Wki

Hur man stoppar en hund från att hoppa

En entusiastisk hälsning från din hund kan vara smickrande. Men för mycket entusiasm kan skrämma vissa människor eller förstöra en fin outfit precis som du är på väg ut. Ägare och besökare hatar när din hund oväntat hoppar upp på dig, knacka ner dig, få dig smutsig eller spilla dina paket. Här är hur man kan stoppa den oönskade hoppning.

Steg

Hur man stoppar en hund från att hoppa. När hundens fötter först lämnar marken, snabbt vända ryggen på hunden.
Hur man stoppar en hund från att hoppa. När hundens fötter först lämnar marken, snabbt vända ryggen på hunden.

Ignorera metod

 1. 1
  När hundens fötter först lämnar marken, snabbt vända ryggen på hunden. (Notera: detta kan uppmuntra hoppa i vissa hundar)
 2. 2
  Eftersom hunden tassar på ryggen eller benen, ignorera det helt. Inte ens titta på det. Om den cirklar runt framför dig och hoppar upp igen, vänder ryggen igen.
 3. 3
  Fortsätt att göra detta tills hunden väljer ett mer önskvärt beteende, som att sitta, stå stilla, eller ens stänga lämna. I samma ögonblick det händer, omedelbart vända din uppmärksamhet på hunden och beröm och klappa dem.
 4. 4
  Om uppmärksamheten orsakar din hund att sluta det önskvärda beteendet och börja hoppa igen, omedelbart dra tillbaka din uppmärksamhet och vända ryggen igen.
 5. 5
  Fortsätt denna cykel tills hunden är lugn och inte längre hoppning. Denna metod är baserad på tanken att någon typ av uppmärksamhet, även negativ uppmärksamhet, förstärker att hoppa på dig får din uppmärksamhet. Därför, för att få din hund sluta, lära dem att hoppa på dig inte får din uppmärksamhet.

Stoppa metod

 1. 1
  När hunden börjar hoppa upp, håll ut din öppna hand och när de hoppar upp driva din öppna hand nedåt mot sin näsa / ansikte, medan samtidigt trycka ner dem mot marken och befalla "ner". Hundens näsa är känsligare och efter upprepning av denna metod flera gånger, kommer de inte att vilja få skjuts tillbaka ner genom näsan / ansikte med din öppna hand. Denna metod är framgångsrik, om du konsekvent gör detta varje gång de hoppar upp.

Sitt metod

 1. 1
  Lär din hund att sitta om du inte redan har. Detta kommer att ge din hund en ersättare beteende för hälsning du.
 2. 2
  När du lämnar eller återvänder till ditt hus (eller närhelst det är att din hund normalt hoppar på dig), ge den "sitta"-kommandot innan hunden börjar hoppa.
  • Om din hund sitter, prisa honom. Ge honom massor av klappar och berätta för honom hur bra han är.
  • Om din hund ignorerar dig och fortfarande kommer att hoppa på dig, gör något av följande, följa en av de andra metoder som anges i denna artikel innan du fortsätter till nästa steg.
 3. 3
  När du har slutat din hund från att hoppa på dig, upprepa "sit"-kommandot om det behövs. Beröm din hund när han sitter.
 4. 4
  Fortsätt att göra detta varje gång din hund börjar att hoppa på dig. Successivt kommer din hund lär sig att han skulle sitta om han vill att du ska hälsa på honom.

Koppel metod

 1. 1
  Sätt en krage med koppel ansluten till din hund.
 2. 2
  När han hoppar på dig, tala om för honom i en semi fast röst "nej" inte vara för hård eftersom du har låtit honom göra det under en lång tid och han kommer att undra varför du är plötsligt så arg.
 3. 3
  Med honom mot dig på dina fötter, steg i koppel och hålla foten på den. Nästa gång hoppar han, kommer han att få bara inches från marken.
 4. 4
  Ge hunden en behandling och säga "good boy" (eller flicka). Du kan behöva upprepa detta för ett par dagar.

Tips

 • Se till att din hund är att få ett konsekvent budskap. Om du försöker att lära din hund att inte hoppa på dig, men någon i din familj, en av dina vänner, eller någon annan som kommer in i ditt hus ger honom beröm och uppmärksamhet för att hoppa upp, kommer din hund lär sig aldrig sitta artigt att få vad han vill. Se till att alla som kommer in i ditt hus vet att hunden är ej kvitteras förrän han sitter lugnt.
 • Håll dina kommande och gående låg nyckel. Om du gör en stor affär varje gång du anger eller lämna huset, är din hund mer benägna att bli upphetsad och börja hoppa. Försök ignorera hunden i 5 minuter när du kommer hem. Det tar spänningen ur din ankomst.
 • Förutom att hitta vilken metod som fungerar för dig, lista ut vilken som fungerar bäst för din hund. Varje hund är olika och har olika motiv. Till exempel kan vissa hundar tror att "Hålla Paws" metoden är ett roligt spel och ett bra sätt att få dig att ge dem fysiska uppmärksamhet. Om utbildningen verkar ineffektiv efter en period av konsekvent arbete, prova något nytt.
 • Som ett alternativ eller komplement till de åtgärder som anges ovan, lådan träna din hund. Om din hund är lådan utbildad. Du kan helt enkelt skicka honom till lådan när du lämnar och släppa ut honom när du kommer tillbaka.
 • Som i alla djur utbildning, det finns många metoder som kommer att uppnå det önskade resultatet. Du bör undersöka alla föreslagna metoder och välja den som mest passar in med din träning filosofi, utan att skada hunden-handler relation som du ser det. Någon hundträning regim blir mer framgångsrik om hund och förare har en stark relation.

Varningar

 • Aldrig träffat din hund eller använd annan kränkande behandling för att få honom att sluta hoppa på dig. Kom ihåg att din hund är troligen hoppar upp för att hälsa på dig för att han är glad att se dig. Att slå eller skrika på din hund kommer att göra honom rädd för dig eller mer aggressiv.
 • Med halsband och koppel metod, snälla, snälla inte använda choke kedjor! Många människor har av misstag kollapsat sin hund luftrören på grund av choke kedjor. Du kommer att få lika bra, eller ännu bättre resultat med en vanlig spänne eller snap krage.
 • Undvik kneeing din hund i bröstet för att få honom att sluta hoppa. Detta kan orsaka oavsiktlig skada. Den sida av benet är mycket säkrare.