Wki

Hur förbereda en fjäder trädgård på en budget

Om du är en ivrig trädgårdsmästare när våren kommer, är du förmodligen medveten om hur lätt det är att spendera en hel del på nya anläggningar, möjligen långt mer än vad man hade räknat med. Men om du gör en hel del av arbetet själv, kan få redo för en vår trädgård vara en underbar vecka aktivitet från plantering till blomning, och är ett trevligt sätt att välkomna i den nya säsongen utan att spendera en förmögenhet.

Steg

Hur förbereda en fjäder trädgård på en budget. Använd ditt eget utsäde.
Hur förbereda en fjäder trädgård på en budget. Använd ditt eget utsäde.
 1. 1
  Börja med en budget. Om du vet vad din budget ersättning för trädgården är från början, kommer du att ha något att hålla sig till och om det finns något kvar, kan du belöna dig själv med något extra. Om du inte har en budget, kommer du spendera förmodligen, så hoppa inte över detta viktiga steg.
 2. 2
  Använd ditt eget utsäde. Håll tillbaka från den föregående säsongen från blommor och grönsaker som växte i din trädgård. Låt fröna torka (för att förhindra mögel över vintern) och placera i separata påsar, väl märkta. Lagra någonstans som är varm och torr under vintern. När våren närmar sig, plantera frön i plantor brickor och hålla inomhus nära ett fönster som får mycket sol. Vatten och tenderar att dem regelbundet och du kommer att få ett försprång på den nya säsongens planteringar.
  • Om du inte har lyckats göra detta från förra säsongen, be dina grannar eller familjemedlemmar som trädgård för reservdelar utsäde som de räddade från sina trädgårdar.
  • Leta efter rabatterade dagar på din lokala garden center eller järnaffär för att få frön till ett mycket bra pris.
 3. 3
  Strike sticklingar. Om du är sugen på de växter som växer i någon annans trädgård, fråga om du kan ta sticklingar från dem att slå dina egna. Många trädgårdsmästare är mycket glada över att bli tillfrågad detta och låter dig samla några sticklingar.
  • Botaniska trädgårdar har ofta mitt i vintern till tidigt klara våren beskärning outs i rosenträdgårdar, etc. Phone upp för att fråga när detta händer och att se huruvida medlemmar av allmänheten kan få sticklingar från dessa tidy-ups (bara undvika att plocka ut något som är sjuka eller ruttna).
  • Läs Hur att växa sticklingar från etablerade växter för mer information.
 4. 4
  Vänta tills säsongen har rensats. När risken för frost har rensat, ta plantorna utomhus och fortsätt vattna dem i sina fack. Gör detta för en vecka eller två, för att hjälpa dem övergången från inomhusmiljö till det utomhus.
  • Den budget-medvetna trädgårdsmästare inte kommer att rusa här steget, annars måste du hitta mer att ersätta de som du har förlorat.
  • Läs, och hur man håller fåglar av dina plantor för fler idéer.
 5. 5
  Skapa en trädgård planen på papper. På samma sätt som en inköpslista hjälper dig att begränsa överskridanden i butiken, hjälper en trädgård plan för dig att undvika över-inköp av nycker när du går till trädgården centrum. Rita i, grönsakerna, de prydnadsväxter, dekorationer, etc. som du vill i din trädgård i år, i deras exakta platser. Denna plan kommer att guida dig på att köpa "lagom" och inget mer. Och glöm inte att ta hänsyn till växter som du redan växer själv.
 6. 6
  Håll ett öga på trädgården försäljning i kataloger. När försäljningen är på, är detta en utmärkt tid att köpa de varor trädgården försäljning i bulk. Naturligtvis bara köpa vad du kommer att använda, men har ett öga för en bra affär, även för uppdatering / byte, och så vidare av nya trädgårdsredskap, slangar, nät och andra nödvändigheter.
  • Bara köpa i bulk om det kommer att användas och är ett bra pris.
  • Gå inte överbord på reklamtrick saker som plast trädgårdsdekorationer. De rörigt i trädgården och får inte göras från mycket bra material. Sätt dina pengar mot växter och trädgårdsredskap du verkligen behöver istället.
 7. 7
  Köp växter som har minskat på grund av brist på tillräcklig uppmärksamhet eller överbeläggning. I vissa plantskolor, kommer det att finnas ett avsnitt av växter som inte har tillräckligt omhändertagna, eller som inte har sålt liksom butiksägaren vill, gå för en låt. Om du har en grön tumme och du kan identifiera sannolikheten för framgångsrikt rädda någon av de fattigare växter tillbaka till hälsa, kan dessa fynd att göra otroliga fynd.
  • Var noga med att sköta de svagare växter från det ögonblick du anländer hem. Ge dem bättre jord, hålla dem borta från vind och värme till att börja med, ge dem ett snyggt upp och ett näringsrikt foder. Kom ihåg att vattna dem regelbundet tills de börjar blomstra igen.
  • Spinkig, alltför höga tomatplantor är ett riktigt fynd. Plantera dem och begrava en bra bit över de spinkiga stjälkar. De kommer att växa rötter ur dessa stammar i den nya markytan och har en bättre rotklump än de sötare de som säljs för fullt pris.
 8. 8
  Gör din egen trädgård dekorationer. Hellre än att köpa dekorativa objekt för trädgården, återvinna och återanvända husgeråd för att skapa nya och fantastiska trädgård skulpturer, bitar funktionen, funktioner vatten, etc. Var så fantasifull som du vill och rep barnen i att hjälpa också. De kan ha väldigt roligt att göra en dinosaurie trädgård med sina leksaker, en fe trädgård med sina älvor, ett djur trädgård för sina husdjur, etc. Följande är några fler förslag för dig att göra på en budget:
  • Gör din egen fågelbordet
  • Skapa din egen mini Zen trädgård
  • Använd rhododendron att göra en rhododendron dekoration
  • Förvandla en del av din trädgård till en älva trädgård.
 9. 9
  Håll det enkelt. En prismedvetne trädgård är en enkel en som är söt, effektivt, nyttigt och trevligt på en gång. Om du inte har råd med en för att hålla tropiska blommor, syftar inte till det. Besök de lokala trädgårdarna istället och se deras och tänka på hur mycket extra arbete är involverad i alla fall! Och det finns inget mer tilltalande än en väl-weeded, välskött trädgård, oavsett din budget.

Tips

 • Observera att vissa växter är bäst lämpade direkt i jorden att de kommer att växa i, forskning respektive verks behov först.

Varningar

 • Var försiktig av billiga trädgård poster, från verktyg till dekorationer. De kan verka som en bra affär, men om de bryter, de behöver bytas ut och de kan också bli risker om de bryter när du arbetar med dem. Dessutom, kan billiga dekorationer innehålla farliga delar för husdjur och barn, och de kan göras från giftig färg eller andra farliga komponenter som din familj och din trädgård kan göra utan att utsättas för.
 • Vänta marktemperaturen vara rätt. Om du planterar för tidigt, kommer frön och / eller plantor lyckas inte och du har slösat bort dina pengar.

Saker du behöver

 • Budget
 • Egen frö
 • Trädgård utrymme förbereds för plantering
 • Trädgårdsverktyg
 • Överkomliga växter
 • Hemlagad dekorativa element
 • Springtime

Relateds