Wki

Hur du lär din hund grundläggande kommandon

Det finns fem viktiga kommandon som varje hund bör veta,. "Sitta", "stanna", "nedåt", "komma", och "häl" När du känner till grunderna för utbildning, det finns flera träningsmetoder, vart och ett med proffsen och nackdelar. Den här artikeln kommer att ge dig tydliga instruktioner för varje kommando med vokala signaler och handsignaler.

Steg

Hur du lär din hund grundläggande kommandon. fem viktiga kommandon.
Hur du lär din hund grundläggande kommandon. fem viktiga kommandon.
 1. 1
  Det första din valp behöver lära sig är hur man ska sitta på kommando. Sitter är hunden form av artighet. Det är en naturlig åtgärd. Det visar att hon inte är aggressiv och att hon eller han är villig att vänta. (Ja, även när rumpa vibrerar runt på golvet) Som ni genomdriva "sitt" kommando, kommer det att veta att när man vill något eller om du är upptagen, sitter och väntar är rätt sak att göra. Och det kommer också att lära sig att när du ger "sitt" kommandot, är det dags att uppmärksamma eller lugna ner.
  • När du säger "Snowy, sitta!" (Endast om din hunds namn är snöig, förstås), placera en hand under hakan eller halsen och tryck försiktigt uppåt samtidigt som du trycker ner på den bakre änden. Om din hund är i koppel, kan du dra i kopplet men ryck inte. (Det skulle distrahera honom, gör honom tror att han håller disciplinerad som hans mamma brukade genom att ta tag i nacken) Beröm, med frasen "Good sit! Bra sitta, Harley!" Han kommer att ansluta åtgärd fras eller ett ord med åtgärden och beröm.
  • När han lär sig det verbala kommandot, sluta bistå åtgärden och börja använda en medföljande hand signal. En vanligaste är att placera din platta handen över och framför sitt huvud och samtidigt säga "Sitt", drar upp den till en lös näve.
 2. 2
  bo> kommandot vistelse. En valp har en instinktiv förståelse för hur man bo när hotas och mamman använder en mycket distinkt "stay" kommando också.
  • När din hund är i en "sit"-läge, stå så att hon ligger på vänster sida som vetter åt samma håll. (Senare kommer att kallas "plats" läget) Hålla hennes krage, säger "Godis, stanna!" (Förutsatt hennes namn är Candy) medan placera din öppna hand framför (inte röra) hennes ansikte, tips av fingrar som pekar nedåt, handflata vänd din hund. Vänta i tio sekunder. Om hon får upp, säger "Nej, godis, stanna!" och börja på nytt med "sitta" och fortsätt igen "bo".
  • Gör detta tills hon stannar i minst tio sekunder och sedan berömma henne genom att säga (du gissade rätt) "Bra vistelse, godis!" "Good stay!" Upprepa hela denna sekvens flera gånger.
  • När din hund lär sig detta kommando väl, du börjar att öka längden på tiden,. Börja röra sig bort under vistelsen flyttar alltid på rätt fot så att inte förvirra flyttar med hälen.
  • Successivt öka avståndet. Om hon får upp gå hela vägen tillbaka till den plats du startade och upprepa sekvensen, tills du kan röra dig fritt under vistelsen. Ha ett visst kommando för att släppa din hund från vistelsen som "okej!" eller "komma".
 3. 3
  Ner möjligen rädda din hunds liv. 'Down' kombineras ofta med "stanna", och är tänkt att vara en starkare kommando. 'Down' slutar faktiskt allt som hände före kommandot, så är användbar kontrollerande beteende.
 4. Börja igen med din hund i en "sit"-läge. När du säger "trigger, ner!" (Trigger?), Håll vänster hand ovanför hundens huvud, handflatan mot golvet. Sänk handen mot golvet samtidigt dra ner på hans krage eller leda försiktigt.
Många gånger kommer han att stå emot och du kanske måste antingen trycka på skulderbladen (inte nacke eller rygg) för att få idén över. (Om din hund är mycket motståndskraftig, lyft upp ena framtass samtidigt, försiktigt men bestämt, att trycka på skulderbladen) böja sig och krypa ner till ögonhöjd om det behövs. Om han fortsätter att stå emot, säger "nej, trigger, ner!". När han är nere och inte försöka trycka mot din hand, prisa honom genom att säga (alla tillsammans nu) "bra ner!" "Good ner avtryckaren!" Upprepa denna sekvens flera gånger.
4
Den "come" kommandot är också känd som "recall" Teach "komma" genom att försiktigt dra henne mot dig medan du säger "Sally, kommer" komma ">" i ett mer uppmuntrande röst än du använder för andra kommandon. (Du vill att hon ska vilja komma till dig) Bifogar kommandot med en gest för att visa henne vad du vill.
 • Först placerar en bit torrfoder vid dina fötter och peka på det. Efter en mycket kort tid, kommer gest pekar på golvet framför dig vara nog, sedan senare, bara kommandot eller gesten kommer att behövas.
 • När hon når dig, beröm henne med frasen "Good komma!" När de interagerar med ditt husdjur, ta möjligheter att ringa henne från andra sidan rummet med hjälp av hennes namn (Sally, var inte det?) Och säger "Kom!" och lovade henne när hon kommer dit. Detta kommer att göra din hund bekant med kommandot.
5
Heel är ofta det mest komplicerade man att undervisa, men de flesta hundar kommer att lära sig snabbt, om du är konsekvent. lära din hund följeslagare till hälen kommer att spara din rygg, dina axlar, hundens hals, och värdighet för er båda (även om, kan värdighet vara lågt på prioriteringslistan för din hund). Din hund kommer att vilja jogga på en galopp och sniffa och svänga av i många riktningar. Du måste visa honom att det finns en tid för att utforska och en gång inte. Med regelbundna promenader bly, sätta din hund i en "sit" bredvid din vänstra ben åt samma håll som du. Detta är känt som "plats" läge. Alltid använda vänster för att undvika att förvirra honom och andra hundägare. säger "arthur, häl!" medan kliva framåt med vänster fot. alltid börja på vänster. detta kommer att bli en signal att det är dags att gå vidare. Han kan antingen motstå eller skyndar förbi dig. I båda fallen ger en mild pull och upprepa kommandot "häl!". om han avviker för långt åt sidan, klappa ditt ben och säga "hålla med mig!" eller "over here!" eller annan kort fras, men alltid säga samma fras som att viss sak. Om han flyttar ut framåt, säger "nej, arthur, häl!" Och om nödvändigt ryck i ledningen. När du slutar, alltid stannar på vänster fot och säger "arthur, sitta!" Och om din hund rör sig framåt, dra försiktigt eller fysiskt placera honom bredvid din vänstra benet med hjälp av "sit"-kommandot. Om det blir lite för utom kontroll, stoppa och placera honom i en sit vid din sida, prisa honom och börja om. Du bör alltid ställa hunden till din position, inte justera din position till hans. (Om du justera din position till hans, kommer han så småningom att ha sin mänskliga väl utbildade för att lyda honom) ska du få honom van vid att inte känna någon spänning på ledningen om du inte gör en rättelse, eller kommer han att komma in i vanan att dra ständigt. Gör dina korrigeringar med röst och gester och endast använda ledningen om han inte lyssnar. Du kan försiktigt berömma din hund medan han kränger bra, men hålla det tonas ned för att inte distrahera honom. när han lyda röstkommandon konsekvent, tiga och bara använda talade kommandon för korrigering. Hur lång tid att lära sig är individuell så bli inte bråttom att flytta saker tillsammans.
6
När du är redo att sluta, bör du stanna på din vänstra fot och säger "arthur, sit." Efter några upprepningar bör du inte längre behöver använda sit kommandot. Din hund kommer att veta att stoppa på vänster fot är signalen för honom att sluta och sitta.
 • När din hund konsekvent lyda "klacken" kommandot korrekt, startar oväntat börjar om med vänster fot och stoppa utan verbala kommandon eller handsignaler.
 • Också, när din hund är i "place" läge, ibland kliva av med höger. Din hund kommer att vilja börja med dig, så att du använder "stay" kommandot och gå runt honom tillbaka till "platsen" läge. Alternativa kliva av med vänster och använda hälen kommando och sedan kliva av med höger och med vistelsen kommandot. Efter ett tag kan du avancera till slumpmässigt kliva av med bägge fötterna och förstärka lämpliga "häl" eller "stay" beteende. När du och din hund har lärt sig detta väl, kommer du att kunna fungera smidigt som ett lag oavsett var du är.

