Wki

Hur att tysta en skällande hund

Hundar gillar naturligt att använda sin röst för att uttrycka spänning, avvärja fara och varna människor för deras behov. Oupphörliga skällande kan vara irriterande eller rent av störande, men om hunden är din eller din granne. Läs vidare för effektiva, humana sätt att tysta en skällande hund.

Steg

Hur att tysta en skällande hund. Sluta träna din hund att skälla.
Hur att tysta en skällande hund. Sluta träna din hund att skälla.

Utbildning en hund att sluta skälla

 1. 1
  Sluta träna din hund att skälla. Många människor tränar omedvetet sina hundar att skälla mer medan de försöker få dem att vara tysta. När du svarar på en skällande hund genom nervös att få och skrek åt honom att sluta, tycker hunden du skäller tillsammans med honom. Ge honom den uppmärksamhet varje gång han skäller är ett säkert sätt att hålla honom gläfsande. Det kan vara svårt att göra, men ignorera din hunds skällande är det första steget för att lugna honom.
  • Det är också lätt att komma in i vanan att ge din hund en behandling när han skäller, speciellt om en gäst kommer till din dörr och du vill genast lugna hunden. Behandlar används för att träna hundar att sitta, stanna och komma, och om du ge en till din hund när han skäller, du tränar honom att göra det också.
  • Det kan ta en stund att untrain din hund om du har belöna honom för skällande med uppmärksamhet och godsaker. Håll marken när han skäller, eftersom den minsta reaktion kommer att uppfattas som en belöning. Han kan inte sluta skälla helt - hundar skälla av många anledningar, inte bara för att få uppmärksamhet - men eliminera dig själv som en variabel kan kraftigt minska din hunds skällande.
 2. 2
  Träna din hund att vara tyst. Nu när du vet hur man stoppar träning honom att skälla, kan du lära din hund att vara tyst på kommando. Tricket är att börja med att lära honom att "tala". Säg ordet "tala" på ett sätt som uppmuntrar honom att skälla, sedan belöna honom med en behandling. Fortsätt tills han skäller på kommando när du säger "tala." Nu övar skära honom med ordet "tyst" när han skäller. Belöna honom när han tystnar. Fortsätt tills han kan skälla och vara tyst med bara ett ord från dig.
  • Återigen, skrik inte på din hund, och absolut inte använda fysisk bestraffning under dina träningspass eller vid någon annan tidpunkt. Hundar blir förvirrade och rädda när de är fysiskt straffas, och det hjälper inte dem att lära sig gott uppförande.
  • Öva på "tyst" kommando när din hund skäller på en ekorre eller grannen, och vara säker på att belöna honom när han tystnar. Slutligen bör du kunna styra din hunds skällande detta sätt.

