Wki

Hur man väljer ett skjutvapen för personlig eller hem försvar

Välja ett vapen i försvarssyfte är en viktig och skrämmande beslut. Generellt sett finns det två typer av vapen: pistoler och gevär. Handeldvapen är konstruerade för en rättvis användning och bärbarhet, men saknar i allmänhet den bromskraft av långa kanoner, som sträcker sig från hagelgevär till gevär till sub maskingevär. Fortsätt att läsa för att få hjälp med att välja vilken typ du behöver.

Steg

Hur man väljer ett skjutvapen för personlig eller hem försvar. lagligt.
Hur man väljer ett skjutvapen för personlig eller hem försvar. lagligt.

Handeldvapen

Medan storlek, vikt och utformning av vapnet gör dem det vanligaste valet för personligt försvar (dom transporteras med minsta möjliga obehag eller exponering), tvingar det dem att använda en svagare patron för upprepade skott med relativ lätthet.

 • Den concealability till handeldvapen lånar dem att vara den mest använda gunfight vapen. Om du inte förväntar sig problem, ta med dig något lätt att hantera.
 • Tillförlitlighet är antalet en aspekt att titta på när man väljer en personlig eller hem försvar vapen.

Välja en kaliber

Kaliber val i pistoler är en varm källa till debatt bland taktik sinnade pistol användare. Medan den allmänna bromskraft för en pistol är mätbart låg jämfört med nästan alla gevär, vill du göra ett välgrundat val att ge dig den bästa fördelen.

 • Mindre kalibrar, såsom 0,380, 9mm, etc, resulterar i allmänhet i en högre kula hastighet, reducerad rekyl som möjliggör snabb uppföljning skott, högre tidskrifter kapacitet (eller mindre inramade pistoler), och högre kulor hastighet.
 • Stora kalibrar såsom den ärevördiga.45 funktionen långsammare kulor som har ökat total diameter, vilket möjliggör ett bredare första såret kanal (vilket ger dig en något ökad chans att träffa något avgörande). De tyngre kulor och generellt höga energier munkavle öka rekyl, vilket resulterar i långsammare uppföljning skott och den större diametern av patronerna innebär lägre kapacitet tidskrifter.
 • Den mest avgörande faktorn som avgör vilken kaliber du väljer är hur exakt och bekväm du är med en viss kaliber. De flesta amerikanska självförsvar experter anser.380 ACP (9 x 17 mm Browning Short) eller 9mm som minimum för adekvat försvar, medan europeiska Polisen tror att.32 ACP (7,65 x 17 mm Browning) som tillräcklig. Göra ett välgrundat beslut om vad kaliber du kommer att använda kräver erfarenhet. Shoot många olika kalibrar och välja den största kaliber som du bekvämt kan skjuta och göra snabba, korrekta uppföljning skott med.
 • Inte helt bortse en.22 om ditt mål är hem försvar. En halvautomatisk.22 pistol eller Ruger 10/22 karbin med en hög kapacitet tidningen är lätt att kontrollera när du fotograferar snabbt och kan vara mycket effektiv på nära håll (de flesta hem-försvar skott förekommer på mindre än 7 meter), och. 22 ammunition är mycket billig. Dessutom kommer en.22 tränga igenom väggar, vilket minskar skador på egendom och risker för dina grannar om du missar.
 • När du gör ditt beslut, även tänka på kostnaden för ammunition! Du vill kunna enkelt råd tillräckligt ammunition för att hålla upp en regelbunden träning rutin.

Ramstorlek

Handeldvapen kommer i alla former och storlekar. Från derringers som bara är två eller tre inches lång, vad är skämtsamt kallas "hand kanoner" som kan vara 12 eller fler inches lång.

 • För dem som räknar med att bära en dold pistol, en tändare, är polymer inramade skjutvapen ofta att föredra framför en tyngre inramade metall skjutvapen eftersom vikten av skjutvapnet kan bli betungande med tiden. Tyngre bälten finns dock att mildra effekten av tyngd. Mindre handeldvapen också stöd hemlighållande eftersom de är lättare att dölja under kläderna.
 • För hemmet försvar, eller öppet transporteras handeldvapen, är det vettigt att ha en större ram. Ju längre slide kommer att hjälpa noggrannheten genom att öka avståndet mellan de främre och bakre sevärdheter, och den tyngre vikten minskar rekylen och möjliggör snabbare uppföljning skott.
 • Välja en medelstor ram kan möjliggöra mer mångsidighet, på grund av en kompromiss mellan vikt och storlek som gör att du kan använda vapnet i fler roller.

