönemöten runt ditt område i gudstjänstlokaler.

Varningar

 • Som alltid, se upp för bedrägerier när du gör donationer eftersom det ofta är likgiltig opportunister som använder fruktansvärda katastrofer för att vända en snabb vinst. Var noga med att göra utbetalningar endast till seriösa organisationer genom säkra medel och om du är osäker, kontakta organisationen. Var försiktig med dörr-till-dörr-samlare - fråga efter ID och tala om för personen du ringer deras högkvarter innan donera.

Saker du behöver

 • Internet eller andra medel för att donera och dela information