Wki

Hur man återställer en infödd prärie


En prärie är ett ekologiskt system som domineras av gräs, vanligt i områden där det inte finns tillräckligt regn att stödja (t.ex. Great Plains i Europa och Kanada). Plantera en infödd prärien är en strävan värd din tid och ansträngning. Inte bara öka den biologiska mångfalden av inhemska växtarter och bevara snabbt försvinnande matjord men en prärien är också låg-underhåll (i jämförelse med en gräsmatta, vilket minskar resursförbrukningen och öka fritiden) och estetiskt tilltalande när mogna. Efter denna disposition, kommer du att kunna plantera, underhålla och återställa en infödd prärie.

Steg

Hur man återställer en infödd prärie. Förbered din webbplats.
Hur man återställer en infödd prärie. Förbered din webbplats.
 1. 1
  Välj en webbplats. När du väljer en plats, leta efter områden med maximal solexponering och bristande konkurrens., Speciellt de med en hög yta rot densitet som lönn och lind, skugga ut prärien arter och tävla om markens näringsämnen och vatten. Gran och de flesta andra barrträd är inte bra på prärien. Om förbränningen är en del av underhållsplanen, kontrollera lokala regler och tillståndsförfaranden.
 2. 2
  Förbered din webbplats. I mitten av våren, rensa platsen av befintlig vegetation. Frön, om sända in befintlig vegetation, har relativt liten chans att lyckas. Om ogräs, gräs eller annan vegetation för närvarande finns på din webbplats, kommer de måste elimineras.
  • Förbered din webbplats - alternativ metod. Om du föredrar en mer naturlig metod, eller om du vill undvika en kemisk process, kan du ge-dra ogräs från området. Även detta kommer att ta mycket längre tid, kan ogräset helt elimineras på detta sätt.
  • Ett sätt du inte vill rensa platsen är med en glyfosatherbicid såsom Roundup. Eftersom det hävdades i åratal för att vara en icke-kvarvarande, kontaktherbicid var Roundup herbiciden i valet för många år, men senare uppgifter motbevisar detta påstående, däribland Monsanto förlorar flera stämningar i Europa för ren lögn om kvarstående effekter av Round- Upp, och ofarlighet av Round-Up i allmänhet. Dessutom har Round-Up varit inblandad som en del av orsaken till försvinnandet av honungsbin och andra pollinatörer, och de runda-upp redo grödor som majs och sojabönor är nu kända för att döda honungsbin också. Dessutom varnas för att dessa typer av herbicider kommer avrinning i någon närliggande vatten källa (t.ex. ett vattendrag, en damm eller sjö) och är dödligt för någon typ av amfibie. Strax efter att använda Roundup (vilket är en av de värsta för dessa saker) alla dessa körer att sjunga grodor kommer att vara borta! Försök att hitta en naturlig herbicid, eller en som inte skadar de djur som kommer att hjälpa din prärien bli en självförsörjande ekosystem!
  • Om den befintliga vegetationen var lång och / eller täta att det kommer att bli nödvändigt att ta bort dött växtmaterial. Det kan brännas bort eller det kan klippas och sedan mulched eller rakade bort.
 3. 3
  Skapa en groddbädd av nyligen arbetat mark, roto-till området till ett djup av 1 till 4 inches (2 0,5-10 cm). Tänk på att ogräsfrön ofta ligga vilande under jordytan och gror efter att de har blivit utsatta. Om ditt område ursprungligen tätbefolkat med ogräs, speciellt problematiska ogräs såsom kvacksalvare gräs, tistel, lummiga spurge eller söt klöver, låta ogräsfrön att gro och börja växa. Upprepa sedan sprutning och markberedning process. Denna andra omgången är valfritt, men inte producerar en renare såbädd. Slutligen, kratta marken för att skapa en smidig, fast såbädd. Detta förbättrar tillståndet i såbädden, vilket ger frön en bättre chans att gro och växa.
  • Om markstrukturen saknar organiskt material och ser ut som det består av bara lera, lägg ett tunt lager av torv (1/4 till 1/2 tum eller 0,6 till 1,25 cm djup) till toppen av marken, därefter blandar det med Roto-rorkulten.
  • Lägg inte konstgödsel. Se Varningar nedan.
 4. 4
  Plantera fröna. Den bästa tiden att utsädet är av tjällossningen till sensommaren (början av augusti i norra Europa). Under hösten kan sådd ske från September 20 genom frysning i USA. På förberedda frö sängar på platser med liten konkurrens från andra växter, kan vintern sådd också vara effektivt.
  • En föreslagen Trädtätheten 500 kubikcentimeter utsäde (om en full 8-ounce plastmugg av utsäde) för varje kvadratmeter. Leta efter frön från lokalt odlade växter, eftersom de kommer att vara bättre anpassade till platsen. Fokus på inhemska växtarter för en infödd prärie. Se tips nedan för mer information om hur du förbereder fröna.
  • Hand plantering är det enklaste och mest tillförlitliga metoden för sådd. Justerbara handhållna spridare kan arbeta med gräsfrö även om de tenderar att bli igensatta. Wildflower utsäde bör alltid vara hand planterat.
