Wki

Hur får din lilla hund att sluta bita och skälla på dig

Yappy hundar, eller biters fotled, kan vara extremt irriterande.

Steg

Hur får din lilla hund att sluta bita och skälla på dig. Köp en låda av rätt storlek.
Hur får din lilla hund att sluta bita och skälla på dig. Köp en låda av rätt storlek.
 1. 1
  Köp en låda av rätt storlek. Detta är viktigt av flera skäl. A: hundar är håla djur och behöver en "håla" för att kalla sitt eget, och B: precis som bebisar, hundar måste lära sig hur, var och när det är acceptabelt att befria sig. För information om Crate Training, se mycket var till i ämnet. Placera inte mat eller vatten i lådan i detta skede, men en leksak eller en liten handduk eller filt är bra.
 2. 2
  Övervaka hunden när ut ur lådan hela tiden. För alla avseenden, har denna valp att ses som ett barn som behöver ständig tillsyn - åtminstone tills man förstår hur man beter sig. Om du inte kan titta på valpen, sätta honom eller henne i sin bur.
   • Lämna aldrig hunden för fler timmar än månader (2 månader gamla = 2 timmar, 3 månader gammal = 3 timmar) och aldrig längre än 10-11 timmar, max i alla åldrar. Det är inte ett fängelse - det är en lekhage.
   • Aldrig låta hunden ut medan den flippa ut. Vänta tills hunden har lugnat och är tyst innan du öppnar lådan dörren.
   • Ta din hund ut för att befria sig omedelbart efter att låta honom eller henne ur lådan. Gå lugnt med din hund till den plats du vill att han ska gå, och bara behålla lugnet och låta honom springa runt en stund. Uppmuntra honom försiktigt genom att säga vad du väljer för sin trigger ord, återigen inte hetsa upp eller varva upp honom med alltför nitiska uppmaning, bara säga det lugnt - ". Andy, gå och kissa" eller "Skynda och gå, Sadie." Detta har faktiskt en dubbel nytta - när det är kallt eller regnigt ute, kommer din hund att gå på kommando, eftersom han eller hon kommer att associera din kö med åtgärden.
 3. 3
  Ta din hund ut för att befria sig själv regelbundet. Om du låter din hund ut första sak när hon kommer ut ur kenneln, sedan inom 10 eller 15 minuter efter att hon äter, och till sist, innan du går till sängs, ska hon bli bra fram till morgonen. Men varnas - tills hon är 100% tillförlitlig, bör du låta henne sova i hennes kennel, eftersom hon kommer att vara mycket mindre sannolikt att göra ett misstag under natten på detta sätt. Att låta din hund att falla in i en rutin kring lindra själv kommer att hjälpa henne sinnestillstånd hela tiden - hon vet att du kommer att ta ut henne efter middagen, till exempel, och kommer att vänta. Detta kommer också att hjälpa henne förbli lugnare emellanåt.
 4. 4
  Behåll lugnet, positiv energi när hälsning hunden. De flesta människor får alla glada att se sin hund, och hunden blir alla glada, alltför. Skillnaden är att hunden inte förstår hur man kan modulera dess beteende, och detta resulterar ofta i en hyper-exciterat tillstånd i vilket de skälla oavbrutet och även nafsa eller bita, hoppa på dig, etc. Människan tänker hundens spänningen är söt och smickrande, så människor får ofta sina hundar så vred upp och glada att det är svårt för hunden att lugna ner sig igen. Om din hund redan gör detta:
   • Från och med nu, när du först gå i dörren, inte prata eller röra djuret. I själva verket, ignorera hunden helt när du kommer in och sätta dina saker ner. Var absolut konsekvent i denna rutin, och öva det så ofta som möjligt tills du lyckas.
   • Kom ihåg att hunden är fixerad på att få din uppmärksamhet och beröm - inte belöna denna typ av fixering om det är önskvärt. Tills hunden är helt lugn och i ett neutralt tillstånd av att vara, fortsätter att ignorera honom. Inte beröm inte eller förstärka spänningen på något sätt. Det är viktigt att du tillåter hunden att bli lugn och stillsam innan du bekräftar sin närvaro.
   • När hunden är lugn och cool, kan du böja sig ner och försiktigt stroke och hälsar din hund i en låg, mjuk röst. Använd inte den höga knyst som får honom triggad. Använd en konversation, vänligen tonen i ett lågt register, hålla saker helt lugn. Det är inte alls lika smickrande för ditt ego att hälsas på detta sätt, men det kommer att bli mycket bättre för din hund och dina gäster i det långa loppet. När din hund förstår att lugna beteende belönas genom den uppmärksamhet han så längtar, kommer han veta bättre än att få alla sår upp. Om du försvaga och beröm eller klappa hunden medan han är i detta hyper tillstånd, kommer du ställa dina veckor framsteg rygg, så gör det inte.
 5. 5
  Nafsa är värre än skällande - kväva detta i sin linda. Om din hund nyper i spänning, kan det vara något du kan ta itu med genom att följa stegen ovan. Dock varnas - nafsa är ett tecken på hund aggression och det bör aldrig tas på allvar. Om du böjer att hälsa på hunden att tro att det har lugnat ner sig, men det nyper i spänning i alla fall, säger "Nej" mycket bestämt, sedan säga "Kennel." Hjälp din hund i lådan och låta henne stanna där i ca 5 minuter innan du låter henne. Detta visar hunden att hennes beteende inte är efterlyst av dig, och att om hon gör det kommer hon att skiljas från dig. Gör det inte länge - ". Time-out" se det som en Låt henne ut och börja om - inget prat, ingen beröring, lugn och gå om ditt företag tills hon är lugn och ro innan du prata med henne igen.
 6. 6
  Håll upp din förstärkning. Den skällande beteende bör behandlas på samma sätt som nafsa - men säger "Tyst." Håll din röst - skrika på en liten hund inte gör honom mindre lättretlig. Tala lågt och fast och gör dina rörelser omkring honom långsamt och lätt att läsa. För att stävja skällande, prova att använda en krage citronella spray.