Pistols

Pistoler representerar nyare handeldvapen teknik än revolvrar (även om John Browning uppfann idén om en bild bifogad fat omkring 1900). Många brottsbekämpning och militärer världen över förlitar sig på pistoler för sina sidearms.

En pistol håller oftast sin ammunition i en fjäderbelastad låda av metall som kallas ett magasin (inte ett klipp som är vanligt missförstånd). Pistolen primtal sig för nästa skott genom inverkan av en bild - en bit metall som täcker pipan. Styrkorna av gaserna framdriva kula från pipan när den avfyras tryck bakåt på bilden, vilket gör att resa till bak och dra / skjuta ut tillbringade skal från pistolen, vid vilken tidpunkt en fjäder komprimeras av bakre åtgärden skjuter sliden framåt, vilket gör att bilden ska fånga den bakre delen av en annan patron från magasinet, trycka in den i pipan.

 • Tidiga pistoler plågades av tillförlitlighet problem. Under de senaste 50 åren har dock tillförlitligheten av halvautomatiska handeldvapen förbättrats markant jämfört med revolvrar.
  • Till viss del, kanske en dyrare, namn märke handeldvapen utföra mer tillförlitligt än en mycket billig en. Även om du inte behöver spendera tusentals dollar, räkna med att betala minst 300€ USA för en helt ny halvautomatisk pistol med en rimlig nivå av kvalitet.
  • Kostnaden är inte det enda övervägandet men, det bästa vapnet är den du faktiskt har med dig - det är bättre att ha en billig pistol som ingen pistol alls!
 • Pistoler har ett antal fördelar jämfört med revolvrar:
  1. De är tidningen Fed, vilket innebär att när du har utarmat någonstans mellan 5 och 33 omgångar (beroende på modell av vapnet, förmåga till tidningen, och tillämpas i staten / lokala lagar), kan du snabbt byta magasin och komma tillbaka in i kampen. (Observera att detta endast gäller för så många tidningar som du har förinstallerad med ammunition. Reloading ett magasin under stress med lösa skott kan ta ett smärtsamt lång tid, eller vara nästan omöjligt att avsluta pga minskad motorik orsakade av effekterna av stora mängder adrenalin.)
  2. Den kraft som krävs för att driva bilden på vapnet gör dem mycket mer önskvärt för multipel-shot möten som bilden agerande dämpar rekylen till en viss grad. Detta möjliggör snabbare och mer exakt uppföljning skott. Den bakre verkan av bilden när du tar ur den förbrukade höljet minskar den totala rekylen från avfyras runt på grund av sin talan att minska den energi som skapas genom att accelerera kulan ner i tunnan.
 • Det finns också nackdelar med pistoler:
  1. Pistoler är svårare att fungera säkert. Rensa pistol (avlägsnar ammunition för att göra det "safe") tar fler steg och disciplin än en revolver.
  2. Den mekaniska funktionen av pistoler är mer komplex än revolvrar, skapa fler möjligheter för misslyckandet av en eller flera komponenter för att inaktivera pistolen. Som ni kanske förstår, kan avbrott av detta slag i en livshotande situation vara mycket problematiskt. I det fall där en patron matas inte ordentligt in i kammaren, är en pistol obrukbar tills stoppet rensas, medan med en revolver, avtryckaren igen när en patron inte avfyras kommer att rotera cylindern, att en ny patron i linje med slagstiftet. Denna nackdel med en pistol kräver extra utbildning och praktik säkerställa stegen för att rensa stopp och tillbaka skjutvapen till fungerande skick kan utföras instinctualy.
  3. De multipla rörliga delarna hos en pistol innebär att i allmänhet, är de chambered för mindre kraftfulla kalibrar än revolvrar.

