Wki

Hur man kan stoppa din hund från att tugga saker man bör inte

Ibland när du först få en valp, kommer han eller hon börjar tugga på dina skor för skoj, tröst eller bara för att de finns där för en bra tugga. Här är några idéer om hur man kan undvika att det händer.

Steg

Hur man kan stoppa din hund från att tugga saker man bör inte. Sätt dina skor utom räckhåll.
Hur man kan stoppa din hund från att tugga saker man bör inte. Sätt dina skor utom räckhåll.
 1. 1
  Sätt dina skor utom räckhåll. Försök att hålla dina skor på en plats som är för hög för din valp att nå.
 2. 2
  Skapa ett hinder. Köp en hund-avskräckande sprej från en ansedd djuraffär eller veterinär. En möjlighet är bitter apple spray. Detta medför en doft som människor normalt inte märker, men det äcklar hundar. Valpen kan försöka tugga en sko, men kommer inte gillar smaken och kommer att sluta. Du kan köpa några vid en lokal djuraffär eller så kan du beställa den på nätet (sök efter "bitter apple sprej").
 3. 3
  Var konsekvent med avskräckande spray. När sprayen doften bleknar off, spraya lite mer på. Noga med att täcka varje del av skon, såväl som botten och insidan. Så småningom, efter ett tag av att hålla upp detta, kommer din valp förlora sin tugga vana.
 4. 4
  Distrahera valpen. När du märker att tugga, kalla honom eller henne. Wave runt en alternativ leksak, såsom gummi ben, en tugga rep eller andra lockande godsaker.
 5. 5
  Köp några roliga leksaker. Behandla din nya valp till en korg av roliga leksaker som han eller hon kan fokusera på i stället för skorna.
 6. 6
  Köp några tuggben. Djuraffärer säljer speciella ben för tugga. Be om råd om vad som är lämpligt för en valp. Låt honom eller henne tugga på detta istället.
 7. 7
  Satsa på energi-busting promenader. Ta valp utomhus så ofta som möjligt för körningar och tumlar. Detta kommer att vara den bästa distraherande aktivitet möjligt och kommer att gå en bit till tröttande valpen ut.

Tips

 • Hundar tuggar som ett lärande verktyg, de är medfött programmerade att tugga. Acceptera detta och hantera det istället för att bli frustrerade om det.
 • Lär din valp som leksaker och ben är lämpliga för att tugga.

Varningar

 • Belöna bra beteende, men inte bestraffa dåligt beteende, speciellt inte med våld eller försummelse.
 • Se till att hålla sprayen ifrån pekar på någons ögon. Andas inte bitter äpple eller liknande sprayer! Spraya utsidan eller placera artikeln i en stor baggy, och spraya in i baggy. Detta kommer också att samla in sprayen, så att du kan skaka andra poster i påsen, att belägga med bitter äpple spray. Spraya inte i hundens ansikte eller mun. De flesta sprayer är alkohol fri, men att de fortfarande kan vara skadligt för en valp matsmältningssystem.

Saker du behöver

 • Bitter Apple Spray eller annan spruta (be en veterinär för rådgivning)
 • Patience
 • Perseverance
 • Alternativa tugga leveranser - leksaker och mat
 • Promenader