Tips

 • Vid användning av metoden sprayflaska, bara spraya hunden omkring 2 till 3 gånger för varje dåligt uppförande. Spraya direkt i ansiktet för maximalt resultat. Om hunden skriker, oroa dig inte, det var bara chockad av plötsliga sprayen. En billig plastflaska kan köpas på dollar store.
 • En alternativ metod är att, när hunden biter, du tar tag i underkäken genom att sätta tummen på sin tunga och pekfingret under käken. Applicera tillräckligt tryck för att hundens tunga att orsaka obehag, men vara noga med att inte skada hunden. Säg "Nej" Släpp hunden omedelbart, och bara upprepa bör hunden igen bita dig först. Tanken är att få hunden att associera bita dig med obehag och med "förlora" i den meningen att den utsatta parten - att inte skada hunden på något sätt.
  • För att vara effektiv, måste sådana åtgärder vidtas omedelbart när hunden biter (inom några sekunder). Om någon tid har gått, vet att hunden inte vilken talan detta svar, och det är därför osannolikt att lära.
 • Om du är en tjej med en stor röst, kan du behöva använda en annan metod än en sträng ton. Det fungerar helt enkelt inte med en högre röst.
 • Mild-repeat, mild!-Fysisk disciplin kan också användas, som vedergällning för fysiskt våld mot dig på den del av hunden. Nej, det betyder inte träffa hunden på något seriöst sätt. Men en mild finger snärt i direkt omedelbar vedergällning till ett nyp, åtföljd av ett företag "Nej!" kan vara effektivt.
 • Detta kommer att ta tid. Små hundar tenderar att ha ett Napoleon komplex, vilket innebär att de tror att de är större än de är. Det är därför de naturligt mucka gräl med mycket större hundar och varför de skäller och biter på människor. Det är ett sinne uppsättning som kommer att ta tid att förlora.
 • Vissa hundar är så fast förankrade i dessa oönskade beteenden som krävs kraftigare åtgärder - chock kragar tyckas grymt, men de kan vara effektiva om de används klokt, och är långt mindre grym än att skicka ett husdjur till pundet eller euthanizing som fick alltför upphetsad och slutade bita ett barn i ansiktet (vilket är vad som kan hamna som händer om du inte ta itu med detta problem och framhärda att fixa det nu).
 • Uthållighet och tålamod är nyckeln. Din hund har redan ett problem med detta, och det inte utvecklas till den nervpåfrestande situation har det blivit över en natt. Det kommer att ta tid att ångra det.
 • Var unsparingly objektiv när du undersöker ditt bidrag till problemet - om du inser att du har hjälpt att avveckla din hund, då är det delvis ditt fel, och du behöver korrigera ditt eget beteende. Men precis som du inte kommer att straffa hunden, behöver du inte att straffa dig själv - helt enkelt ändra beteendet och lära hunden vad din nya förväntningar är.
 • Små hundar är särskilt känsliga, så att du måste vara extra försiktig att inte utöva någon fysisk disciplin alltför grovt.

Varningar

 • En hund som nyp uppvisar skrämmande beteende. Det är antingen (A) Aggressive - vilket är dåligt och måste korrigeras för allas skull, eller (B) Nervös och rädd - vilket är ännu farligare, eftersom det är svårare att förutse vad som kommer att ställa en nervös hund utanför. Aggressiva hundar är i allmänhet försöker dominera ett annat djur eller människa, eller att skydda territoriet (och en person kan vara territorium till en hund). Det är inte förvånande när de uppvisar detta beteende mot en ny person i hemmet eller någon hotar den person de anser "deras." Men en nervös hund kan kvittas genom en rad olika saker, och det gör dem mer flyktigt - du måste vara ärlig om detta hund och avgöra om det är verkligen en bra passform med din familj om detta är fallet med din hunds temperament. Om nafsa eller aggression inte svara på dina ansträngningar inom några veckor, konsultera en professionell för att få hjälp med din situation. Varje hund som nyp är en fara, oavsett storlek.

Saker du behöver

 • Hundbur stor nog för hunden att stå och vända