  Revolvrar

  Revolvrar har varit ett populärt vapen val eftersom de uppfanns. Deras extremt enkel mekanik gör dem mycket lätta att tillverka, och deras grundläggande design har funnits i århundraden.

  Revolvrar tillåter dig att skjuta mellan fyra och åtta omgångar i följd utan omlastning. Ammunition lagras i en rund bit metall som kallas en "cylinder", som roterar när hammaren är spänt eller man trycker på avtryckaren (beroende på "åtgärd" av revolver). Om en runda inte avfyrats, helt enkelt cocking hammaren eller avtryckaren igen (beroende på kapacitet revolver) att rotera cylindern för en ny patron.

  • Fördelarna med att välja en revolver:
   1. Pålitlighet är den mest attraktiva inslag i en revolver. En vanlig shooter skulle ha svårt att göra en spurless (MED OSYNLIG HANE), dubbelverkande revolver inte skjuta när man trycker på avtryckaren. Designen är enkel, och användningen är ännu enklare: plocka upp en laddad pistol, koppla ur säkerheten (om tillämpligt), och tryck på avtryckaren, och det kommer att avfyras.
   2. Enklare drift innebär att en ny shooter är lättare kunna lasta en revolver. Ta bort all ammunition från cylindern snabbt lastar pistolen.
   3. Revolvrar också generellt kamrar i mer kraftfulla kalibrar än sina halvautomatiska motsvarigheter..357 Magnum och.44 Magnum revolvrar är extremt populära och packa en hel del energi när den avfyras.
  • Nackdelar till revolvrar inkluderar:
   1. Omlastning en revolver är en mycket skicklig operation och det kan ta lite tid. Jämn hastighet lastare kräver övning och fortfarande är inte lika snabbt som att byta ut en förladdad tidningen som du kan göra med en pistol.
   2. Cylindrar ofta inte kan hålla nästan lika många patroner som pistol magasin, vilket innebär man måste ladda oftare i de sällsynta fall en längre eldstrid. Man bör dock notera att de flesta självförsvar möten kräver mindre än fyra eller fem skott.
   3. Även om de kan vara mer "pålitliga" de är ingalunda mer robust. Mekanismen för DA revolvrar kräver clockwork precision. Som påpekats av kända skjutvapen tränare Massad Ayoob, auto-pistoler är överlägsna i att hantera grus och smuts (t.ex. bitar av gore osv)

   Pistol slutsats

   • Handeldvapen tar skicklighet och praxis att använda. Om du inte är villig att ägna tid och ansträngning att lära sig de färdigheter, inte äventyrar andra genom att försöka använda en under stress. Pistol skytte anses vara en sport eftersom det tar utbildning och kompetensutveckling.
   • För första ägare gången handeldvapen, revolvrar är förmodligen ett bättre val eftersom de är enklare. Vanligtvis de håller 5-6 omgångar, vilket är nog så att du inte behöver ladda om under de flesta incidenter hem försvar.
   • För mer erfarna användare, eller användare är villiga att ta en formell instruktion, får en halvautomatisk pistol vettigare grund av deras ökade kapacitet och enklare uppföljning skott. Operationen tar lite mer utbildning och praktik, men det positiva är varför majoriteten av brottsbekämpning och militär personal bära halvautomatiska handeldvapen.
   • Varje person är unik. Ett skjutvapen som "passar" min hand helt inte känns rätt för dig. Mest skjutvapen ägarna är glada att låta en nybörjare att prova ett par skott. Gör din forskning, testavfyra några vapen innan du investerar.
   • När jakt, får en större kaliber krävas så många farliga leken har tuffa hud och muskler den behöver extra energi för att tränga igenom hud och muskler för att nå vitala organ. Många lägre effekt patroner får inte tränga djupt nog för att orsaka invalidiserande skador.

   Gevär

   Det har sagts, "Packa en pistol för det oväntade, men om du vet att du kommer att vara i en eldstrid, alltid ta en större pistol!" Handeldvapen saknar makt. En high-end.44 Magnum pistol kommer att producera ca 1000 ft / lb av nospartiet energi, en traditionell "Varmint" kaliber, den.223, kommer att producera ca 50% mer energi, och high-end gevär producera över 10.000 ft / lb!

