Wki

Hur att växa en ficus benjamina

Medan Ficus benjamina är ökända för att vara svåra att odla, är det möjligt att höja ett friskt träd. Bara följa några enkla riktlinjer och ditt träd kommer att ha de bästa chanserna för ett långt liv.

Steg

Hur att växa en ficus benjamina. Ficus benjamina åtnjuter indirekt ljus, så att inte placera den i ett fönster där det blir mer än en timme eller två av sol varje dag.
Hur att växa en ficus benjamina. Ficus benjamina åtnjuter indirekt ljus, så att inte placera den i ett fönster där det blir mer än en timme eller två av sol varje dag.
 1. 1
  Ficus benjamina åtnjuter indirekt ljus, så att inte placera den i ett fönster där det blir mer än en timme eller två av sol varje dag.
 2. 2
  Vatten endast när de bästa 2-3 cm jord är torr.
 3. 3
  Gödsla lätt, med användning av en löslig blandning. Välruttnad kompost är en fin topp dressing, men kommer inte att ge alla de näringsämnen din krukväxt behöver. Du ska gödsla din anläggning varannan vecka till en månad eller så på sommaren, men inte på vintern.
 4. 4
  Rensa endast vid behov för att hålla trädet från flopping över. Alternativt kan du använda plantskola band att sätta trädet.
 5. 5
  Om du har en flätad träd, kanske du bestämmer dig för att hålla flätan eller inte. Det är flätad som en typisk 3-slagen fläta. Antingen beskär bort sidogrenar eller införliva dem i en av de tre delarna. Du kommer bara vill fläta nytt trä, som är tillräckligt flexibelt för att böjas in i flätan. Tvinga inte dina trädgrenar eller de kommer att bryta. För att hålla de nya flätor blir för lös, kan du använda plantskola slipsar.

Tips

 • Alla F. benjamina tappar sina löv från gång till gång. Leaf droppe händer oftast på hösten, men krukväxter kan tolka hösten vid olika tidpunkter. Detta beror på ditt hus temperatur, etc. Bara för att alla bladen är borta betyder inte din anläggning är död. Håll dig uppdaterad med din vattning och gödsling schema, och du bör se nya blad tillväxt inom en vecka eller två.
 • Om du behöver återplantera, förvänta sig en total blad droppe. Eftersom F. benjamina gillar inte att flyttas, rörelsen under en återplantera kan skicka trädet i chock. Det bör återhämta sig med nya blad tillväxt inom två veckor.
 • Om ditt träd är i en mindre kruka (under 30 cm), men du vill vattnet när de bästa 2-3 cm jord är torr. En större kruka bör tillåtas att torka ut mer.
 • Se även Hur man väljer en ficus benjamina
 • Håll rum på en ganska jämn temperatur hela året, lite varmare under dagen (helst ca 20 ° till 23 ° C) än på natten (helst ca 16 ° till 18 ° C). Temperaturer under ca 10 ° C kan döda växten.

Varningar

 • F. benjamina är benägna att mjölig buggar och skala. Leta efter vita klumpar som ser ut som bomull på ryggen på bladen och där grenarna möts - detta är mjölig buggar. Skala är extremt små bruna buggar som gör växten känns klibbig och ger bladen ett glänsande glans. Om du har någon av dessa, kan du spraya din anläggning vart tre till fem dagar med en blandning av tjugo droppar diskmedel (se till att det inte är anti-bakteriell) till en liter vatten. Spraya hela växten, speciellt under bladen för fyra till sex veckor.
 • Inte över-vatten. Detta är den # 1 dödsorsaken för de flesta krukväxter, däribland F. benjamina.
 • När du köper en ny anläggning, inte köpa det på en mycket kall dag - flytta den från butiken till bilen, och bilen till hemmet, kan döda växten om temperaturen är under 10 ° C. Också aldrig köra med den öppen i en öppen pick-up, kommer vindhastigheten skapats av körning torkar ut och dödar bladen.
 • Om din F. benjamina blir för mycket solljus, bladen bleker till ljust grönt till gult.
 • F. benjamina ogillar överdriven rörelse. Om det är nödvändigt att flytta ditt träd, göra det med mjuka rörelser. Du vill inte bara ta och stoppa grytan, förstås.