Wki

Hur beskära Tecoma stans

Många människor är inte säker på hur man tar hand om sina Tecoma stans. Dessa är också känd som Tecoma stans "Gula klockor", eller smala blad trumpet Bush. Det finns två större exemplar av Tecoma hybrider - en som heter "Orange Jubilee" och en annan som heter "Sunrise", som skulle ha orange och gula blommor resp. För att skapa den här guiden kommer bilderna "over-överdriva" för att visa att du inte riktigt kan skada dessa om de är etablerade. De älskar full sol och endast en måttlig mängd vatten. Ge dem en bra blötläggning ungefär en gång i veckan, men kommer att överleva även om du inte vattna dem i veckor eller månader. De är svåra att döda.

Steg

Hur beskära Tecoma stans. Gör en ny tillformade busken.
Hur beskära Tecoma stans. Gör en ny tillformade busken.
 1. 1
  Gör en ny tillformade busken. Inte förväxlas med storleken på snittet, kan du whack av en mycket större del för att uppnå någon form du vill. Tänk på att den större eller mer "Woody" snittet du gör, desto mindre chans har du för ny tillväxt från nästa lägre nod på stjälken. Tecomas kommer att skicka upp ny tillväxt från nästa nod och även från basen av plantan (på marknivå). På varje stam vid punkten för varje blad är två blad. Det är på dessa blad som ny tillväxt kommer att visas (observera den nya tillväxten i nästa bild).
 2. 2
  Titta på denna äldre snitt. Detta är hur anläggningen ska se ut om några månader. Lägg märke till hur två stammar har vuxit på två sidor av snittet som gjordes. Om du vill "forma" din buske att växa utåt, bara beskära den inre tillväxt. Gör tvärtom om du vill ha en stramare växt. Om du försöker sätta en gräns för höjd, beskära den ca 30-45 cm (12-18 inches) under önskad höjd. Detta kommer att möjliggöra ny tillväxt till den gräns du vill ha.
 3. 3
  Avsluta forma din Tecoma till storlek / form önskas, och du kommer att börja få ny tillväxt att se ut som bilden nedan. Många nya utväxter kommer ut av stora vedartade delar efter svår beskärning och ny tillväxt eller bestånd utvecklas från marknivå. Dessa är högställd växter, men om du är intresserad av att använda dem som en liten häck - säg till 1,5 m (4 eller 5 fot), kan de tränas att vara fullvärdiga / tjocka buskar.
 4. 4
  Titta på den färdiga trim jobbet! Denna höjd är ca 1 m (3 fot) högväxt. När det växer ut igen, kan du se i en annan bild att visa hur det fyller ut. Kom ihåg att det fortfarande kommer att växa långbent som ny tillväxt visas, men det kommer också att lägga ny tillväxt på de nedre extremiteterna.
 5. 5
  Notera den vita / Woody stjälkar och nyare / bruna tillväxt på den övre nivån.
 6. 6
  Om du är intresserad av att sprida dina sticklingar, stannar bara till de bästa 60 cm (24 ") i din beskärning, kapning strax under och strax ovanför varje nod, sedan trimma eventuellt överskott blad du kan ha.

Tips

 • Om du är ute efter att hålla en höjd på dem, bara toppen plommon ca 50% av de upprättstående lemmar. Efter nedskärningarna har gjort ny tillväxt, gå tillbaka och beskär den andra 50%. Hursomhelst, du kommer inte att skada en etablerad anläggning om du väljer att toppa hela anläggningen på en gång.
 • På växter som är lite träig, använd Hormex18 som böka förening och sedan förankra dem i en blandning av 60% vermikulit, 40% fin mossa, sedan använda denna bas till en 50/50 blandning av perlit.