Wki

Hur hänga tapeter

Efter en betydande paus, är bostads tapeter kommer tillbaka i stil. Tyvärr innebär det lång paus finns det färre professionella tapeter galgar där ute - mycket mindre de som vill skriva om hur man hänga tapet.

Innehåll

Steg

Hur hänga tapeter. Utbilda dig själv, läsa tips och verktyg som du behöver avsnitten först.
Hur hänga tapeter. Utbilda dig själv, läsa tips och verktyg som du behöver avsnitten först.
 1. 1
  Utbilda dig själv, läsa tips och verktyg som du behöver avsnitten först. Mer än halva slaget av hängande tapeter erövras genom att veta vad proffsen vet. OK, det är dags att hänga papper! Få din arbetsplats inrättas och lim redo att gå. Det förutsätts att du har förberett och primas dina väggar redan och stängt av strömmen till rummet på brytaren rutan.
 2. 2
  Få dina verktyg och ta bort alla Väggströmbrytare plattor, metall luftventiler, handduk stavar, toalettpappershållare etc. Ta ner alla väggmonterade armaturer (stänga av strömmen en brytare först). För att undvika att förlora skruvarna eller att behöva hålla reda på dem, skruva tillbaka dem i sina respektive platser efter plattorna och skydden tas bort.
 3. 3
  Kontrollera alla bultar för att försäkra att de är alla av samma "kör #". Ibland termen är "Lot #" eller "Batch #". Detta är viktigt eftersom samma mönster kommer att tryckas i serier. Det är mycket vanligt att separata körningar för att ha lite olika färger och bakgrunder. Det rekommenderas starkt att inte blanda körningar, speciellt för en nybörjare. Ibland variationen i körningar är inte klart förrän pappret hängs och torr... en mycket nedslående uppenbarelse.
 4. 4
  Öppna en bult av väggbeklädnad och hitta instruktioner om du inte har läst dem redan. De flesta av dessa är standardiserade av varumärket. Leta efter några speciella instruktioner för lim. Om tapeten är pre-klistras borde det inte finnas några rekommendationer.
 5. 5
  Kasta instruktionerna bort. Den person som kom upp med klistrar brickor bör hängas med hans / hennes tånaglar.
 6. 6
  Inspektera hela bulten för fel i tryckprocessen. Dessa är vanligtvis stråk av färg, blobbar av bläck, eller tomrum färg. En liten defekt i en hel rulle kan oftast skäras ut och arbetade runt. Om det finns tillräckligt med defekt i papper som du kan förlora en 8 fot remsa så ska du returnera väggbeklädnad för en återbetalning. Du kan inte få kredit för defekta tapet om du börjar att hänga den. Ta inte tillbaka 5 meter av en 32 fot bult och förväntar oss en full återbetalning. Om du kommer att få lata... detta är steget att göra det i.
 7. 7
  Identifiera och mäta det vertikala mönstret. Hitta ett objekt nära kanten på pappret, mät ned papperet tills du kommer till exakt samma objekt. Detta avstånd kallas mönstret. Detta antal kommer att vara händig senare.
 8. 8
  Identifiera mönster matchen: Det är antingen ett rakt över match vilket innebär att när anpassas till ett andra stycke i samma del av mönstret kommer att vara rakt över pappret. Till exempel om du ser en fjäril på vänster kanten av papperet när du ställer upp och mönstret matchar nästa pjäs bredvid den första, kommer fjärilen att vara på samma plats på den vänstra kanten igen. Detta är den vanligaste metoden matchning. För stora mönster, gärna blom, ibland en droppe match används istället. En droppe match innebär att samma objekt på den vänstra kanten (fjärilen i detta exempel) kommer att sjunka halvvägs ner längden på mönstret när den andra delen är mönstret matchas till det första.
 9. 9
  Studera mönstret för din väggbeklädnad och bestämma vad du vill att din "topp" för att vara. Här är den första instans där någon dom kommer in. Detta är vad som kommer att hängas direkt på taket. Vissa mönster har ett naturligt avbrott i mönstret och mellan denna paus oftast gör ett bra "top", försöka undvika att ha en visuellt betydande post i mönstret precis vid toppen av väggen. Tak linjer tenderar att stiga och falla och om du har ett visuellt betydande post i taket du kommer att börja förlora mönstret om taket dips. Försök att välja ett "top" ca 1 cm ovanför några betydande mönster objekt. Detta kommer att möjliggöra taket att stiga och falla utan att påverka synligheten för denna produkt. Om du kan, välja en "topp" som har en liten post i mönstret på den vänstra eller högra kanten av papperet som är lätt att identifiera. Detta kommer att göra mät-och skärande mycket lättare. Drop matchar mönster kommer att ha två "toppar". Du kommer att alternera mellan "top A" och "topp B" som du framsteg i rummet. Merparten av tiden med en droppe match, väljer du "top A" och ta vad du får med "topp B".
 10. 10
  Bestäm din utgångspunkt i rummet. Gemensamt råd är att börja i den mest oansenliga hörn av ett rum. Till exempel, i ett sovrum, är detta vanligtvis i hörnet bakom dörren. Men vänta, om du börjar i det här hörnet, måste du slå tre hörn, åtminstone, för att komma tillbaka till den avslutande punkten i den ursprungliga hörnet. Om du börjar i hörnet mittemot den mest oansenliga hörn och arbeta i båda riktningarna tillbaka till den mest oansenliga hörn, då du kommer att ha endast två hörn för att vända - det är bra. I badrum och kök, kan det vara mer effektivt att börja i ett hörn eller område som ger den största mängden av oavbruten väggyta. Detta kan hjälpa till att minimera avfallet. Hängande tapet bakom en befintlig toalett kan vara svårt och tråkigt, så du kanske vill överväga att hänga dessa bitar först (de flesta toaletter kommer att påverka två remsor av väggbeklädnad på ett eller annat sätt) när du har mest energi och tålamod. En erfaren professionell kan inte ens börja i ett hörn, men vid en dörrkarm nära ett hörn i ett försök att minimera avfall och göra det lättare att få en bra och lod börja. Förutom toaletten i badrummet exempel sätta dig i en bra position för att få en full längd eller två av väggbeklädnad hänga innan man måste börja ta itu hörn och hinder om det alls är möjligt.
