Wki

Hur du lär din hund att älska lådan

Backar är en av de bästa verktyg en hundägare kan använda. För nya valpar, är en låda avgörande. Som en före detta djur kontroll officer, har jag sett valparna blir sjuka eller skadade att de fick för mycket frihet. Konsten att lära en hund eller valp att deras låda är att bygga önskan. Använda våld eller mutor kommer bara slå tillbaka på dig.

Steg

Hur du lär din hund att älska lådan. Tänk lite som din hund.
Hur du lär din hund att älska lådan. Tänk lite som din hund.
 1. 1
  Tänk lite som din hund. Din hund vill inte gå in i buren eftersom han inte vill att hans frihet tas bort. Ges ett val, skulle din hund vara mycket lyckligare tugga på hörnen av ditt soffbord än som fastnat i en låda. Att veta detta, om vi fysiskt tvinga hunden i lådan han kommer att göra negativa anslutningar och som motstår varje gång vi försöker sätta honom i lådan.
 2. 2
  Bygg lust i din hund. Hur kan vi få det så att din hund är faktiskt kämpar för att komma in i lådan? Vi kommer att börja med en Kong leksak (finns på någon djuraffär). Ett Kong leksak är ett hårt gummi leksak med ett ihåligt centrum. Med din hund framför hans låda, ska du grejer Kong leksak höger framför honom. Sätt en generös portion av jordnötssmör eller cream cheese i Kong med näsan inches från det. Placera sedan några starka doftande lever eller bacon behandla i Kong. Nu har du en uppstoppad Kong som din hund vill väldigt dåligt.
 3. 3
  Få din hund mycket entusiastiska inför tanken på att få en bacon och ost fyllda kong leksak, ska du kasta det i lådan men du kommer inte att låta honom få det. Du kommer att stänga lådan dörren så fort du kasta ost fyllda Kong i lådan. Nu kan din hund är på utsidan ser i. Han vill ha Kong men det är på andra sidan av dörren.
 4. 4
  Aldrig öppna dörren genast att låta din hund i. Vänta tills han tassar på lådan och gnäller lite. Vänta några minuter och sedan låta honom in i lådan och få leksaken.
 5. 5
  Upprepa denna övning ett par gånger om dagen. Om din hund vet att han kommer att få leksaken han kommer att försöka hårdare och hårdare varje gång. Precis som om du öppnar lådan dörren när din hund skäller, kommer han att lära sig att de starkare och längre han skäller, så småningom kommer du bryta ner och släppa ut honom. Obs: vissa Kong leksaker kommer med en leverpastej.
 6. 6
  Se till att du inte stänger lådan dörren när din hund går in och tar tag i kong. Låt honom ta ut det. Om du stänger lådan dörren när din hund går i han inte får gå in frivilligt igen. Du behöver din hund att ta beslutet att stanna i lådan på egen hand. Hur gör vi detta? Enkelt, läs vidare till steg 7.
 7. 7
  Säkra kong leksak inuti lådan. Du vill att din hund att gå in i lådan men inga med leksaken. Detta kan åstadkommas genom att binda ett snöre runt Kong och knyta den till baksidan av lådan. Nu när din hund går in i lådan och kan inte lämna med Kong han har att fastställa inuti lådan och få godsaker. När han gör det, då kan du börja att stänga lådan dörren.

Tips

 • Första gången du stänger lådan dörren Fäst inte det. Om din hund vänder sig om och slår dörren ska öppna. Efter några dagar kan du börja att säkra dörren under några minuter i taget.

Varningar

 • Lära din hund att lådan tar tid. Om du flyttar alltför snabbt det kan slå tillbaka på dig. Att ta ett par dagar för att lära din hund att njuta av hans låda är väl värt besväret.