Wki

Hur man tränar valpar

Valpar föds inte veta hur man spelar fint, befria sig på en anvisad plats på gården och gå stolt bredvid dig i koppel. Det tar flera månader av fokuserad uppmärksamhet för att lära en valp hur man samexistera i ditt hem. Använd en fast men varsam träning stil för att styra din valp igenom lektionerna hon behöver lära sig, och innan du vet det hon kommer att växa till en mogen, väluppfostrad hund med en speciell plats i din familj. Här är hur du kommer igång.

Steg

Hur man tränar valpar. Begränsa din valp till ett visst område i huset.
Hur man tränar valpar. Begränsa din valp till ett visst område i huset.

Rumsren en valp

 1. 1
  Starta en rutin. Valpar behöver en fast rutin för att ta reda på var de ska befria sig. Det är viktigt att börja lära valpen att gå utanför när hon känner suget så fort du tar hem henne. Planerar att ta henne utanför på ett schema varje dag: första sak på morgonen, efter varje måltid, efter speltid, och precis innan sängen.
  • Titta på din valp för tecken hon måste gå på toaletten. När du lär känna henne bättre, bör du kunna berätta när hon är på väg att gå, ta henne utanför omedelbart.
  • Mata din valp vid samma tid varje dag så att du kan förutsäga när hon behöver gå ut.
  • Mycket unga valpar måste gå på toaletten så ofta som en gång i timmen. Det innebär att du eller en familjemedlem måste vara tillgänglig för att ta valpen utanför det ofta.
  • Om du inte har möjlighet att housetrain valpen under dagen, är det viktigt att anlita någon annan att göra det. Om du inte börjar tidigt, kan det ta din hund en lång tid att lära sig att inte gå på toaletten i huset.
 2. 2
  Begränsa din valp till ett visst område i huset. För de första månaderna måste du hålla ett vakande öga på din valp så att du kan ta henne utanför så snart hon måste gå på toaletten. Om du ger henne för mycket frihet runt huset först, hon ska lära sig att gå på toaletten där hon vill, och du kommer inte alltid att kunna fånga den i tid.
  • Håll henne i en bur på natten och när du är borta. Lådan bör vara en liten, bekväm plats där valpen känner sig trygg - aldrig använda det som en källa till straff. Valpar tycker inte om att gå på toaletten i sina lådor, så se till att du tar din valp utanför innan att sätta henne i lådan och så fort du tar henne ur buren så hon inte är tvungen att marken hennes lilla hem.
  • Valpar ska kunna sova i ca 7 timmar innan de vaknar och behöver gå på toaletten, men du bör linje lådan med handdukar ifall hon har en olycka mitt i natten.
  • Om valpen vaknar du upp genom att skälla på natten, tyst ta henne utanför för att göra sitt företag och sedan lägga tillbaka henne i hennes säng.
 3. 3
  Välj en utsedd badrum plats utanför. Att ha en plats att valpen associerar med att gå på toaletten kommer att hjälpa henne lära sig att inte gå in i huset. Hon börjar vilja gå till denna plats för att uträtta sina behov, och så småningom kommer hon att lära sig att vänta tills du tar henne där istället för att gå på toaletten inne.
  • Använder språket för att stärka valpens associering till platsen. Säg "gå potta" eller bara "potta" när du ställer ner henne. Använd inte ordet någonstans men på den platsen.
  • Många väljer ett avlägset hörn av gården, ibland en plats som är inhägnad, som den plats där deras hund går till badrummet. Om du inte har en gård, välja en plats nära ditt hem eller lägenhet. Det spelar ingen roll om platsen är så länge du tar valpen till samma plats varje gång.
 4. 4
  Beröm din valp för ett väl utfört arbete. När valpen framgångsrikt går på toaletten i sin anvisad plats, prisa henne, klappa henne och ge henne en behandling. Löftet om en belöning kommer att uppmuntra henne att utföra samma goda beteendet igen.
  • Det beröm och godis bör ges till valpen direkt efter att hon går på toaletten, medan hon fortfarande i hennes badrum plats. Om du väntar, kommer hon associera beröm med något annat.
  • Om du berömma din valp innan hon har gått på toaletten, kan hon bli förvirrad.
 5. 5
  Vet hur man hanterar olyckor. När valpen har en olycka inne i huset - och hon säkert kommer - inte överreagera genom att skrika på henne eller skrämma henne. Avbryta henne medan hon gör sitt företag genom att plocka upp henne och ta henne direkt till hennes badrum plats. När slutar gå på toaletten där, belöna henne.
  • Om du hittar en enda röra bakom soffan eller någon annanstans i ditt hus, är det för sent att disciplinera valp. Gnugga inte näsan i det, hon kommer bara bli förvirrad och rädd, och hon kommer inte att förstå vad du försöker lära henne.
  • Rena mässar upp ordentligt, eftersom om området fortfarande luktar urin valpar kommer instinktivt vill gå på toaletten där igen.