 11. 11
  När "toppen" av väggbeklädnad och utgångspunkten är etablerad, mått för din första pjäs från tak till golv. Typiskt, i ett hus med 8 ft tak, kommer din mätning att vara ca 92 inches eftersom de flesta alla har en bas ombord på golvet. Jag antar att du använder en tabell som är 80 inches lång som rekommenderas. Ta din 48 tums linjal och placera den på klistra bordet och låt den sträcker sig förbi bordskanten 12 inches. Nu har du en 92 tums referens. Rulla ut din väggbeklädnad på bordet, "mönstrar upp". På bordet, klippa din väggbeklädnad ca 1 cm ovanför din utsedda "top" så att du inte skär en krokig linje eller vågig linje som sträcker sig ner i mönstret där din "topp" är. Detta ger dig överskott medan hängande och detta kommer att trimmas bort på väggen. Dra ditt nyklippt "top" - inte slutet på pappret - i slutet av 12 inches av härskare hängande över kanten. Du bör nu ha ett bord fullt av tapeter. Flytta till den motsatta änden av tabellen och nu kommer du att se vilken del av mönstret kommer att vara vid basen gjutning precis vid kanten av bordet. Ta ett rakblad och skära rullen omkring en eller två inches bortom bordets kant. Detta överskott kommer att bli avskurna på väggen. Obs - för mycket överskott i toppen kommer att placera papper och skära mycket svårare. Det är lite mer spelrum med botten överskott. Försök att hålla dina bästa skär snyggt och ca 1 "från vad du tänker ha på taket när pjäsen hängs.
 12. 12
  Förvandla din papperet och flytta papperet så att din topp är tillbaka på bordet och rumpan hänger över kanten. Använd din rollern, applicera lim på baksidan av tapeten. Tanken är att blöta pappret, inte dränka den. Det kommer att ta ett par försök att få en bra känsla för rätt mängd. Se till att du rullar förbi kanterna för att få lim i sömmarna. Detta är viktigt. Fokusera på att tillämpa klistra på den övre halvan av papperet för nu ska vi gå till botten av papper i en sekund. När du är nöjd med att klistra in den övre halvan av papperet, ta din övre och fäll ner bordet ca 18 inches. Lita på mig, är längden viktigare än du tror. Nu har du "lim på lim" för ca 18 inches. INTE skrynklar papperet vid den punkt av vecket. Gör gör ditt bästa för att anpassa bunten så att du inte har exponerade kanter. Försiktigt gnugga eller trycka kanterna för att täta mot varandra. Nu, lyft och dra resten av unpasted delen på bordet - det inklistrade / vikta delen får hänga utanför kanten - och klistra in resten av arket. När du är nöjd med att klistra in den nedre delen, vik ihop den till där den översta ändarna. Justera kanterna och försiktigt jämna ut eventuella stora bubblor - små bubblor är ingen big deal. Nu bör du ha en fullt klistras och hopvikt väggbeklädnad - "lim på lim" med ungefär en exponerad tum - typ av i mitten. Plocka upp tapeten och låt den hänga i dina händer. Om vattniga lim häller ut av det, så har du definitivt använt för mycket lim eller pastan är för tunt. Några droppar är OK, men du bör inte ha en betydande mängd droppar lim.
 13. 13
  Bokning pappret - Det är frestande att ta detta stycke på väggen och börjar hänga, men de flesta tapeter kommer att expandera på grund av fukt i limmet. Den 20 och ½ tums tapeter kommer att expandera och bli 20 och ¾ tums tapeter. Om du skulle försöka hänga här direkt, skulle du upptäcka att vertikala bubblor verkar och kommer inte att jämna ut. Detta beror på att pappret expanderar på väggen och eftersom sömmarna vanligtvis torka först skapar papperet åsar och bubblor i mitten för att kompensera för den ökade i bredd. Du måste låta papperet "boken" några minuter innan hängning. Detta gör det möjligt för papperet att expandera efter behov innan du sätter den på väggen. När du får bra på tapetsering, kan du klistra faktiskt upp mer än en bit i taget och hänga medan andra bitar bokar. Men låt oss inte få över säker på denna punkt. Om du klistrar in alltför många, och du kan inte hänga tillräckligt snabbt, kan den bokade papperet torkar ut innan du får till det.
 14. 14
  Även denna pjäs är att boka, ta ett måttband, 2 ft. Nivå, och penna och gå tillbaka till utgångspunkten i rummet. Du vill skapa ett lod för att säkerställa att vi hänga den första delen helt rakt upp och ner. Du vill också ca ¼ tums överlappning med vår första papper antingen till start hörnet eller dörrkarm. Så mäter vår "bokad" papper och upptäcker att det är nu 20 ¾ inches. Subtrahera ¼ tum från 20 ¾. Åtgärd 20 ½ inches bort från hörnet eller ram och göra en blyertsmarkering i taket. Använda 2 ft nivå utvidga ett lod blyertslinjen 36 "ner muren - använd inte bläck pennor som limmet kommer att orsaka att bläcket ska springa och blöda och förstöra tapeten Detta borde ge oss en överlappning av ¼ tum på. hörn eller dörrkarm.

