Wki

Hur man stoppar en hunds oönskat beteende

Hur stoppar man en hund från att göra något som du vill att han eller hon inte skulle göra? Det är inte alltid lätt, speciellt när hunden sätter sig för att göra det. Här är några förslag som hjälper dig att ändra hundens dåliga vanor.

Steg

Hur man stoppar en hunds oönskat beteende. Hundar gör vad som fungerar.
Hur man stoppar en hunds oönskat beteende. Hundar gör vad som fungerar.
 1. 1
  Hundar gör vad som fungerar. Varje beteende som din hund gör, bra eller dåligt, han / hon gör det för att det får dem något de vill ha. Om dess dåliga beteende - tänka på vad de får ut av det och sedan ta bort det - det dåliga beteendet kommer att stoppa eller ändra. Till exempel hundar generellt hoppa upp på folk när de kommer hem eftersom de får någon form av uppmärksamhet när de gör det. Ta den uppmärksamhet och de kommer att sluta hoppa upp och prova något annat. Du kan ta bort uppmärksamheten genom att säga "oh" med avsky och vända och lämna rummet (stänga en dörr fungerar särskilt bra). Vänta några sekunder och försök att inträda på rummet - Upprepa tills hunden ger dig ett annat beteende. Förstärka nya beteenden genom att in i rummet och ge hunden den uppmärksamhet han söker.
 2. 2
  Hundar generalisera inte bra och de är mycket kontext specifik. Det betyder att de inte kan göra språng av att förstå hur människor gör. Vi tittar på ett papper, träd och ser det som ett träd. Vi tittar på ett riktigt träd och ser det som ett träd. Vi ser ett träd på TV och ser det som ett träd. Dessa generaliseringar. Hundens tror inte på det sättet. Till din hund är de tre mycket olika saker och de kan inte alla vara träd. Ett dogie exempel: du lär din hund att sitta med en cookie men du alltid tränar i köket. Nu vet du att du har lärt din hund sitta och du tar din hund utanför där din man är och försöka få din hund att sitta och han tittar på dig som om du har två huvuden! Hund är mycket kontext specifik och att de inte generalisera väl! Din hund erkänner bara kommandot sit betyder sitta när han är i köket. Du måste lära din hund sitta i 3 till 5 eller fler ställen innan hunden inser att kommandot "sitta" betyder samma sak ÖVERALLT! Sitt i köket är inte samma som sitter på gården vilket inte är samma sak som sitter på hunden park och så vidare, är detta hur din hund tänker.
 3. 3
  Bestäm varför din hund är att upprepa oönskade beteenden. Vad är din hund får för detta beteende? Är det din uppmärksamhet, bra eller dåligt? Är det förvandlas till ett roligt spel för din hund? Återigen bort vad din hund får från dåligt beteende och dåliga beteende kommer att förändras.
 4. 4
  Titta på ditt beteende. Vill hoppar du till hundens vink genom att skrika på det eller cajoling det att sluta? Kanske detta är precis vad pooch vill ha av dig. Även arg uppmärksamhet är uppmärksamhet - din hund längtar att märkas och en del av paketet. Om du bara märker eller ge uppmärksamhet när din hund agerar upp - du är ansvarig för "utbildning" honom att vara dåligt.
 5. 5
  Ta det beteendemässiga stimulerande. När du bestämmer vad din hund får för sitt oönskade beteende, kan du ta bort den åtgärd eller uppmärksamhet som stimulerar beteendet.
 6. 6
  Om du har antagit din hund som en äldre hund med vanor som verkar vara hugget i sten. Koppla av, är de inte. Minns hundar är mycket kontext specifik och som arbetar för att vår favör. Hunden har nu en ny förpackning och ett nytt hem och om du sätter gränserna och förväntningar omedelbart när hunden anländer till sitt nya hem, kommer han att lära sig. Ibland när du arbetar med en hårdkodade beteende som en border collie som valla grannskapet barnen istället för får, kan du inte lätt motverka tåg som ute. Det är mycket lättare att hantera situationen, snarare än att försöka träna honom ur det, genom att hålla honom borta från att köra barnen.
 7. 7
  Ta bort fysiska stimulantia. Om det finns vissa objekt, leksaker, växter mm i ditt hus eller trädgård som verkar "kvitta" din hund, överväga att ta bort dem, åtminstone tills hunden förlorar sin besatthet med objektet. Detta kan ta lite detektivarbete, eller det kan vara otroligt självklart! Ge dem en leksak som de vill, att de kommer att tillbringa en timme att spela med. Få en Rawhide "ben", en riktig ben eller en säker tugga-leksak. Om det finns något sätt att fylla det med godsaker, kommer de att spendera ännu fler timmar med att försöka få godsaker ut. Begreppet "att få en plast påskägg, fylla den med godsaker, sedan lägga den i en ännu större ägg" är bra, men intag faktiska plast kan äventyra din hund. Använd din kreativitet för att skapa en säkrare version.
 8. 8
  Belöna gott uppförande. När din hund gör ett beteende du vill ha, till exempel om i stället för att skälla, belöna honom eller henne. Han eller hon kommer att vara mycket mer benägna att upprepa det önskade beteendet och mindre benägna att upprepa "dåligt" beteende. När incitament för dåligt uppförande dras tillbaka och incitament för gott uppförande införs konsekvent kommer hunden lär snart önskad respons.
 9. 9
  Tona ner ditt beteende. Försök att sluta skrika, cajoling eller reagera på något sätt som ger hunden signaler att du är upphetsad, lekfull, hund-fokuserad. Medan du kan känna väldigt irriterad, även arg, kan hunden misstolka detta för lekfullhet eller "gå in". Motstå frestelsen. Att ignorera och tystnad är bättre än att skrika - rensa i röran upp senare när du skickar hunden på annat håll.
 10. 10
  Om din hund är på väg bort från dig och gömma dig har en hel del arbete att göra för att sanera din skadade relation med din hund. Dina hundar förtroende du har skadats och det kommer att ta en hel del av konsekvens och positiv förstärkning utbildning på din sida för att laga den trasiga relationen och förvandla det till något fantastiskt!