  • Sprid gräsfrö först. För att säkerställa en jämn täckning, dela upp utsädet i hälften och plantera den första halvan över hela området. Arbeta långsamt och försiktigt. Plantera den andra hälften vid en vinkelrät vinkel mot den första sådd. Lätt kratta gräs frö i jorden för att säkerställa jordkontakt.
  • Wildflower frön ska planteras senast och kan spridas jämnt eller koncentreras i band eller strängar över din prärien område. Mycket av detta frö är ganska liten. Sprida det glest kommer att ge de bästa resultaten. Gör inte håva in blomfrön.
  • Vattning på denna punkt, men är inte nödvändigt. Native prärien arter bör vara väl anpassad till regn förhållandena på din webbplats, och vattning kan uppmuntra främmande arter (ogräs) att gro. Om du bestämmer dig för att vatten, är det viktigt att följa upp tills plantorna är etablerade. Vattning att börja gro och sedan låta jorden torka ut kan vara förödande för groning plantor.
 5. 5
  Plantera krukväxter plantor. Om du vill inkludera dem, ska dessa läggas till efter sådd. Krukväxter plantor kan planteras när som helst från tjällossningen att frysa upp, även om de planteras i mitten av sommaren kan kräva extra vattning. Plantor kan planteras hela webbplatsen eller i angivna områden av projektet. Helst ska naturliga nederbörden ger tillräckligt med vatten, men torrt väder under de första 10 dagarna kan kräva extra vattning.
  • Om du börjar plantorna själv, bör de gror ca 8 veckor före plantering och härdas i ungefär en vecka innan plantering. Härdning innebär gradvis få växter som används till utomhus förhållanden genom att lämna dem utanför på platsen för en lite mer tid varje dag.
 6. 6
  Kompostmaterial. Medan mulching krävs inte, det gör det ge viss erosionsskydd och hjälpmedel i markfuktighet retention. lätt (mark synliga genom marktäckning) med ren havre eller vete halm. Se till att inte använda hö, eftersom det innehåller frön du inte vill presentera för ditt område.
 7. 7
  Behåll din prärien. En prärie landskap tar tid att utveckla, kräver tålamod och noggrann skötsel de första åren. Men om din prärien planterades korrekt och du följer dessa skötselinstruktioner, kommer din prärien mogna till en unik, självbärande naturlandskapet.
  • År ett: De flesta prärien växter är perenner. Även perenna frön gror det första året, kommer de unga plantorna 'rottillväxt vara två till tre gånger sin ovan jord tillväxt, och de kan inte blomma förrän andra eller tredje året. Även denna brist på visuell tillväxt kan vara frustrerande, tänk på att det är den starka rotsystem prairie perenner som ger dem möjlighet att vara nästan underhållsfri på förfallodagen.
   • Under detta tidiga skede av tillväxt, kommer ogräs dra nytta av bristen på ovan-markvegetationen och visas på din webbplats. För att minimera effekterna av höga ogräs plantor skuggning prärien och förhindra dessa ogräs från att sätta frö, bör du planera för att klippa din plantering en, två eller tre gånger under sin första växtsäsongen. Detta sker vanligtvis på 30-dagars intervall med en lie, gräsklippare eller line trimmer. Scything är oftast bäst, eftersom klipphöjden bör hållas mellan 07:55 inches. Klippning är också effektivt, men det är viktigt att hålla bladet uppsättningen så högt som möjligt. Hand ogräsrensning är också användbar under den första växtsäsongen, särskilt för att ta bort enskilda skadliga ogräs. Dessa och invaderande vedartade växter kan behöva behandlas med punktbesprutning.
  • År två: Under den andra säsongen, kommer resterande frön från den första säsongen gro och några av de snabbare växande inhemska växter kommer att blomma och producera utsäde. Det kan dock fortfarande finnas ett behov av ogräsbekämpning och en klippning kan vara nödvändigt någon gång mellan mitten av juni och mitten av augusti. Höjden och tätheten av ogräs luckan bör bidra till att avgöra om och när att klippa. I områden där ogräs är särskilt framträdande, fördelarna med att klippa ogräs och hindrar dem från att sätta frö uppväga eventuella nackdelar med att skära prärien växter. Punktbesprutning kan fortfarande vara nödvändig i år.
  • År tre: Vid det tredje året (och åren därefter) ditt tålamod kommer att börja betala av. Både gräs och blommor kommer att vara mogna, ger vackra, låg-underhåll avkastning. En skärning per år kan användas som en sanering förfarande. Den bästa tiden att klippa av gamla prärien vegetation är i början av maj eller slutet av november (efter att du har haft guld, lavendel, russets och maroons av en höst prärien). I områden där prärien växter var särskilt lång och tät, kompost eller kratta bort dött växtmaterial.