Redo att hänga!

Förutsatt att du hänger den första biten i ett hörn och du tänker arbeta från vänster till höger. Så skulle de avsedda överlappning för den första delen vara på vänsterkanten på den första delen förutsatt att det inte finns några hinder.

 1. 1
  Få din stege på plats, utjämning pensel i fickan, och bokade papper. Du kan snabbt identifiera vilket är toppen eftersom det kommer att vara den kortare av de två veck. Vik bara den korta gånger och justera endast den högra kanten av papperet till penciled lod och se till att din "top" är på taket där du vill ha den. Innan du gnuggar detta avsnitt ut med din utjämning borste, märka om du har möjlighet att röra sig eller "glida" på papper på väggen något. Detta kallas slip och visar att du har en tillräcklig mängd lim på baksidan av papperet. Det har du ingen halka, då måste du lägga lite mer lim vid inklistring bordet. Slip är din vän så länge du inte har alltför mycket.
 2. 2
  När du har bra anpassning med den lodräta linjen i den högra kanten. Ta din smidigare och försiktigt gnugga pappret på väggen i en vänster och uppåt riktning. Du vill använda papper av utjämning, inte före utjämning. Se till att du inte har halkat eller gnuggas tidningens högerkant ifrån lod. Använd aldrig betydande kraft för att jämna bubblor ut eller tvinga anpassning till lod och sömmar med smidigare. Detta kommer att ta lite övning. Att tvinga papper tenderar att göra det sträcka och ofta den sträckta tapet kommer att krympa när det torkar lämnar dåliga sömmar. För nu, får den övre kanten så nära väggen som möjligt. Vi ska trimma detta senare. Om du trimma den nu, och du hamnar låta tapeten glida ner väggen som du arbetar hela stycket då ditt papper inte kommer att nå taket längre. Om du har svårt att få kläm på det - sorry kunde inte motstå - du kan ta pappret tillbaka till bordet och lägga till lite mer lim för att köpa dig mer arbetstid. Kom ihåg, bör du också ha en överlappning i det vänstra hörnet. Det är ok om du inte har den fullständiga ¼, men du måste ha minst en viss överlappning. Papper som bara blir till hörnet eller korta av hörnet kommer inte att fungera.
 3. 3
  Nu bör du ha de bästa 36 inches av tapeter appliceras på väggen med resten av det vikta papperet fortfarande upp. Försiktigt hittar nederkanten på papperet, lyft bort från väggen en aning så att papperet du drar ner inte fastnar på väggen och dra den försiktigt ner väggen tills den är helt utfälld. Du kan ångra en tum eller två av det inledande arbetet ovan men det är ingen big deal. Börja längst upp till höger i denna sektion, använd din 24 tums nivå som en guide för att bo lod på den högra kanten och släta ut resten av papperet från höger till vänster. Tvinga inte på papperet till hörnet, låta gravitationen hjälpa till att placera pappret på väggen. Kontrollera att du har fullständig överlappning topp till botten på den vänstra kanten hörnet. Om du har god överlappning, gå till steg 5, Om inte, gå till steg 4.
 4. 4
  Om papperet inte göra en fullständig överlappning på den vänstra kanten, måste du relativt snabbt ta bort hela bladet - Det bör lossna lätt om väggarna primas - Och lätt re-klistra. Du behöver inte boka igen. Nu istället för att hänga den högra kanten direkt på lod, flytta den högra kanten vara ¼ till vänster om den ursprungliga lodlinjen. Detta kommer att lägga till ytterligare ¼ till överlappningen och borde få dig till hörnet i det andra försöket. Om inte, dina väggar är verkligen krokig och du kommer att behöva upprepa detta steg tills du får överlappa toppen till botten - det viktigaste är att ha så liten överlappning som möjligt, men för att garantera hela hörnet överlappas topp till botten och ett lod högerkant.
 5. 5
  Nu bör du ha en hel duk hängde med överskott på toppen och botten. Få en 6 tums gemensam kniv och ett nytt rakblad och gå tillbaka till taket. Arbetet kanten av det gemensamma knivbladet i taket leden. Detta bör ge dig en trevlig liten veck hela vägen över bredden på papperet. Börjar på den högra kanten av papperet, placera den gemensamma kniven i globlinjen hålla i handtaget ned. Ta rakblad och trycker in den i globlinjen ovanpå bladet - skära på taket sidan av fogen kniv - höger till vänster. När du kör ut ur gemensam knivblad, flytta gemensamma kniven till vänster och skär ytterligare 6 inches. En mer snittytan ska få dig mycket nära hörnet. Om du kan, gå vidare och skär hela vägen till hörnet. Du kanske inte kan få rakbladet i hörnet. Om så är fallet, kan du dra tillbaka hörnet av tapeter och genom att använda det redan skurna partiet som en guide, så att resterande överskott tapeten "off the wall" och sedan placera hörnet delen av tapeten på plats. Om denna lilla hörn torkar ut medan du gör hörnet klippa, ta en svamp och badda lite mer lim på papperet innan du lägger i hörnet delen av tapeten på plats. Din topp bör klippas nu.
 6. 6
  Cutting överskottet vid baskortet fungerar på samma sätt i taket, utom det gemensamma kniv handtaget kommer att möta upp väggen. Kom ihåg att skära på bmc sidan av fogen kniven, inte väggen sidan. Om du försöker att göra dessa nedskärningar på väggen sidan ditt rakblad kan vandra och ge dig en ojämn klippning. Återigen, om du inte kan få hela vägen till hörnet, dra hörnet tillbaka, gör din del och sedan placera den färdiga hörnet på plats.
 7. 7
  Det är garanterat att du har någon lim på ytan av din nyligen hängde papper. Med rent vatten och svamp, torka av väggbeklädnad - topp till botten. Ta din tid, kan tapetklister vara svårt att se. Glöm inte att rengöra limmet från taket leden och bottenplatta. Undvik att använda frotté trasor eller handdukar. De kan vara för slipmedel och kan förstöra målgång i din väggbeklädnad.

Hantering hinder - Outlets, fönster etc.

Vi utgår från din nästa pjäs kommer att få till en fönsterkarm och det finns ett eluttag på väggen också. Nyckeln till att lösa hinder är att arbeta din väg ner muren hantera ett hinder i taget. Nu vet du att hänga din första tredjedelen av remsan först och detta kommer normalt att vara där du kommer att stöta på toppen av ett fönster.

 1. 1
  Starta din andra lappar genom att rada upp din vänstra kanten mot den första kanten för att bilda din första söm. Fokusera på att få mönstret justeras på vänstra kanten och jämna denna övre tredjedelen av väggbeklädnad åt höger tills du träffar fönsterkarmen. Gnid fingret mot väggbeklädnad och genom papperet känns och lokalisera det övre vänstra hörnet av fönstret trim. När du har hittat den exakta hörnet, ta din plats rakblad det på den exakta platsen för hörn och skär på en nedåtgående höger diagonal - vilket leder till själva fönstret. När du är cirka tre inches ner och bort från start hörnet, nivå ut din skära och skär åt höger tills du har klippt hela vägen över pappret. Nu, fokusera på att få denna bit av tapeten korrekt hängde ovanför fönstret säkerställer ett bra mönster matchen och behålla din "topp" på taket. Använda gemensamma kniv, gör ett bra veck i taket och fönsterkarmen, men inte trimma överskottet ut ännu.
 2. 2
  När "över fönstret" avsnittet finns på plats, vika resten av papperet och arbeta dig ner muren fokusera på din vänstra kant och söm. Jämna ut papperet mot fönsterkarmen men inte beskäras exakt vid ramen ännu. Du kan klippa bort överflödigt att du vet kommer att tas bort vid fönstret, men undvika att skära ner för långt eller för nära din fönsterkarm. Du kommer förmodligen nå strömbrytare innan du kommer till botten av fönstret. När du smidigt ner till strömbrytare, känner med fingrarna genom tapeter och lokalisera den övre delen av strömbrytare vägguttag. Ta ett nytt rakblad och skär ett horisontellt snitt - inte bredare än nödvändigt - för utloppsöppningen. Skär ner de vänstra och högra sidorna av utloppet. Nu bör du ha en rektangulär flik du kan vika ner. När du kommer till den exakta botten utlopp, gör din horisontella snittet. Du bör nu ha en öppning på strömbrytare. Du bör kunna jämna din tapet förbi utloppet utan att påverka din söm inriktning och få till fönsterkarmen till höger med några bubblor. Ditt mål med en strömbrytare utklipp är att ta bort så lite väggbeklädnad för öppningen så att alla väggbeklädnad är platt mot väggen - inte överlappande "switch delar" - utan att skära bort så mycket att din vägg exponeras när du byter byta platta. Visste du Väggströmbrytare plattor finns i olika storlekar? Om du har de "små" versionen, måste du vara mycket noggrann med utloppet utskärningar. Det finns en storlek som heter "jumbo" som täcker ett större område kring strömbrytare eller eluttag.. Dessa skyltar är bra eftersom de täcker mer väggyta och möjliggöra en mindre exakt utskärning. Så, om du upptäcker att du klippa för mycket och du har små plattor, gå och köpa några nya jumbo switch covers - problemet löst.
 3. 3
  Nu när din switch plate erövras, vänd din uppmärksamhet till slut arbeta dig ner till botten av fönstret. Det finns oftast någon knepig kapning på fönsterbrädan trim arbete. Använda ett nytt blad (för knepiga nedskärningar, inte tortera dig själv med en slö kniv) och använda top-down hinder filosofi gör små snitt vid trim arbetet förrän du har arbetat dig fram till botten av fönstret formning och ram. En exakt matchning till trim detalj är inte nödvändigt, men du vill ha en någorlunda nära snittet. Du bör nu ha utjämnad tapeter utom sektionen nedanför fönstret. Arbeta här avsnittet från vänster skarv till höger. Om du kan använda en nivå för att försäkra "nedanför fönstret" avsnittet är lod. Om utrymmet är för litet för en nivå, använd BMC och fönsterkarmen botten som en guide för att kontrollera mönsterpassning. När all papperet är på väggen och utjämnade, gå tillbaka och trimma toppen, fönsterkarm och baskortet. När du får säker, kan du klippa din topp förr.