Tips

 • Anmäl dig din hund i en lydnadsklass att öppna kommunikationslinjer. Din hund kommer att vara mycket bättre betedde om du lär dig att kommunicera vad du vill, utöver vad du inte vill.
 • Om du vill gå längre än lydnadsträning, kanske du vill överväga en "hund lyssnare" som kan kommunicera med din hund och försöka se vad som orsakar oönskade beteendet.
 • Gör dem en leksak som de kan använda.
 • Forskning "klickerträning" eller "positiv förstärkning utbildning" på internet. Detta är den "metod" för undervisning som delfintränare använder för att lära dem alla dessa underbara beteenden.
 • Använd godis för gott uppförande.

Varningar

 • Bestraffning inte utrota ett beteende, det försvagar det bara tillfälligt. Punishment tekniker måste göras med oklanderlig timing - något över 3 sekunder kommer att ha någon effekt på det beteende du vill att försvagas, eftersom hunden inte längre associera straffet med dåligt beteende.
 • Gör din forskning innan du väljer en tränare!
 • Straffa din hund fysiskt skadar din relation med din hund, och eventuellt göra problemet värre. Ett straff behöver inte vara fysiska, ta bort uppmärksamhet eller tvätta hundarna ansiktet med en soaking våt tvättlapp kan vara straff som en hund förstår. Slå inte eller skada din hund på något sätt. Detta är olagligt i många länder, men ännu värre, är en enorm trolöshet av gemensamma band mellan människor och hundar.
 • Om du har straffat din hund mer än 3 gånger för samma beteende, är ditt straff inte är lämpligt. Kom ihåg - Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat!
 • Räkna ut ett sätt för hundarna miljön att "straffa" hunden istället för dig själv. Liksom, riggade en bunt tomma läskburkar att falla när hunden går i papperskorgen.
 • Kom ihåg när din hund dåligt beteende är tillfälligt försvagas med användning av ett straff, använda tiden till att lära honom vad du hellre vill ha honom göra istället. Då vore det dags att använda positiv förstärkning för att lära honom vad man ska göra istället för vad man inte ska göra.