Träning en valp att spela snyggt

 1. 1
  Låt din valp leka med andra valpar. Valpar lär sig naturligtvis hur man umgås genom att spela med andra valpar. Mycket unga valpar vet inte att de kan skada andra med sina tänder. De lär sig genom att leka, när en valp biter en annan valp för hårt, valpen yelps och slutar spela. På detta sätt, valpar lär sig att kontrollera hur hårt de biter.
 2. 2
  Motverka din valp från att bita dig. Spela med din valp hur en annan valp skulle; genom kittlande henne och brottas med henne tills hon börjar nafsa på dig. När hon biter handen, släppa ut en högfrekvent Yelp, precis som en annan valp skulle. Låt din hand gå halta och sluta spela. Valpen kommer att lära sig att när hon biter, gör hon inte få uppmärksamhet längre.
  • Valpen kommer förmodligen försöka göra upp för bettet genom nuzzling och slickar din hand. Beröm henne i en söt röst och belöna henne med en fest, sedan fortsätta spela med henne. Hon får veta att spela snyggt belönas.
  • Aldrig smiska en valp för att orsaka henne smärta i gengäld. Använda fysisk bestraffning mot en valp kommer bara att göra henne rädd för dig.
 3. 3
  Ge din valp tuggleksaker. Valpar älskar att använda sina tänder, och de måste lära sig att människans hud är inte för att tugga. Ge massor av valp-säkra tuggleksaker för valpen att gnaga på under spelets gång.
  • När valpen börjar nafsa på din hud, satte en tugga leksak i hennes mun. Detta kommer att lära henne att hon ska tugga på leksaken istället för din hand.
  • Gör samma sak om valpen nyp på hälarna och vrister när du vandrar runt. Sluta gå och ge henne en tugga leksak. Om du inte har en leksak händig, bara sluta. När hon börjar spela fint, beröm henne.
  • Om hon tar tag i något som är ditt, distrahera henne och och byta varan för en av sina egna leksaker i sitt ställe.
 4. 4
  Anställa en time-out område. Om valpen har problem med att lära sig att inte bita, kan du behöva skapa en time-out område, en plats där du tar henne att lära henne att om hon inte kan spela bra, gör hon inte får spela. Spärra av ett hörn av hennes lekrum och ta henne dit direkt när hon biter.
  • Använd inte valpens lådan som en time-out område. Hon borde aldrig associera bli häck med straff.
  • När valpen har varit i tid i några minuter, ta med henne tillbaka för att spela med familjen. Belöna henne när hon leker fint. Om hon biter igen, ger en högfrekvent Yelp och ta henne tillbaka till tiden ut. Så småningom kommer hon att lära sig att inte bita.
 5. 5
  Lär din valp att spela bra med barn. Barn rör sig snabbt, gör högfrekventa ljud och är ofta på ansiktet nivå med valpar. Valpar och barn kan ha mycket roligt tillsammans, men de måste lära sig att spela ordentligt. Om valpen blir grov med ett barn, sätta henne i tid ut omedelbart. Se till att barnen vet hur man placerar snyggt också.
  • Berätta för dina barn att inte provocera valpen. Berätta för dem att valpar är bräckliga, och de tycker inte om att ha saker fastnat i deras ansikte. Valpen ska aldrig hotad eller att känna sig osäkra.
  • Lär dina barn hur man handskas med valpen när hon nyper. Berätta för dem att aldrig smiska henne, men att ge henne en tid ut i stället.
  • Valpar bör lära sig att åtminstone tolerera och ignorera andra husdjur också. Lär din valp att du är mer intressant än det kanin / katt / höns, och aldrig ge honom möjlighet att jaga eller trakassera andra husdjur.