Tips

 • Lära din hund att gå in i ett nedre läge på avstånd är täckt av avancerade kommandon. Om du skulle vara i en situation där din hund kördes (antingen mot eller bort från dig) mot en väg eller annat farligt område, kan du stoppa honom omedelbart med en ned kommando.
 • Träning bäst påbörjas i början valp huva, men äldre hundar kan lära sig lika bra, kan det ta bara lite längre tid att övervinna dåliga vanor.
 • Håll dina tidiga utbildningstillfällen inomhus eller utomhus på en ledning och på samma plats för att undvika distraktioner. Efter att du har båda lärt kommandon väl, sedan börja ha möten på olika platser så att din hund kommer att lära sig att lyssna trots distraktioner.
 • Hundar älskar belöningar. Till exempel, när din hund sitter för första gången på egen hand, ge honom en behandling, eller gnugga magen. När din hund associerar sitter med godsaker, det blir mer sannolikt att han kommer att göra det.

Varningar

 • Aldrig, aldrig gräla eller disciplinera din hund när hon kommer till dig på kommando, oavsett vad! Även om hon var olydig innan hon kom, kommer det faktum att hon lydde ditt sista kommando vara det enda hon ansluter till disciplinära åtgärder. Snacka om blandade signaler!
 • Visa inte frustration eller irritation under träning, eller du kommer att förvirra och skrämma din hund gör träningspass en negativ upplevelse för er båda. Om du blir frustrerad, gå vidare eller tillbaka till ett kommando som hon är bättre med och avsluta din session på ett positivt sätt.
 • Låt aldrig din hund utanför bly tills hon utför dessa övningar korrekt 100% av tiden. Hon har bara att lyda en gång och få ut av din räckvidd att förstå att du inte kan verkställa det du inte kan fånga. Du måste ha din myndighet stadigt på plats innan du kan börja arbeta framgångsrikt av bly.