   De främsta fördelarna med långa vapen är kraft och precision. Med lite övning kan en anständig shooter träffade en man sized mål på mer än 300yds med rätt gevär, på grund av den mer kraftfulla runda, längre pipa och längre sikt-base (avståndet mellan de främre och bakre siktet).

   Hagelgevär

   Hagelgevär kan ha antingen släta eller räfflade hål. De används för att avfyra grovkalibriga "skal" som innehåller antingen skottet (en multipel mängd metall pellets) eller en enda stor snigel.

   • Fördelarna med ett hagelgevär:
    1. Den största fördelen med hagelgevär är deras förmåga att skjuta skott (och bara om något annat). Den utspridning av skottet vid bränning ger en större yta att drabbas med varje trigger pull, minskar kravet på precision skytte, och, beroende på vilken typ av ammunition och sortiment, kan orsaka större skada än en enda kula från ett handeldvapen.
    2. Vissa hagelgevär har möjlighet att skjuta skott eller bullet-typ projektiler (känd som "sniglar"). Detta ger dem möjlighet att ha egenskaper som gevär, utan också möjlighet att använda skott beroende på situationen.
    3. Hagelgevär, liksom många långa vapen, är också anpassningsbar och mångsidig. De flesta moderna hagelgevär kan utrustas med olika längd fat, aktier, slutar förgrunden, sevärdheter och många andra tillbehör för att passa dina behov.
    4. Användningen av drosslar, en förträngning "tratt"-liknande avsnitt i slutet av pipan, kan du styra hur mycket skottet sprider ut i slutet av pipan. Vissa hagelgevär har fräsning eller annan metod vid slutet av pipan så att du kan enkelt ändra en choke beroende på dina behov. För defensiv användning, cylinderloppet (eller i princip ingen choke alls) och ibland förbättrad cylinder (IC) drosslar är vanligast. Dessa tillåter skottet att sprida ut snabbt och öka chansen att träffa ditt mål. Men vid längre avstånd (större än 20yds eller så) skottet sprider ut för mycket och kommer inte att kunna garantera en bra träff.
    5. En annan fördel med skytte skott från ett hagelgevär är den inneboende bristen på penetration. För hemmet skydd, kommer lättare skott blir sannolikt mindre än dödlig när den går genom en vägg, skydda oskyldiga familjemedlemmar eller grannar. Typiskt är penetrationen proportion till storleken på bilden (till exempel, är stora hagel fortfarande kan betydande penetration.) Även om "bäst" storlek är ett hett debatterat ämne, mindre fågel skott och skeet / lera mål dimensioneras skjuten på nära intervall kan vara mycket effektiv.
    6. Shotgun fat varierar i längd från 18,5 tums "hem försvar" fat till 24 tum jakt fat. Även många hagelgevär gjordes så pipan kan ändras lätt. På så sätt kan du sätta en kort fat på för hemmet försvar, och en lång pipa för jakt eller busting leror. Glöm inte att träna med din korta fat, though.
   • Det finns vissa nackdelar också:
    1. Även ett hagelgevär skjuter skott kommer att producera en spread mycket större än en fast projektil, utesluter det inte att det är nödvändigt att sikta. Vid normala avstånd hushållens rum, skottet spridning, även utan choke, är knappt så stor som en softball.
    2. Om du inte använder kulor, hagelgevär är värdelös på längre avstånd. Mellan spridning av skottet, och den lätta vikten av pellets, sjunker kraften i vapnet off förhastat eftersom räckvidden ökar. Som sagt, de flesta självförsvar möten sker väl inom räckhåll för ett hagelgevär.
    3. Hagelgevär med tunga laster, såsom 00 buck, kan sparka ganska hårt, vilket gör dem potentiellt svårt att kontrollera utan praktik.

    Gevär

    Gevär är vad de flesta människor föreställer när de tänker på en lång pistol. Gevär är utformade för att avfyra ett enda projektil, ofta mindre än de flesta pistolkulor, vid en mycket högre hastighet.

    Gevär har en mindre kusin kallas en "karbin". Carbines är vanligtvis lättare i vikt, och är kortare pipa (och lagras) än fullskaligt gevär. De skjuter ofta samma patroner, men på grund av sin längd de ofta kamrar i mindre, mindre kraftfulla kalibrar.

