Wki

Hur att sparka ner en dörr

Det kommer säkert att hända någon gång - huset nycklar är inne, du är utanför, och dörren är låst. Naturligtvis bör din första alternativet vara en outnyttjad nyckel, en olåst fönster, bända upp låset med ett kreditkort, eller ens ringa en låssmed, men om alla dessa misslyckas, ibland du måste ta en mer drastisk metod.

Steg

Hur att sparka ner en dörr. Välj en ingång som kan lättast sönder vid nedslaget och mest kostnadseffektivt att ersättas, såsom ett litet fönster eller den billigaste dörren du har.
Hur att sparka ner en dörr. Välj en ingång som kan lättast sönder vid nedslaget och mest kostnadseffektivt att ersättas, såsom ett litet fönster eller den billigaste dörren du har.
 1. 1
  Håll dig lugn. Det är naturligt att vara arg eller upprörd, men det kommer inte att hjälpa, och det är verkligen inte kommer att göra din bättre. I själva verket, det ökar sannolikheten för att skadan. Innan du slå ner dörren, se till att du har förbrukat dina andra alternativ. Finns det något annat sätt att komma in? Har du funderat på att bryta ett litet fönster som du enkelt kan byta ut? Inventera din situation, och om det finns något annat val, gå vidare till nästa steg.
  • Som en alternativ metod, kan du använda en hammare eller slägga eller annan lämplig bultande anordning för att slå området under dörrhandtaget. Detta föreslås för personer som inte är fysiskt kunna leverera en bra kick. Det kan ta några fler strejker eftersom effekten inte kommer att motsvara en full body spark, men om du inte har en, måste du sparka.
 2. 2
  Välj en ingång som kan lättast sönder vid nedslaget och mest kostnadseffektivt att ersättas, såsom ett litet fönster eller den billigaste dörren du har.
  • Du förmodligen inte kommer att kunna sparka den i om du inte sparka i riktning dörren normalt gungor, så du vill kontrollera svingen av dörren innan du bryter din fot. När dörren öppnas utåt, kanske ta bort gångjärnen vara ett enklare sätt att få i. Men många kommersiella gångjärn har stöld stift bevis gångjärn som inte tillåter dem att tas bort.
  • Vet vilken typ av dörr du öppnar och vilken typ av våld det kommer att kräva.
   • Ihåliga kärna - Dessa dörrar är oftast inne i dörrar utan isolering eller säkerhet och kräver minimal kraft.
   • Solid Wood - Dessa dörrar är tillverkade av lövträ och kräver en genomsnittlig mängd kraft. Du kan också använda en kofot, men det kanske inte nödvändigt men.
   • Fast kärna - Insidan ramen för denna dörr är barrträd med laminat på varje sida och en flisas eller rakat trä kärna som kräver genomsnittliga kraft.
   • Metallöverdragen - Dessa dörrar är barrved med en tunn metall som täcker och kräver i genomsnitt till över genomsnittet mängd kraft. En kofot kan vara nödvändig.
   • Hollow Metal - Dessa dörrar är mycket tyngre än andra dörrar, har förstärkande kanal runt kanterna och låset montering området, och vissa har isolerande material. De kräver maximal kraft och en kofot.
 3. 3
  Fokusera på området strax nedanför dörrhandtaget. Det är där du kommer att leverera slaget i syfte att tillämpa maximal kraft. Ta ett andetag eller två, och förbereda sig för att strejka.
 4. 4
  Stå åt sidan några meter bort från dörren, med din dominanta foten vänd mot den. Med din dominanta benet, området strax nedanför dörrhandtaget ganska hårt. När du utför denna spark, bör du inte vara "balanserad" (som på bilderna), utan bör din masscentrum vara framför, inte över, din stödben, vilket ger dig fart. Det ska kännas lite som att du "faller in" ditt mål. Luta dig inte bort från spark, men hålla kroppen upprätt så mycket som möjligt.
  • Målet med denna spark är att bryta den svagaste delen av dörren som vanligtvis är ramen, spärren, eller. För de flesta trädörrar utan mycket stora bult lås, kommer att lyckas med denna teknik orsakar trim runt dörren för att bryta, vilket gör att dörren öppnas.
  • Det är tillrådligt att slå med den enda eller hälen på foten, i stället för kanten. Eftersom du försöker överföra totala kinetiska energin, snarare än att skada området direkt träffas av din kick, ökar effekten området på detta sätt är inte skadlig för effekten, och bidrar till att minska risken för skador på din fot.
  • Det är också viktigt att hålla din bas benet (benet du står på under sparken) stadigt på marken för att överföra mest energi i din kick. Tänk på att trycka från den häl.
 5. 5
  Försök en gång eller två gånger om det inte fungerar första gången. Dock bör du hammare inte bort vid en envis dörr för många gånger, eftersom detta kan orsaka för mycket skada på dörren (eller kroppen). Försök att hitta en annan väg in, eller bara vänta på hjälp.

