Wki

Hur att propagera mor tusentals från småplantor

Pärlemor Tusentals (Bryophyllum daigremontianum) är en växt hemma i tropikerna Madagaskar, men du kan få dina egna tack vare den intressanta reproduktiva systemet för mor-of-tusentals.

Den botaniska namn är Kalanchoe Pinnata och det finns massor av varianter. Anläggningen växer mycket i Karibien och södra Europa samt Madagaskar och Orienten.

Steg

Hur att propagera mor tusentals från småplantor. Hitta en trädgård med en mor-of-tusentals växt.
Hur att propagera mor tusentals från småplantor. Hitta en trädgård med en mor-of-tusentals växt.
 1. 1
  Hitta en trädgård med en mor-of-tusentals växt. Du behöver inte äga en mor-of-Tusentals växt, men du behöver tillgång till en med småplantor.
 2. 2
  Plocka några småplantor. Som pärlemor Tusentals växer, små plantor, liknande knoppar, växa längs åsarna i växternas blad. Ta mer än en, eftersom plantorna lätt kan dö. Oroa dig inte för att skada själva växten genom att ta plantorna. De faller allt bort ändå, och mor-of-Tusentals kommer att ha mer att växa när det inte behöver stödja småplantor längre.
 3. 3
  Förvara plantorna i en plastpåse. Förvara dem i påsen tills du kan transplantera plantorna. Låt dem inte torka upp, eller kommer de att dö.
 4. 4
  Fyll en grund skål med planteringsjord. Det behöver inte vara djupa. Rötterna kommer inte att vara mycket djup i början, så en stor skål är inte nödvändigt.
 5. 5
  Placera småplantor försiktigt på ytan av jorden, ungefär tre fjärdedelar av en tum (2) till en tum (2 0,5 centimeter) från varandra. De behöver inte att pressas in i jorden. Pärlemor Tusentals naturligt propagerar genom att släppa sina småplantor.
 6. 6
  Täck skålen med plastfolie. Detta kommer att hjälpa till att hålla fukt i, samt fungerar som en provisorisk växthus.
 7. 7
  Ta plantorna till en plats. Windowsills underverk, men kom ihåg att ju mer sol plantorna blir, desto mer uppmärksamhet du behöver för att ge dem.
 8. 8
  Håll jorden fuktig, inte blöt. Pärlemor Tusentals är en suckulent, vilket betyder att den inte behöver mycket vatten. Den behöver fukt för att stimulera tillväxten av rötter, men.
 9. 9
  Vänta, övervaka och observera. Stimuleras av fukt och jord, växer anläggningen rötter via mitos av meristematisk-typ vävnad i skåror i bladen. Du kan börja se små, tunna, vita rötter gro från basen av plantorna. Se till att du håller ett öga på fukt och höjden av plantorna.
 10. 10
  Ta bort plasthöljet från skålen när växterna är för höga för det. De är nu redo att för solen!
 11. 11
  Återplantera till mer lämpliga krukor eller skålar när plantorna har vuxit betydande rötter. Du kan testa anläggningen låter genom att försiktigt lyfta dem. Var försiktig när du gör detta, du kan skada de små rötterna om är för grovt.
 12. 12
  Njut av dina nyligen förökade mor-of-tusentals!
 13. 13
  Förbered för växten att dö efter den blommar. Tyvärr kan vissa arter av pärlemor Tusentals och deras dubbelgångare dör efter blomning små lila-rosa blommor sent i livet. Inte alla växter kommer att utveckla dessa blommor, händer det mycket sporadiskt eller inte alls. Deras livslängd kan förlängas inför uppkomsten av blommor genom att vattna den mindre när det växer till ca 1 m till 1,5 ft Var noga med att inte låta det bli uttorkad, det finns en fin linje mellan för mycket och för lite vatten. Om det ser ut som dess liv är snart slut, helt enkelt ta ett par av sina plantor och odla en ny anläggning eller två.

Tips

 • Grown fler plantor när du får kläm på det. Dessa nyligen förökade växter kan säljas i fondraisers eller ges bort som gåvor som håller på att ge!
 • Arrangeras med andra suckulenter, hjälper pärlemor Tusentals gör en härlig öken planter fönsterbrädan.
 • Ta bort döda småplantor omedelbart. Ruttnande växtmaterial kan orsaka sjukdom hos andra plantor.
 • Kontrollera dina plantor dagligen tills du känner att de kan gå ett par dagar utan att din uppmärksamhet.

Varningar

 • Se upp för buggar och undvika över-vattning. Båda kan döda plantorna.
 • Suckulenter behöver sällsynta och svag gödning. Gödning dessa småplantor kommer sannolikt att döda dem.

Saker du behöver

 • En redan existerande pärlemor Tusentals växt eller en vän med en mor-of-Tusentals växt
 • En plastpåse
 • En liten grund skål eller kruka
 • Plastfolie
 • Små mängder vatten (en sprayflaska fungerar bra)
 • Behållare för att åter potten odlade plantor
 • Tid