Tips

 • När du köper frön, frågar om de har varit "skiktade". Utan skiktning, kan fröna gror under senhösten eller vintern och därefter dör på grund av frost. Om fröna inte är skiktat, kan du uppmuntra denna naturliga process genom att hålla dem i ditt garage eller annan skyddad, men ouppvärmd, område under vintermånaderna eller lagra dem, oftast torra eller ibland fuktigt, i kylskåp i ca 8-10 veckor (men vissa arter behöver upp till 16 veckor).
 • Vissa frön (t.ex. Wild Indigo) kan behöva markberedning (skrapa eller skära av den yttre höljet) för att gro. Frön utvecklar tjocka skrov för att överleva de kemiska och mekaniska processer förknippade med att bli uppäten och rötas, och har utvecklats till att bara gro efter denna process har skett. Du kan replikera markberedning genom slipning frön mellan sandpapper block eller screening material i cirka 15 sekunder.
 • Eld är en annan metod för att ta bort gammalt prärien halm. I naturliga prärien ekosystem, eld inte bara gör sig av ackumulerade halm, det hjälper också minska invasion vedartad växt och stimulerar tillväxten av många infödda gräs och vilda blommor. Rotation mellan föreskrivna brännskador och styckning är idealisk för prärier och savanner. Den bästa tiden att planera en brännskada är i början av våren.
 • Efter bränning, kommer webbplatsen att visas svärtade och det bör inte vara mycket växtmaterial kvar. Eftersom infödda prärien arter har intrikata rot strukturer som inte påverkas av brand (medan icke-inhemska arter bränna och dö), kan du förvänta dig prärien växter att börja återvända efter en eller två veckor.
 • Ett annat sätt att bli av med exotiska ogräs och de exotiska frön som kan förbli vilande i jorden i många år, är att täcka området i klar plast. Den klar plast kommer att skapa ett växthus atmosfär så alla exotiska frön börjar växa, men sedan bli svedda av solen genom klar plast. Du kan använda svart plast, vilket skulle döda ogräs som redan grodda, men den klara plasten är bättre. Sedan är du redo att manuellt ta bort de döda exotiska växter och plantera prärien frön.

Varningar

 • Vid något tillfälle ska gödselmedel användas. Prairie växter är väl anpassade till sin miljö och inte behöver befruktning. Denna dyra, tidskrävande och ofta miljöskadliga förfarande är inte bara onödigt på ett naturlandskap men är skadligt eftersom det kan uppmuntra ogräs och annan oönskad vegetation.
 • Tänk på att en kontrollerad brännskada är ett användbart underhåll verktyg, men kräver viss expertis. Var noga med att kontrollera lokala föreskrifter och tillståndsförfaranden samt, när du bränner, alltid försiktig.
 • Var försiktig när du bestämmer var du ska plantera din prärien. När det är torrt, präriegräs brinner extremt snabbt och varmt. Bränder kan startas oavsiktligt. Plantera inte präriegräs närheten strukturer eller andra ställen som brand skulle äventyra liv och egendom. Prairie blommor brinner inte så lätt, använd prärien blommor om du vill få lite på prärien nära ditt hem.