Efterbehandling ett fönster

Låt oss anta att vårt fönster är ca 36 inches bred, vilket är lagom för en standard fönster. Nästa stycke kommer sannolikt sträcker sig förbi den högra sidan av fönstret. Detta resulterar i en liten del över fönstret, papper till höger av fönsterkarmen, och en liten del under fönstret. Vid första du kan vara mest berörda med hur man får de två vänstra sömmarna ordentligt justerade på de övre och nedre sektionerna. Men, är den mest kritiska delen av detta stycke att se till att du hänger pjäsen med ett lod högerkant. Ju längre detta fönster är borta från nästa hörn eller fönsterkarm desto mer kritisk är det att få en bra lodlinje på högra kanten.

 1. 1
  Häng denna bit och bara fokusera på den övre delen ovanför fönstret. När du får det rimligen på plats och sömmen matchas väl, känner igenom papper och hitta den exakta hörnet av fönsterkarmen och gör ditt klipp börjar i exakt hörnet och flytta diagonalt ner och lämnade för ett par inches, sedan plana ut och gå till vänster tills du har klippt till den vänstra kanten. Nu bör du kunna jämna ut hela övre delen, med resten av papperet hänger ner på höger sida. Inte trimma överskottet på denna punkt, bör du vänta tills hela pjäsen är på väggen.
 2. 2
  Ta din nivå och jämna din väg ner i högra kanten av fönstret så att du håller ett bra lod i högerkanten. Oroa dig inte om hur mönstret träffar fönsterkarmen om fönsterkarmen är lite krokig. Det viktiga är att sluta med ett lod högerkant, inte en helt bra match på fönsterkarmen - topp till botten. Inte trimma inte pappret vid fönsterkarmen ännu.
 3. 3
  Erövra trim arbete längst ner i din fönsterkarm och sill nästa - Använd ett nytt blad för att minska frustration. När detta är gjort, bör du kunna jämna ut den nedre sektionen nedanför fönstret. När livet är bra, kommer underdelen anpassa lätt vid sömmen. När livet är inte så bra, ibland hittar du att den nedre sektionen nedanför fönstret överlappar eller är det bara korta av den vänstra sömmen. Om detta inträffar, med den filosofi som du vill ha som lod för en högerkant som möjligt, göra justeringar pjäsen - uppifrån och ned - för att få bra sömmar över och under fönsterkarmen. Detta kan innebära en liten överlappning topp eller botten. Detta är en bra avvägning vs ha stora vänster sömmar och en "out-of-lod" högra kanten. Proffs inte alltid få det precis rätt heller, men de vet hur man ska prioritera dessa "fel" för att upprätthålla ett vackert resultat när du är klar. Eftersom den övre delen är oftast kortare än den nedre delen, är det oftast den bästa kandidaten för en något inte stämmer eller överlappande söm.

Bakgrund visdom

Ingen tapetserade rummet är precis perfekt, och den person som hänger tapeten alltid vet var de frågorna är. De flesta besökare till din färdiga mästerverk kommer aldrig att märka dessa subtila "fel".

Kurvtagning som ett proffs

Dags att släppa in dig på en hemlighet... Professionellt papper galgar nästan aldrig slå en "innerhörn" med ett helt ark med väggbeklädnad. Det är nästan alltid ett helt ark som har skurits upp i två separata delar och hängde en i taget. Låt oss anta att du närmar dig din första innerhörn arbetar från vänster till höger. För alla praktiska ändamål, kommer ett sovrum har fyra invändiga hörn. Badrum och kök är mer benägna att ha "ytterhörn".

 1. 1
  Ta din linjal eller måttband och mäta det exakta avståndet från din högra kanten av den sista biten på väggen till hörnet. Mät tre gånger: i toppen, mitten och botten. Ta del av det längsta måttet. Om de tre siffrorna är de samma eller mycket nära, grattis ditt hörn är relativt lod och du har gjort ett bra jobb att hålla din tapet lod också. Tyvärr kan du ha "Måndag morgon väggar" där framer eller gipsskivor hängare var inte riktigt i tillräckligt bra sinnestillstånd att bygga ut dina väggar ordentligt.
 2. 2
  Placera en "tidigare klistras och bokade" ark tapet på din skärbord med din "topp" och "botten" kanter uppåt. Försiktigt säkerställa att de vänstra och högra sömmar är nära varandra som de är mappen till varandra. Ta den längsta av de tre hörn åtgärder och tillsätt ca 3/8 av en tum. * När du får bra, kan du överväga att använda 1/4 av en tum i denna styckningen istället för 3/8 av en tum.
 3. 3
  Använda 4 fot metall linjal, placera linjal över din tapet precis vid en av de vikta ändarna på bordet och noggrant mäta från vänster sömmen (om du närmar hörnet från vänster) över till din "längd + 3/8 "avstånd. Ta ett rakblad och göra om en 1/2 tums snitt parallellt med kanten (söm) av pappret vid detta märke.
 4. 4
  Upprepa din 1/2 tums snitt i den andra änden av det vikta papperet med samma "längd + 3/8" avstånd. Nu bör du ha en liten minskning i båda ändar.

Förutsatt din tapet är mindre än 96 "lång, bör du kunna nu placera din metallinjal längden på papperet med hjälp av de två 1/2 skär som en anpassning stöd. För längre stycken, kommer du behöver för att mäta och klippa en referensmarkering i mitten (dessa är svåra att hitta efter kapning!).

 1. 1
  Se till att papperet ligger plant mot bordet, håll härskaren ned någorlunda ordentligt så att den inte glider när du klipper. Ta ett nytt rakblad och göra en längsgående skuren för att skära tapeten i två sektioner. Du har nu en "till hörnet" sektionen och en "efter hörna" avsnittet.
 2. 2
  Häng "i hörnet" avsnittet. Detta stycke ska överlappa hörnet Minst 3/8 inches, och om dina väggar är sneda kan överlappa hörnet med mer upptill mitten eller botten. Det viktiga är att ha överlappning "uppifrån och ned" i hörnet, men för mycket överlappning kan vara märkbara. Om överlappningen är större än ca 3/8 av en tum, ta en fräsch rakblad och göra ett frihand vertikalt snitt, försiktigt skära bort någon överlappning som är större än 3/8 av en tum.
 3. 3
  Ta din "efter hörna" avsnittet och mäta bredden. Ta din nivå och rita ett lod 36 "penna linje på den nya väggen på detta avstånd. Med lod som en guide, häng denna bit och få så bra av ett mönster match i hörnet som möjligt. Återigen är det mest kritiska att denna bit vara lod eftersom det kommer att sätta scenen för att hänga på nästa vägg trevlig och rak.

Du vill undvika överlappande tillbaka till föregående väggen om du kan. Det är bättre för denna pjäs att inte riktigt göra det tillbaka till hörnet än överlappande. 3/8 "överlappning från den första pjäsen kommer att du har tapeter i hörnet. Om slump, det finns en" lucka "där den andra delen inte får till den första sektionens" överlappning ", ta sedan bort hela andra avsnittet, lätt re klistra, och rehang men den här gången flyttar tapeten högra kanten bort från ditt lod till vänster med tillräckligt avstånd för att eliminera gapet du hade på första försöket. Använd din nivå, se till att den nya högra kanten förblir lod.

