Wki

Hur att upptäcka förfalskade produkter

Ett par år sedan om du hört en rapport om förfalskade varor, du förmodligen avbildade imitation Rolex klockor eller chintzy faux-Gucci. Nu, däremot, med spridningen av giftiga tandkräm, förgiftade piller, och defekta förlängningssladdar, har förfalskade produkter blivit mer hotfulla. Även om det finns några generella försiktighetsåtgärder man kan vidta för att undvika att köpa förfalskningar, är det bästa försvaret att vara vaksam och att lära sig att upptäcka förfalskningar själv.

Steg

Hur att upptäcka förfalskade produkter. Håll utkik efter erbjudanden som är för bra för att vara sant.
Hur att upptäcka förfalskade produkter. Håll utkik efter erbjudanden som är för bra för att vara sant.
 1. 1
  Håll utkik efter erbjudanden som är för bra för att vara sant. Inte alla förfalskningar sälja till lägre priser än sina verkliga motsvarigheter, men en overklig fynd är ett av de säkraste tecknen på en un-real produkt. Fråga dig själv hur någon kan sälja, till exempel, en helt ny 105€ verktyg för 40€ - chansen att det är för att det är en bluff.
 2. 2
  Var uppmärksam på de produkter du köper. Oddsen är du köpa många av samma produkter eller varumärken om och om igen. Betala åtminstone lite uppmärksamhet till dem och du kommer att bli mycket bättre på att upptäcka en förfalskning eftersom du har något att jämföra det till. Om du köper ett märke som är nytt för dig eller en produkt som du inte ofta köper, jämför det med samma produkt i andra butiker. Du kan också jämföra märken mot andra märken. Till exempel, om du är osäker på om en viss förlängningssladd, jämför det med andra som är till salu i samma gången. Alla märken förlängningssladd kommer att ha en hel del av samma information och symboler tryckta på dem eller på deras förpackning, så om ett visst varumärke inte gör, kan det vara en bluff.
 3. 3
  Akta produkter som verkar sladdrigt eller uppenbarligen dåligt gjort. Kvalitetskontroll är ofta frånvarande i förfalskningsverksamhet, så du kanske kan upptäcka en förfalskning enbart baserat på dess utförande. Självklart, även om det inte är en förfalskning, vill du verkligen en dåligt gjord produkten?
 4. 4
  Inspektera förpackningen noga. Ansedda företag tar vanligen stor omsorg i att paketera sina produkter. Akta tunn förpackning, förpackning med undermålig utskrift eller rinnande färger, eller förpackningar som förefaller ha öppnats. Dessutom, ta en stund att faktiskt läsa paketet.
  • Stavning och grammatiska fel är vanliga på förpackningen för förfalskade varor. Till exempel hade lådor med förfalskade tandkräm som dök upp i amerikanska butiker i juni 2007 flera uppenbara skrivfel, däribland "SÖDRA AFRLCA" och "Assoxiation."
  • Stämmer förpackningen exakt produkten? Vissa vårdslös förfalskare kommer att försöka att sätta en falsk borr, t ex i en box för en såg. Det är sällan det uppenbara - kolla modellnummer på förpackningen mot modellnumret på utrustningen, och noggrant undersöka taggar på kläderna.
  • Håll utkik efter mycket vanligt lådor. De flesta produktbeskrivningar och lådor dessa dagar har en mängd information som är tryckt på dem, från streckkoder till varumärken och patent information till återvinning symboler. ofta inte vill spendera tid att återge varje detalj, så de kommer sannolikt lämna en del av det här utanför.
  • Leta efter tillverkare kontaktinformation. De flesta seriösa företag kommer att tillhandahålla ett telefonnummer eller åtminstone en adress där konsumenter kan ringa dem.
 5. 5
  Leta efter en säkerhetscertifiering etikett. Bara om någon elektrisk produkt, och många andra produkter som kan medföra någon form av säkerhetsrisk, kommer att ha en eller flera säkerhetsrådgivare certifieringar på etiketten om det är gjort av ett berättigat tillverkare. Den UL (Underwriters Laboratory) Etiketten är den vanligaste, särskilt i USA (den konkurrerande ETL-märket är också en viktig certifiering i USA). I Europa är CE (förkortningen inte officiellt står för något) märkning krävs på elektriska produkter, och i Kanada CSA (Canadian Standards Association) markeringen är vanligt. Leta efter minst ett av dessa märken på elektriska produkter - det finns ofta flera, såväl som andra mindre certifieringar. Tänk dock kommer att förfalskare inkluderar ofta falska märken på sina produkter, så du behöver titta på dem noga. Låg kvalitet som inte gör anspråk på att vara märkes kan också helt enkelt använda en förfalskad certifieringsmärke.
  • Bekanta dig med hur dessa märken ser ut. Titta på produkterna i ditt hus och i butikerna. Markeringarna för en viss certifiering är inte alltid samma storlek, men de bär alltid samma typsnitt och design, och de kommer att innehålla ett kontrollnummer för den specifika produkten. Falska märken är vanligen, men inte alltid, lätt att upptäcka. UL kräver hologram märken för de flesta produkter från Kina och för vissa produkter oavsett ursprungsland, se deras hemsida för mer information.
  • Om kontrollmärket är närvarande endast på förpackningen, men inte på själva produkten, det finns en god chans att produkten är falska.
  • Vissa av dessa organisationer har också online-produkt register där man kan slå upp en viss produkt eller kontrollnummer för att verifiera certifieringen.
 6. 6
  Se till att allt som ska vara där är där. Förfalskade produkter ofta inte inkluderar kompletterande material såsom en instruktionsbok eller en produkt registreringskort. Ibland inte ens innehålla alla de delar som bör komma med produkten, eller vissa delar kommer att vara från en annan tillverkare.
 7. 7
  Kontrollera på tillverkarens webbplats. Många stora företag har nu information på sina webbplatser för att meddela kunder om eventuella förfalskade produkter och för att hjälpa dem att upptäcka förfalskningar.