Ta bort variabler som orsakar hundar att skälla

 1. 1
  Utröna andra orsaker din hund skäller. Hundar skäller naturligtvis av många olika skäl, och om du kan minska ner dem kommer du att kunna ta itu med dem en efter en. Var uppmärksam på vad som händer i hundens miljö nästa gång han börjar skälla. Erkänna dessa vanliga orsaker hundar skäller:
  • De skälla när de känner territoriella. Har din hund skälla när en ekorre eller brevbäraren passerar genom din trädgård, eller när någon kommer fram till dörren och knackar? Territoriell skällande är ett vanligt problem för hundägare.
  • De skälla när de är glada. Du kanske har små barn som tycker om att få hunden triggad, eller kanske din hund blir upphetsad av åsynen av andra hundar gick på gatan.
  • De skäller när de är uttråkade. Din hund kan skälla om han sitter ensam i huset hela dagen eller inte får tillräckligt med tid för att leka utomhus.
  • De skäller när de är hungriga eller obekväm. Din hund kanske inte får tillräckligt att äta, eller kanske han känns för varmt eller för kallt.
 2. 2
  Adress källan till skällande. När du börjar märka mönster i din hunds skällande beteende, kan du ta upp frågan som orsakar honom att göra så mycket buller. Enkla lösningar är ofta det mest effektiva. Prova följande strategier:
  • Stänga persienner eller nyanser om din hund är territoriell. Om han tenderar att skälla varje gång han ser en ekorre springa upp trädet utanför, kan du eliminera denna störning genom att helt enkelt stänga mörkarna så han inte längre meddelanden vad som händer på gården. Du kan också hålla honom i en del av huset utan stora fönster med utsikt över gården eller gatan.
  • Håll honom i ett separat rum när du har gäster. I samma ögonblick som han börjar skälla, ta honom till en annan del av huset så att han ska associera denna separation med hans skällande. Excitable hundar ska veta att om de inte beter sig när folk kommer över, kommer de inte få delta i det roliga. Efter ett par besök han ska få uttråkad med vistas i sovrummet och lugna ner när folk kommer över.
  • Låt honom få mycket motion utomhus. Om din hund skäller för att han har energi att bränna, börja gå honom oftare eller ta honom till hunden parken varje dag. Om han sitter längs hela dagen medan du är på jobbet, hyra hund rullator att ta ut honom.
  • Se till att han har tillräckligt med mat och husrum är lämpligt för vädret. Din hund ska få en stor skål med mat per dag, eller det belopp som anges av din veterinär. Lämna inte ut honom i kylan eller värmen för länge. Om din hund tillbringar mycket tid utomhus, se till att han har en hund härbärge som är välisolerade och en skuggig plats där han kan sitta för att hålla sig borta från solen.
 3. 3
  Ta din hund till veterinären. Ibland hundar skäller för att de är sjuka eller känner smärta. Om du inte kan räkna ut en annan anledning till varför din hund kan skälla, ta honom till veterinären för att få honom undersökt för en eventuell sjukdom.

Att handskas med grannens skällande hund

 1. 1
  Prata med din granne. Du bör inte ta itu med en grannes husdjur direkt, eftersom du skulle kunna väcka anstöt eller oavsiktligt att skada hunden. Istället, ring eller på annat sätt komma i kontakt med din granne att artigt förklara problemet.
  • Motstå frestelsen att lämna en ilsken eller lätt retlig lapp på grannens dörr. Din granne kommer att vara mer mottaglig för att finna en lösning efter att ha artiga, ansikte mot ansikte interaktion eller en godmodig telefonsamtal.
  • Tala om för din granne om vanliga orsaker hundar skälla och effektiva metoder för att lugna dem. Diskutera hur man tränar en hund att sluta skälla på kommando.
  • Om du tror att du vet varför grannens hund skäller, föreslå en specifik lösning. Erbjud dig att skicka din granne resurser på hur man kan stoppa en hund från att skälla.
 2. 2
  Betrakta inbegriper en utomstående myndighet. Ingripa med grannens verksamhet, även på ett artigt och vänligt sätt, fortfarande har potential att göra grannen arg eller upprörd. Du kan behöva vidta ytterligare åtgärder om din granne vägrar att vidta åtgärder för att rätta till situationen.
  • Ta reda på om ditt område har skällande lagar och ringa 411 för att få dem verkställas. Dina grannar kan få ett citat eller böter om de inte lyda lagarna.
  • Om du är rädd för din grannes hund kan vara i ett missbruk situation, ring djurskyddet. Hundar bör inte lämnas utanför hela natten i kallt, fuktigt väder, och de bör aldrig bli slagna eller försummas av någon anledning.
  • Om din stadsdel har herrelösa hundar att skälla hela natten, ringer djurskydd att skicka någon att plocka upp dem och ta dem till en kvinnojour.

Tips

 • Tänk på att skällande är naturligt beteende för hundar. Förvänta dig inte att din hund att vara helt tyst.

Varningar

 • Vålla kroppsskada disciplinera ett husdjur är både grym och kan göra djuret utåt aggressiv.