    • Rifle Fördelar:
     1. Till skillnad pistolkulor, som vanligtvis skapar smala permanenta sår kanaler, den kraftigt ökade hastigheten på Gevärskulor skapar en chockvåg som varaktigt kan förstöra stora mängder vävnad, kraftigt ökar dina chanser att stoppa hotet med ett enda skott rimligen placeras.
     2. Gevär patroner är betydligt mer kraftfull än pistol patroner. Detta större makt innebär att du kan skjuta effektivt på ett mycket längre avstånd.
     3. Gevär kräver fortfarande en hel del precision, men den skicklighet som krävs för en pistol är inte nödvändigt, och bromskraft är mycket bättre.
    • Nackdelarna med ett gevär:
     1. Som med alla gevär, är manövrerbarhet kraftigt reducerad på grund av dess totala längd. Hem försvar situationer kan kräva att du placerar lager nedanför axeln, minska din noggrannhet. Rörelse runt hörn och genom dörrar kan hämmas genom din tunna föregår dig genom dörren, varnar en fiende som du är där.
     2. Gevär är också mer kapabla att "over penetration". Det är där kulan passerar genom ett föremål, t.ex. en vägg, eller din avsedda målet och fortsätta med tillräcklig kraft för att skada eller döda. Över penetration kan mildras genom rätt ammunition val, men är alltid ett allvarligt övervägande med gevär.
     3. Rifle ammunition är mycket dyrare än pistol ammunition. Detta kan betyda att det är dyrare att öva med ditt gevär, och minska mängden träning och öva du har råd.
     4. Den totala längden av gevär innebär också att de är långsammare att sikta än en pistol på grund av sin vikt. Jämfört med en pistol, svänger ett gevär runt för att engagera ett hot kan ta längre tid, och i en självförsvar situation, kan förlorad tid vara dödligt.

     Lång gun slutsats

     Bära en lång pistol är svårare, på grund av sin storlek och vikt, men den större hastighet och kraft av kulorna ger mycket bättre resultat med en träff än en pistol. Som sagt, för försvaret i hemmet, är geväret allmänt erkänt av många vara ett överlägset val på grund av de nära områden och minskad sannolikhet för överpenetration. Ljudet av ett hagelgevär som plågat levererar den universella budskap som säger "fel hus, gå bort".