Tips

 • Kina är källan till de flesta förfalskade produkter. Naturligtvis många, många lagligen framställda produkter görs även i Kina, men en "Made in China" klistermärke på en redan misstänkt produkt är en röd flagga. Du bör också vara misstänksam om någon ursprungsland är noterat på antingen förpackningen eller själva produkten. Förfalskning ringar kommer ibland bort en "Made in China" klistermärke vid import av förfalskade varor, och producenterna av förfalskningar kommer ibland helt enkelt lämna bort ursprungslandsprincipen beteckning.
 • Kvaliteten på förfalskningarna varierar kraftigt. För många människor, det är det största problemet med förfalskningar - du vet inte vad du får. Vissa människor, däremot, shoppa fynd på högkvalitativa förfalskningar, särskilt när de reser utomlands. Om du är så benägna, tänk på att inköp förfalskningar kan vara olagligt, och importera dem till ditt hemland är också mycket troligt mot lagen.
 • Var förnuftig. Är riskerna med förfalskade produkter överdrivna? Medan det finns ingen tvekan om att förfalskade varor kan vara farligt - they've resulterade i skador och dödsfall i hela världen - det är viktigt att hålla i minnet att de legitima tillverkare av produkter, och de grupper handel som representerar dem, har ett incitament att överdriva riskerna för att förmå statliga ingrepp och att skrämma folk som medvetet köper knockoffs av märkes varor. Satsningen på förfalskade varor har lett till några ganska irrationella åtgärder, såsom tyska myndigheternas förbränning, under 2006, av en miljon par förfalskade skor - medan miljontals människor världen över att gå utan skor alls.

Varningar

 • När du är osäker, spotta ut det. I översynen i juni 2007 förfalskade tandkräm skrämma, fortsatte minst en person som blev sjuk på grund av produkten att använda produkten trots att de märkte att det smakade hemskt. Om något inte verkar rätt, särskilt i en produkt som du äter eller gäller för din kropp eller en som kan innebära till exempel en brandrisk, omedelbart sluta använda den och kontakta myndigheterna. Även äkta produkter kan vara defekt eller förgiftade, så att inte riskera skada genom att ignorera en potentiell varningssignal.
 • Även dessa steg kan hjälpa dig att upptäcka de flesta förfalskningar, några förfalskare betalar en hel del uppmärksamhet på detaljer, och ingen uppsättning riktlinjer kan absolut se till att du inte kommer att köpa en förfalskad produkt. Omvänt, bara för att en produkt inte uppfyller ett eller två av de ovan nämnda testerna inte nödvändigtvis betyda att det är förfalskade.