 • Resultatet bör bli en framgångsrik hörn sväng med en utmärkt rätt söm för att fortsätta runt i rummet. Du kommer att offra en absolut perfekt mönster match i hörnet, men hänvisar tillbaka upp på sidan till "Bakgrund Wisdom" uttalande.
 • Varning till dem som tror att det måste vara möjligt att vända ett innerhörn utan att använda tvådelade tekniken:
 1. 1
  Wrapped hörn kommer nästan aldrig att sluta med ett lod högerkant för att fortsätta med.
 2. 2
  Wrapped hörn tenderar att krympa när de torkar. Detta resulterar i tapeten kommer ifrån hörnet och du förlorar 90 graders sväng och få något som mer liknar två 45 graders svängar... mycket oroande, och ett säkert tecken på att en amatör hängde tapeten. Genom denna lektion, är du ingen amatör.
 3. 3
  Och kanske mest övertygande, lägga ytterligare minst 30 minuter att få denna bit på plats. Den minsta av lod eller skurk i hörnet gör att få tapeten jämna nästan omöjligt - nästan lika hårt som presentpapper en basketboll.

Tips

Självutvärdering tid.. Hur mycket tålamod har du? En av de vanligaste egenskaperna hos framgångsrika papper galgar är att de har en hel del tålamod - definieras som "förmågan att bära lidande med lugn". Detta är så mycket viktigare för nybörjare än det är för proffs. Om du tror att du fått varan så låt oss gå vidare. Att ha rätt verktyg och information innan du klippa, klistra och hänga din första pjäs kommer att göra eller bryta hela upplevelsen. Kan tala om informationen först.

Hur mycket papper behöver du?

 • Väggbeklädnad återförsäljare kan hjälpa dig att räkna ut detta, men här är en snabbguide till en bra beräkning. Få ett anteckningsblock och mäta rummets höjd och bredd av väggen avsnitt. Detta är en piece of cake för ett sovrum. Till exempel, två väggar 12 "bred x 8" hög, och två väggar 11 "bred x 8" hög. Matten är:
 • 12x8 = 96, 12x8 = 96, 11x8 = 88, 11x8 = 88. 96 +96 +88 +88 = 368 kvadratfot
 • Nu är du tänker för dig själv, "vad om dörrar och fönster? Jag måste dra för att rätt?" Fel. Kom ihåg att du är nybörjare, kommer du att dra genom att tillåta en större mängd avfall - förstört bitar som är. Det finns ingen anledning att vara mer exakt än ovanstående mätning exempel, speciellt i kök och badrum, som genererar mer avfall än sovrum.
 • De flesta bostäder väggbeklädnad är förpackade i dubbla roll bultar likvärdigt 56 kvadratfot Men har även ett proffs del avfall från mönstermatchning och gå runt dörrar och fönster. Om du är optimistisk som ett proffs, räkna med att få 50 kvadratfot ur en dubbel rulle eller 25 kvadratfot ur en enda rulle. I exemplet ovan, 368 delat med 25 = 14,72. Detta innebär att du kommer att behöva 14.72 enstaka rullar med väggbeklädnad. Eftersom det säljs oftast i dubbel roll "bultar" och du kan inte köpa enstaka rullar, måste du ha 8 dubbla rullar bultar (eller 16 enskilda rullar) i handen när du lämnar tapetbutik. Försök inte att få med 7 bultar eller 14 enskilda rullar i det här fallet. Det finns ingen värre känsla än att köra ut ur tapeten innan jobbet är gjort, och kan bli ett dyrt misstag om du inte kan få mer. Om solen, månen och stjärnorna ställer upp för dig och du inte öppnar den sista bulten du kan ta det tillbaka för en återbetalning. Eller ännu bättre, spara extra bult i fall du behöver lite för en reparation.

Olika typer av väggbeklädnad

 • De vanligaste bostadsområden väggbeklädnad är vinyl bestruket papper. Det är en allt pappersprodukt som har en mycket tunn skyddande beläggning på ytan. Typiskt är dessa 20,5 "eller 27" wide. Nästan alla är pre-klistras vilket innebär att det finns lim på baksidan av papperet väntar på att aktiveras av vatten. Dessa papper har det bredaste utbudet av mönster och färger. I motsats till instinkt, är vinyl bestruket papper ett mycket bra val för en våt yta såsom badrum eftersom den andas och kan torka ut efter att ha utsatts för en lång ångande dusch.
 • Du kan se väggbeklädnad märkta som "solid vinyl". Detta är lite missvisande eftersom de flesta bostäder solida vinyler är faktiskt en två skikt produkt. Ytan är ett tunt flexibelt skikt av vinyl, men den är limmad till en pappersstomme vilket oftast en liten kräm färg. Dessa är nästan alltid pre-klistras. Om du är i butiken och kan hantera denna produkt, kan du identifiera den genom att göra en långsam reva i papperet. Du kommer att se de två skikten åtskilda från varandra. Papperet uppbackning gör det lättare att hänga, gör vinylytan det mer tvättbara än vinyl bestruket papper. Man skulle kunna tro att detta skulle vara en utmärkt produkt för ett badrum eller kök. Men efter många års observation, har jag funnit att denna produkt tenderar att absorbera fukt i sömmarna över tid (vanligtvis ett par år) och delamineras. Detta gör att vinylskiktet att krypa inåt aldrig så lite - eller bort från väggen. I badrummen, främst ovanför dusch, tenderar vatten att sitta på kanten på brickan / dusch gemensamt. Denna uppsats vinyl kommer "veke" vattnet upp pappret uppbackning. Vattnet är instängd bakom vinylskiktet och resulterar i adhesionsbrott och ibland mögel. Liter tapetklister kan inte reparera denna typ av problem när det inträffar och dess mycket uppenbart för casual observatör. Denna väggbeklädnad tenderar att ha mer dämpad färg som de utskriftsalternativ är mer begränsade än vinyl bestruket papper.
 • Real fasta vinyl produkter brukar kallas Tygbaksida vinyl eller kontrakt vinyl. Dessa är vanligen förpackade i 27 "bredd och 48" -54 "bredder för kommersiella ändamål. Visst, kan du använda denna mycket slitstark produkt i ditt hem för ett annorlunda utseende. På grund av sin tjocklek, vikt och behov klistra det rekommenderas att gå framåt och anlita ett proffs.
 • Gräs dukar, strängar och textil väggbeklädnad kan ge intressanta texturer på väggar. De flesta av dessa är mycket mer naturligt i konstruktion och kräver en måttlig till avancerad hängande teknik. Vissa gräs dukar kan vara relativt enkelt för en nybörjare om rummet inte har många hinder och hörn. En noggrann nybörjare bör ha en god chans att lyckas i en matsal till exempel. Nästan alltid är dessa unpasted och kommer att kräva särskilda lim. Kontrollera instruktionerna packade i väggbeklädnad. Om du bestämmer dig för att ta på gräs trasa, hålla din överskjutande lim till ett minimum eftersom dessa tapeter är i huvudsak inte tvättbara även om förpackningen hävdar att de är.
 • Oputsad tapeter är verkligen de vackraste bostadsområdena produkter på grund av de levande färger som kan uppnås genom den vanliga hand-screen process. De kallas oputsad eftersom kanterna måste trimmas på arbetsplatsen - antingen "på bordet" eller på väggen. Dessa är på hög slutet i pris och kräver mycket raffinerade färdigheter som många papper galgar helt enkelt inte har. Vill inte ens tänka på att försöka hänga oputsad tapeter om du läser den här sidan. I själva verket skulle jag inte anlita ett proffs om han / hon har referenser för denna specifika typ av produkt.