Alternativ metod: back kick

 1. 1
  Stå med ryggen mot dörren och sparka som en åsna. Denna metod ger en hel del kraft och mer stabilitet. Se bara till att din fot landar platt strax under dörren knopp, detta kan eller inte kan hända, beroende på din längd.
 2. 2
  Placera armarna på axlarna av en kompis som står framför dig (eller använd ett bord eller något som inte kommer att flytta och kommer att stödja din vikt) för ytterligare stabilitet medan du koncentrerar dig på landning foten på rätt plats.
 3. 3
  Ta några praxis "kranar" för att hjälpa till att förhindra att bryta foten på dörrhandtaget.

Alternativ metod: front tryck spark

 1. 1
  Tänk på att främre sparkar en dörr ner inte kommer att erbjuda så mycket kraft som en sida eller back kick, och ökar risken för skador dramatiskt, eftersom den kraft som används är inte direkt vinkelrät mot dörren, och tårna av en fot kan landa på ratten eller lås i stället för dörren, vilket kan sträcka vristen eller bryta senor på hälen. Trots detta ser det långt, långt svalare.
 2. 2
  Stå ett par meter bort från dörren, med din dominanta fot placeras i ryggen.
 3. 3
  Använd din dominanta benet till området strax under dörrhandtaget ganska hårt (med en framåt, driver rörelse, inte en uppåtgående gunga). Använd inte bollen på foten för att utföra denna strejk, använd istället hälen. Var noga med att inte stöter din fot på dörrhandtaget.

Tips

 • Ramma dörren med din axel kan orsaka dislokationer. Dessutom är impulsen av slaget lägre, eftersom axeln är mjuk och tar längre tid att leverera sin kraft än din sko, vilket är ganska svårt. Var noga med att sparka.
 • Hoppa inte när du sparkar dörren. Jumping ökar inte kraften i din kick, om du hoppar från en stege eller gör en snurrande roundhouse kick, som är värdelös mot en dörr. Hoppning kommer att ge dig mindre stabilitet, minskar kraften i din kick och ökar sannolikheten för skada.
 • Det kommer att bidra till att andas ut kraftigt eller ens skrika när sparka landar. I kampsporter kallas detta en kiai (uttalas "nyckel-hiye"). Det stramar kärnan muskler i bålen, och hindrar din torso från att absorbera rörelse framåt (dvs. mer energi överförs till dörren).
 • Om du tror att du kan behöva använda denna färdighet vid någon tidpunkt, öva den några gånger på säkra, enkla mål. Detta kommer att bidra till att du inte skadar dig när du försöker den äkta varan.

Varningar

 • Antingen engagera sig för att bryta upp dörren på en spark, eller inte ens försöka. Kraften av ditt eget spark mot ett objekt som inte ger vika kan orsaka allvarliga skador på dina leder, inklusive ditt knä och fotled. Se till att du kommer att använda tillräckligt med kraft för att öppna dörren på ett kick. Om du är osäker på dig själv, försök inte detta. Mest trä, innerdörrar av ett hus är enkelt öppnas i ett kick, medan ytterdörrar är inte.
 • Aldrig räta ut benet hela vägen när man gör denna typ av kick. Se till att din benet fortfarande är böjt när foten träffar målet. Räta benet hela vägen kan orsaka allvarliga skador på knäet.
 • Dessa instruktioner gäller främst trädörrar utan deadbolts. Om det finns en deadbolt, tar det en mycket svårare effekter och / eller flera strejker för att krossa dörrkarmen. Om dörren och dess ram är gjord av metall, kan du bara glömma det hela, eftersom du bara kommer att hindra och / eller skadar dig.
 • Om du inte är i god fysisk form, inte använda den här metoden. Det gäller en hel del kraft på kroppen, och bör inte försöka med någon med fysiska begränsningar.