Undervisning en valp att sitta, stanna och komma

 1. 1
  Börja med att lära valpen sitt namn. För att träna din valp effektivt, se till att hon vet att hennes namn. Säg hennes namn tydligt. När hon tittar på dig, ge henne en behandling. Fortsätt att göra detta tills hon lär sig att när du säger hennes namn, ska hon titta på dig. Nu kan du använda hennes namn innan den andra kommandon.
 2. 2
  Lär din valp att sitta. Detta är en av de enklaste beteenden att lära en valp, och nästan varje valp kan lära sig att göra det. Tricket är att få valpen att associera handlingen att placera rumpan på golvet med ljudet av din röst säger "sitta." Säg till henne att "sitta" på ett klart, fast men vänlig röst. När hon gör, ge henne en behandling.
  • Praktiken ofta. Sammanträde kan utövas insidan, utsidan, och var du tar din valp. Bär godsaker med dig så att du kan förvandla en stund i ett träningspass.
  • Så småningom fasa ut godiset så att valpen kan sitta på kommando utan en belöning.
 3. 3
  Lär din valp att stanna. Nu när hon kan sitta, lära henne att sitta kvar. Det är en något mer komplicerad process, men samma kommando och belöningssystem används. Tala om för din hund att sitta, och när hon gör, säger "stanna" och vänta några sekunder. Om hon flyttar, tala om för henne att "sitta" och sedan försöka igen. När hon lyckas stannar, belöna henne med godsaker och beröm.
  • Efter att hon har lärt sig att bo på ett ställe i ca 10 sekunder, börja gå bort efter att du tala om för henne att stanna. Om hon följer dig, vända och säga till henne att "sitta". Säg stanna och gå iväg igen. Var noga med att belöna henne när hon blir det rätt.
  • Vissa valpar svarar bra på en hand signal med "stay" kommandot. Håll upp handen varje gång du säger "stanna." Så småningom din valp kanske kunna stanna utan att höra det verbala kommandot.
 4. 4
  Lär din valp att komma. Det är enklast att göra detta med en partner. Har någon hålla din valp över rummet eller gård. Titta på din valp och säger hennes namn. När hon tittar på dig, säger "komma" i en klar röst, och har din partner släppa henne. Säg hennes namn igen om hon inte verkar veta vad man ska göra först. När hon gör sin väg till dig, belöna henne med beröm och godis. Upprepa detta tills hon vet att "komma" betyder att hon ska springa till dig.
  • Gör det roligt för din valp att komma till dig genom att klappa, ler, och agerar upphetsad när hon gör. Lär henne att komma till dig är det bästa hon kan göra.
  • Öva "come" kommandot ofta i en mängd olika situationer. Det är viktigt att valpen känner att komma när hon ringde, så att när hon är i en farlig situation hon inte hamnar vilse eller skadad.

Undervisning en valp att gå i koppel

 1. 1
  Låt valpen tröttnar innan promenad. Valpar tenderar att dra på sina koppel eftersom de är fulla av extra energi och glada över att vara utanför. Om möjligt, däck valpen ut genom att leka med henne innan du sätter henne i koppel för dagen.
 2. 2
  Lär henne att stå stilla medan du sätter koppel på. Valpar ofta bli upphetsad när det är dags att gå ut, hoppa upp på sina ägare och skällande i väntan på att gå på en promenad. Detta problem kan pågå i år om du inte löser det medan valpen är fortfarande ung. Om hon skäller och hoppar på dig när du plockar upp ett koppel, vänta tills hon är helt lugn innan det på. Gör detta om och om igen tills hon får veta att hon inte kommer att få gå utanför tills hon beter sig.
 3. 3
  Använd rött ljus, grönt ljus metod. Börja gå med din valp utanför. När hon springer före och drar i kopplet, stoppa. Vänta på henne att vända, säger "kom", och när hon är vid din sida, berätta för henne att "sitta". Belöna henne med en fest, sedan fortsätta gå. Upprepa processen tills hon lär sig att gå bredvid dig istället för att dra i kopplet.
  • När valpen går bredvid dig, belöna henne ofta så hon vet att det är där hon är tänkt att gå.
  • Fortsätt att använda den röda lampan, grönt ljus metod för ett par veckor. Det kan ta en stund innan din hund lär sig att inte dra ner dig på gatan.

Tips

 • Håll dina regler och gränser konsekventa hela tiden. Om hon inte är tillåtet i soffan, då hon aldrig tillåtet på soffan. Menar vad du säger, ge henne motivation att följa (godis, belöningar), och vara fast och vara rättvis. Valpen kommer känna sig trygga och vet exakt vad som väntar från dig.
 • Använd tonen i din röst för att berätta för henne hur du känner. Använd en djup röst när du vill att valpen att stoppa vad hon gör, och en bestämd röst när du tränar eller befalla.

Varningar

 • Lämna aldrig barn ensamma med hundar.
 • Använd inte fysiskt våld på din hund. Akta utbildare som råder er att smälla eller skrika på din hund.