Pastor - du behöver dem!

 • Även med pre inklistrade-tapeter... Summan av kardemumman är att i de flesta fall väggbeklädnad kan dra nytta av extra lim utöver vad som är på baksidan av tapeten från tillverkaren. Här är de tre viktigaste anledningarna du vill lägga lim på baksidan av pre-inklistrad tapeter:
 1. Mer tid att hänga
 2. Mer slip medan hängande
 3. Mer vidhäftning att garantera din tapet stannar där du vill ha den.
 • Cellulosa - Detta är den vanligaste bindemedlet hittar du i en gör-det själv delen av tapeten leveranser. Det är mest liknar vad de flesta tillverkare ansöka till baksidan av pre-klistras tapeter. Det är vanligtvis förpackas torr och kommer i en liten låda. Det blandar med vatten och bildar en klar, geléform lim. Följ anvisningarna noga för att ordentligt blanda cellulosa pulver. Kort sagt - du måste blanda i pulvret på en gång i vattnet som du inte kan lägga till mer pulver i en redan blandad sats. I vissa fall är cellulosa förpackad färdigblandad och kommer att säljas i en en liters tub eller plastflaska. Ibland dessa produkter säljs som "pre-klistras aktivatorer". Detta bindemedel är populärt eftersom det är lätt att blanda, lätt att applicera med en roller och torkar mycket tydliga. Det har också mycket höga "slip"-egenskaper. Några "slip" är bra, men för mycket "slip" kan leda till svårigheter medan hängande. "Slip" kommer att diskuteras senare. Nackdelen av cellulosa är att den har en mycket hög vattenhalt, vilket leder till liten "grepp" på väggen. Denna kombination av hög slip och lågt grepp kan leda till tapet som kontrakt på väggen när det torkar och lämnar öppna sömmar även om papperet är "bokad" väl och knuffade väl när hängde. Strippa tapet hängde med cellulosa är oftast lätt på grund av dess låga grepp och enkel spädning med varmt vatten och strippa lösningar.
 • Vete pasta är en utmärkt form av lim och kan med framgång användas med på förhand inklistrade tapeter. Det är vanligtvis säljs i kartonger väldigt likt kartonger papper mjölk. Vanliga storlekar är £ 1 och £ 5 Det är inte så lätt att blanda till en jämn konsistens som cellulosa. Vid användning med pre-klistrade tapeter är det rekommenderat att blanda mycket svagare än instruktionerna på kartongen som kommer att vara för icke-klistrade tapeter. En bra blandning av pre-inklistrad tapeter kommer att visas som skummjölk och känner mig lite tjockare än helmjölk. Fördelen med vete pasta över cellulosa är som har högre "gripande" egenskaper, och moderata "slip"-egenskaper. Du kan också blanda mer klistra in en befintlig blandning skillnad cellulosa som måste blandas i hela partier. Den största nackdelen till vete lim är att tillgängligheten är mycket begränsad. Försök inte vete som du köper i mataffären eftersom de är olika. Korrekt hängde tapeter med vete pasta gör utmärkta sömmar. Strippa tapet hängde med vete är måttligt lätt.
 • Pre-blandade vinyl lim är i allmänhet avsedda för unpasted tapeter och kommersiell kvalitet väggbeklädnad. De är oftast säljs i plasthinkar med 1 gal. eller 5 gal. storlek. I en nypa, kan dessa lim spädas kraftigt och används med pre-inklistrade tapeter. Men dessa lim är mycket starkare till sin natur och kan förstöra finish av vinyl-belagda väggbeklädnad om de lämnas på ytan under en längre tidsperiod. Städa upp är svårare än cellulosa eller vete. Använd detta lim när tillverkaren begär det i sina instruktioner.

Wall förberedelse

 • Bra vägg förberedelse garanterar framgång som ingen annan steg. Vi pratar om de vanligaste scenarierna:
 • I allmänhet, är nyckeln till att ha en ren, slät och relativt icke-porös yta att hänga på. Bakgrund kan inte dölja ojämna väggen brister, så något på ytan du kan känna med händerna kommer att lysa igenom de flesta tapeter. Låt dig inte luras av en nyligen hängde bit tapet. Det kommer att dölja skavanker tills limmet förlorar all sin fukt. De brister kommer att bli mycket tydligare efter väggbeklädnad torkar. Om du har mindre vägg skador, använd en fogmassa eller spackel för att reparera. Se Google sektioner relaterade till vägg reparation...
 • Målad gips - Visst är det frestande att hänga rakt över färgen, och det kan göras framgångsrikt. Priset betalas dock i två steg. Först medan hängande, på grund av väggens absorption av limmet, kommer du att ha mindre tid för att få din bakgrundsbild på plats, och sluta med mindre lim direkt bakom tapeten där du vill ha det. Det andra, när det blir dags att skala av tapeter och tapetklister har trängt igenom lacken och gips. Detta leder till gips skador och en smärtsam och mödosam strippa process. Allt man behöver göra med målad gips är att först använda en hög kvalitet primer. Applicera den med en roller och få till minst 1/2 "av kanterna. Du kan klippa primer i kanterna där det finns trim, etc. men det är egentligen inte helt nödvändigt för att täcka varje bråkdel av en tum i dessa områden. Primer har inte samma dölja egenskaper som färg. Du kanske frestas att sätta två lager primer på att få en jämnare färg, men gör det inte. Motstå frestelsen att "tona" primern till din väggbeklädnad bakgrundsfärg särskilt om din väggbeklädnad är en mörkare bakgrund. Det är nästan omöjligt att matcha färgen och färgämnen kommer att minska de stora kvaliteterna av primern. Låt primern torka över natten. Om du lägger för tidigt, kan primern mjukna och utsläpp som kommer att leda i dålig vidhäftning och ojämn färdiga ytan. Den vackra sak om hög kvalitet primer är att det kommer att göra hänga pappret lättare genom att hålla limmet på ytan bredvid pappret där du vill ha det och strippning är mycket lättare med liten eller ingen risk för skada gips.
 • Ny gips. Återigen, inte hänga över nya gipsskivor utan att tillämpa primer. Om du gör, är du nästan limma pappret med fasaden av gips och gillar ett riktigt äktenskap "två blir som en". Detta är en säker död för chanserna att strippa papper. Om du fortfarande inte övertygad, då vet att nya gipsskivor och fogmassa är mycket porös och kommer att suga bort alla dina tapetklister. Dina sömmar och kanter på gips föreningen kommer säkert skal. "Slip" är nästan omöjligt med nya gipsskivor utan primer. Du kan frestas att använda gammal färg eller builder-grade färg för primer, men inte gör det. De flesta färger är mer porös än primer. De få sparade dollar är inte värt det.
 • Glasade och texturerat väggar har blivit mycket populärt under åren och är vackra färdiga, men tyvärr grovheten av väggarna kommer inte lämpar sig för hängande nya tapeter. Om du har glasrutor eller texturering och du verkligen vill ha tapet, måste du rådgöra med en professionell "på plats" för att bestämma den rätta strategin.
 • Befintliga tapeter. Även om du kan bli framgångsrik hängande tapet över befintlig papper, är det extremt, starkt, absolut rekommenderas att ta bort den befintliga papper först. Här är de viktigaste skälen för detta. Först kommer några vinyl väggbeklädnad ger inte ett bra band för nya tapetklister. Det andra, kan den gamla väggbeklädnad släppa från väggen när den utsätts för ny väggbeklädnad lim resulterar i bubblor som du inte kan reparera eller kommer att bli svårt att reparera när det nya jobbet är klart. Tredje, oundvikligen kommer de två skikten vara inte så smidigt som ett skikt, i synnerhet där sömmarna är i det första skiktet. Fjärde kan den nya väggbeklädnaden inte vara tillräckligt tjock för att dölja det gamla mönstret och färger. Även en liten mängd av gamla visning via nya kan "tråkig" bakgrundsfärgen den nya väggbeklädnad. Denna effekt är vanligast med vita eller benvita bakgrundsmaterial. Femte, nu när du har två skikt på väggen, antingen kan misslyckas och producera peeling. Se stripping tekniker för att få den gamla tapeten ner. I allmänhet den enda gången du bör överväga att tapetsera över gammal är när du har en väl vidhäftande vinyl-bestruket tapeter över nakna gips eller byggmästare kvalitet färg. I detta fall, försök att ta bort papperet kan skada vänd av gips och leda till en betydande mängd av gips reparation för att komma tillbaka till en slät yta. Om du försöker att hänga över gamla, här är några steg som hjälper. Peel bort eller re-lim uppresta hörn. Ta en rak rakblad och raka sömmar, fylla eventuella luckor som skapats med spackel. Och det viktigaste, prime den ursprungliga väggbeklädnad med primer. Den väggbeklädnad maj bubbla med tillämpning av primer. Om den gör det, så ska du vänta 24 timmar innan du hänger och ge väggbeläggningsarbeten tid att torka och krympa tillbaka till väggen. Eventuella bubblor som inte kontraktet kommer att behöva repareras innan du lägger det nya.
 • Paneling kan wallpapered. Det rekommenderas starkt att hänga en liner först. Liner är en mycket tjock filt likadan produkt som du kan beställa på väggbeklädnad återförsäljare. För det mesta, hänger det som tapet, men hängs horisontellt. När fodret hängs och torra, kan du prima liner med din högkvalitativa primer och hänga nya tapeter över fodret. Liner kan också användas för att kraftigt skadad gips eller sprucken gips för att ge en ny slät yta.