     Tips

     • Om det finns en dold pistol Permit finns i ditt tillstånd, ta kursen, även om du planerar att aldrig lämna huset med din pistol. Den dolt vapen Kursen kommer ofta att lära dig om de lagar i ditt tillstånd om användning av dödligt våld och kommer att göra dig en mer informerad vapenägare.
     • Medan en större kaliber kan vara mer effektiva på att stoppa någon avsikt att tillfoga allvarlig kroppsskada eller död på dig, om du inte skjuta den kaliber väl och kan inte träffa gärningsmannen, kan det största vapnet i världen sparar inte du. Välj ett vapen och kaliber utifrån din förmåga att skjuta den exakt och väl.
     • Det bästa vapnet att ha när du behöver det är den du har med dig.
     • Öva med skjutvapen. I en nödsituation, kommer du inte ha tid att dra ut den manuella och räkna ut hur det fungerar! Med muskel-minne kunskap om hur du fyller på, använda och tydliga fel med ditt skjutvapen kan rädda ditt liv.
      • Öva hur du kommer att kämpa. Inte långsamt sikta, pressa ut ett enda skott, och sedan stanna upp och titta för att se om det gick. Praktiken snabbt förvärva målet och placera en snabb, väl syftar inspelat (eller två eller tre). Har en betrodd vän berätta när du ska starta och sluta skjuta på måfå, simulera att hjälp behövs uppföljning skott. Öva clearing fel, eller omlastning i farten. (Gör allt detta med säkerhet i åtanke.)
     • Lista över vanliga handeldvapen modeller (eller bara göra): Glock (mycket populär och pålitlig), 1911 (traditionellt och slagkraftigt), Heckler och Koch (AKA H &K; mycket pålitlig och välgjord), Smith and Wesson (populärt för revolvrar, men semi-autos finns också), Ruger (mycket populär och bra revolvrar kvalitet), SIG Sauer (bekväma, noggrann och väl gjort), Beretta (populära semi-automatik, som för närvarande är i bruk med den amerikanska militären), Khar (mycket kompakt och ljus, men kan vara lite dyrt), det finns många andra, titta och shoppa!
     • Du får så många förslag som det finns skjutvapen om du frågar folk som skjutvapen du borde få. Det bästa du kan göra är att hitta en som du är bekväm med, kommer att träna med ofta, och att du tycker om skytte.
     • Vanliga Shotgun företag: Remington (mycket vanligt), Benelli (vanliga high-end, stora bil-lastare), Browning, Mossberg (billiga, rimliga kvalitetskrav självförsvar hagelgevär), Winchester. Pump-action hagelgevär kan vara några av de billigaste skjutvapen köpbara, men automatiskt laddande hagelgevär kan vara väldigt dyrt också.
     • Det finns inget mer meningslöst än ett oladdat vapen. Utnyttja lås och kassaskåp pistol vid behov (eller krävs enligt lag), men håll ditt vapen i så nära en färdig tillstånd som du lagligt och säkert lagligt> kan. Hemmet inkräktare som bara sparkade ner din dörr kommer inte sitta ner för te och vänta medan du hittar din låda med ammunition och ladda din pistol!
     • Vanliga gevär företag: Remington, Winchester, Savage, CZ, Browning, Ruger, Sako, Weatherby, och många andra. Gevärsmekanism och kaliber är extremt viktiga för syftet av vapnet.
     • Skjut innan du köper! Genom att uppleva skytte, får du lära dig snabbt vad du gillar och inte gillar och kan göra ett mer välgrundat beslut. Du kommer också att ha en chans att se många olika vapen på området och kan få en bättre uppfattning om vad som finns där ute.
      • Hitta några vänner som skjuter och fråga dem om de tar dig till området med dem. Se till att de är ordentligt informera er om säkerhet och drift av de vapen du ska skjuta.
      • Ring runt till lokala skjutbanor och fråga om de har hyra pistoler. Vissa områden har skjutvapen du kan hyra samtidigt på området.
      • Fråga samma intervall om de har skytte klasser för nybörjare. Vissa klasser kan du uppleva en rad olika vapen, och lära dig viktiga säkerhetsrutiner.

     Varningar

     • Säkerheten först! skjutvapen kan vara mycket farligt. Antag alla skjutvapen är laddade. Använd endast skjutvapen om du är bekväm med din kunskap om eller är under uppsikt av en erfaren skytt.
     • Grundligt lära säkerhetsföreskrifterna innan du går till ett område och se till att följa dem hela tiden. Rangemasters kommer ofta inte vara artig om de måste påminna er om ännu en till synes mindre säkerhet regeln.
     • Skjutvapen bör endast avfyras i säkra och lagliga platser. Känna till och följa statliga och lokala lagar om transport och användning av dem. Lagar ändras drastiskt mellan stater, kommuner och städer.
     • Öva bara på skjutbanor, lyda alla säkerhetsregler, eller i juridiska / privata platser utan rundor eller med ämnen eller mössor tryckknappar.
     • Alltid säkra alla skjutvapen som inte är direkt under din kontroll. Säkerställa en inbrottstjuv / rånare (eller barn) inte har tillgång till dina vapen genom att låsa in dem i en säker när praktiskt.
     • Alltid identifiera dina mål före detonationen. Om du inte vet vem eller vad det är, ta reda på innan du eld!
     • Noga överväga dina levande omgivning när man väljer ett skjutvapen och kaliber. Stora kalibrar såsom.357 Magnum, har stort genomslag, så de är inte perfekt om du bor i nära håll med andra människor, till exempel i en lägenhet.
     • Känna till lagar i ditt område om självförsvar. Varje stat har en annan börda som läggs på husägaren när det gäller att använda ett dödligt vapen mot en inkräktare.
     • Innan bränning, fundera på vad som ligger bakom ditt mål. Finns det oskyldiga människor eller familjemedlemmar tillbaka där som kan skadas om du missar eller kulan över penetrerar?