Mönster - Den goda, dåliga, och fult

Vissa mönster är ett nöje att arbeta med, andra är din värsta mardröm... Vi människor är väldigt klarsynt och vår hjärna, med hjälp av våra ögon, ser för visuella ledtrådar för att hjälpa till att orientera oss och förstå vår omgivning. Vissa mönster som djärva ränder, plädar, diamanter ger starka visuella referenser och kommer att påpeka brister i krokiga och ur lod tak, väggar och golv. Här är en förenklad rangordning efter mönster som ger dig hjärtesorg från lättast till svårast:

 1. Solids med konsistens bara.
 2. Blommigt - är en bit av kakan visuellt och bra på att gömma sneda väggar och är snäll mot nybörjare misstag.
 3. Mindre repetitiva utskrifter.
 4. Breda ränder (över 1,25 inches) - tenderar att dölja sneda vertikaler för det mesta.
 5. Smala ränder (under 1,25 inches) - tenderar att belysa sneda vertikaler hela tiden.
 6. Plädar och kontroller - både vertikala och horisontella visuella referenser. Dessa kan vara mycket frustrerande för en nybörjare. Ju större "block" den mer förlåtande de är.
 7. Stora diamant mönster - som plädar och kontroller men diagonal vinkel kan vara svåra att hantera i hörnen. Även erfarna galgar bromsas med dessa.

Hängande tips

 • Innan du lägger du först bit av tapeten, är detta ett bra tillfälle att diskutera skillnaden mellan luftbubblor och åsar lim. Luftbubblor är dåligt och indikerar en dålig utjämning åtgärd. Du måste dra väggbeklädnad upp och bort från väggen och smidigt att få dessa luftbubblor. Resist försöker gnugga hårt för att tvinga bubblorna till en kant. Om försiktigt gnugga får ut det, kan stora. Lim ge dig intrycket att din tapet inte kommer att vara smidig. Försök inte att gnida överflödigt lim ut från bakom papperet Dessa brister -. Som ibland ser ut som luftbubblor - kommer att torka ut och försvinna när limmet förlorar sin fuktighet. Om du gnuggar och gnuggar tapeten att få dessa lim åsar ut då du är i huvudsak att ta bort limmet från där den behöver vara och dina papper kommer sannolikt skal gång sin torra.
 • Ibland - särskilt med tapeter med mindre mönster - du kommer att upptäcka att papperet tenderar att "tänja" vertikalt. Detta kan hindra dig från att få en absolut perfekt mönster match från toppen av pjäsen hela vägen ner till botten av pjäsen. Om detta händer, justera väggbeklädnad så att du får en perfekt match i ögonhöjd. Då kommer du att ha en mycket liten mis-match på taket och golvet, men kommer inte vara störande för ögat.
 • Hängande Solids - fasta tapeter kan ge en fin textur till ett rum över traditionell färg. Solids skrivs precis som mönstrade tapeter är. Vid utskrift, kan det vara mycket subtila variationer i färg från vänster till höger. Exempelvis kan den vänstra kanten vara bara mycket något ljusare än den högra kanten. Detta kommer att framgå när två remsor hängs upp så du kommer att sluta med en ljus kant hopfogade mot en mörk kant. Detta orsakar ett störande "striping effekt" och gör varje söm syns istället för att få en enhetlig färg. Lösningen är att "omvända" alla andra band som du hänger. På så sätt kommer du att rikta ljuset kant till ljus kant, och vice versa.

Avancerade tips

 • Den dubbla cut - detta är en teknik som kan användas på olika sätt. Det är vanligast när du vill överlappa två stycken, men vill inte de uppenbara överlappningen i tidningen. Vanligtvis ansluter du de två papperen ovanpå varandra så att du har ett perfekt mönster matchning mellan de två. Då kan du ta ett helt nytt blad - för skärpa - och du försiktigt skära igenom "dubbla lager" område - oftast en rak linje med ert gemensamma kniv - försäkra att du skär genom båda lagren. Det är viktigt att hålla din rakblad i 90 graders vinkel mot väggen medan du gör din del. Om du vinklar bladet kanten in i de två skikten, kommer du inte få en exakt söm när du tar bort överskottet. Du "dra bort" överskottet eller oönskade sektioner, vilket ger dig en skräddarsydd söm utan överlappning. Utförs väl, kan denna teknik spara mycket sorg och en pro kan använda den här tekniken för att minska avfallet i svåra områden. Du behöver i allmänhet minst 1/8 tum överlappning för att utföra detta på ett effektivt sätt och du måste göra detta när båda lagren är nyligen hängde och fortfarande våt med lim.

Till exempel är det ganska troligt att du av misstag kommer att skära en bit som är för kort från tak till golv och många gånger du inte vet detta tills det mesta av plåten är på väggen redan. Det är synd att slösa åtta meter väggbeklädnad över några inches i botten. Du kan hitta en annan bit av tapeten som har samma mönster och överlappar denna lilla bit på stora lappar och göra en horisontell "double cut". Om det görs bra med en bra vass kniv, kommer denna horisontella sömmen vara knappt märkbar om alls. Detta är mest framgångsrika med ljusa bakgrunder och mönster som inte checkar eller ränder. Se till att du ger liten bit en chans till "boken", så det kommer att ha störst chans att ha samma bredd som en hel normal ark väggbeklädnad. Strips som inte är mycket "lång" tenderar att ha förmågan att tänja eller expandera vänster till höger mer så än en längre bit. Du måste vara ganska bra för att lyckas med en dubbel snitt med tapeter som har en mörk bakgrund.

Saker du behöver

Det finns alla typer av gör-det-själv tapetsering verktyg där ute. Vissa är ganska gimmicky. Här är en lista över objekt som är mycket vanliga och kommer att ge allt du behöver för att slutföra jobbet:

 • Klistra och skärbordet - en mycket bra och billigt alternativ är en lauan dörr som kan köpas på centra hem förbättring. De är oftast 24 "-30" bred och 80 "lång. Få 30" versionen om du kan hitta det som det ger ett litet utrymme för att placera verktyg och du behöver en 30 "styrelse om din väggbeklädnad är 27" bred. De är mycket smidig och lätt och kommer att pågå i flera år om du väljer att gå proffs. Använd den på ett par bockar och du är redo att gå. Inte starta ett projekt väggbeklädnad utan en god klistra och klippa bord, kommer du bara lägga till frustration och tiden det tar för projektet. Naturligtvis inte använda bänkskivor eller möbler som antingen fukt eller rakblad kommer att förstöra ytan.
 • 12 "utjämning borste Vanligtvis med 3/4 tum borst. Undvik Utjämningen borstar med en" borst eller längre om du stöter på dem. Detta kommer att användas för att jämna ut papper och avlägsna bubblor.
 • 6 "gemensam kniv Detta ska främst användas för att klippa din tapet mot tak och trim också, att ansöka spackel för vägg reparationer Undvik plast DIY versioner,.. De skär lätt och förlorar en bra rak skäregg.
 • 100 ct. Box av enstaka blad kant rakkniv - absolut bäst att klippa din väggbeklädnad på bordet och på väggen som du hänger. Få mer än 5-10, ska du använda ett gäng - ca 2 per enskild rulle är ungefär rätt. Inte förstöra 10€ värde av tapeter med hjälp av en slö 5 cent blad! Bladhållaren är valfritt. Undvik rakkniv fräsar avsedda att knäppa bort en sektion för att avslöja ett nytt blad. Bladen är inte så skarpa och mycket lättare att kasta ett slött rakblad än att klippa och bryta ett skärblad. Långa blad sax används av befälhavaren hängare som har utbildats med hjälp av detta verktyg, men en nybörjare kommer att ha större framgång med rakblad. Låt saxen till proffsen.
 • Måttband - en 25 ft måttband fungerar bra på grund av den något bredare regeln hjälper till att hålla den styv som du sträcker ut det för att mäta långa sträckor.
 • Plast tarp för en arbetsplats, få en tillräckligt stor för ditt bord, utrymme att stå på medan klippa och klistra, och utrymme för att sätta klistrat papper tills det hängs.
 • Lim lämplig för din typ av väggbeklädnad.
 • 5 liters hink - ny eller begagnad. Detta är vad vi kommer att blanda vår klister på att vi kommer att tillämpas på baksidan av papperet.
 • Rollern och ram 3/8 "tupplur på rullen är bäst, är budgeten rulle OK. En vals med en plast kärna istället för kartong är en bonus. Detta kommer att användas för att applicera klistra på väggbeklädnaden. Om du behöver prime (du bättre), får en andra högre kvalitet vals för priming. förlängningsskaft rekommenderas starkt. De kommer att hålla dig på marken istället för att klättra på en stege med några meter längs väggen.
 • Primer - tydligen varumärken inte är tillåtna, men mitt mellannamn är: Shields. Be för mitt mellannamn. Det är utan tvekan den absolut bästa.
 • Stora icke-slipande svampar och små frottéhanddukar duk. Svampar kommer att användas för att rengöra och torka nyligen hängde tapeter och handdukar kommer att användas för att rengöra klistra tabellen. Använd inte handdukar på de flesta tapeter eftersom de är för slipmedel och kan skada den nya tapeten ytan. Lim är vattenlösliga så handdukarna inte kommer att förstöras.
 • Stege - För åtta ft tak en sex fot stege rekommenderas. Det är möjligt att hänga papper med en mindre trappstege med 8 ft tak, men du vill nå och klippa ovanför huvudet så lite som möjligt. För tio ft tak en åtta fot stege rekommenderas.
 • 4 ft Metall linjal finns på de flesta centra hem förbättring. Detta kommer att användas för att mäta och att göra längsgående snitt på bordet.
 • 2 ft Nivå (en 4 ft nivå kan användas också). Använd detta för att kolla efter "lod" medan hängande.
 • Pencil - av uppenbara skäl.
 • Skruvmejslar och tänger - för att ta bort och ersätta alla ytplåtar och hårdvara monteras på väggen.
 • Spackel eller Ultralätt spackel, ultralätt spackel torkar snabbare och sand lättare. Dess stora för små hål och ojämnheter. Det är inte tillräckligt stark för att reparera stora hål, exempelvis större än en golfboll. För stora hål, använder en teknik hål reparation som kommer att kräva fogmassa som torkar långsammare men är starkare.
 • Slipa svamp - mycket praktiskt för utjämning spackel och små stötar i målade väggar.
 • Bärbar arbetslampa, särskilt för små badrum med små eller inga fönster. Kom ihåg, monterade alla vägg armaturer kommer att tas bort.
 • Soppåse städa upp när du går.
 • Tillval -
 • Krita linje och lod. Detta är den traditionella metoden för att starta ett jobb och etablera en verkligt lod (vertikal) linje. Mycket användbart när det finns en utgångspunkt för betydande längd - som ett trapphus eller välvt tak.
 • Bullet nivå - det är en liten nivå ca 6 inches lång som kan vara praktiskt för att kontrollera lod mellan fönsterkarmar och tak.
 • Vad sägs om en söm rulle? Egentligen inget. Med dagens tapeter, kan sömmen rullen göra mer skada än nytta eftersom det tryck appliceras på sömmen tvingar limmet bort från sömmen och resulterar i en torr söm som brukar öppnas.
 • Hur mycket kommer dessa saker kostar - Du kan lätt spendera 75€ till 115€ för en ordentlig uppsättning verktyg, primer och lim. Väg denna kostnad mot att anställa ett proffs om du har bara ett litet rum till tapeter.